Uw vraag, ons antwoord! | InspireME

Onder de titel ‘Uw vraag, ons antwoord’ kan iedereen ons een vraag stellen waar hij of zij het antwoord niet op kan vinden. Wij – onze eigen specialisten en die van onze partners – geven in een korte, inspirerende video een duidelijk antwoord. Geen vraag is voor ons te eenvoudig, te moeilijk, te technisch of te breed!

Beloning voor de meest inspirerende vraag
Hebt u vragen en wilt u ons op pad sturen naar de antwoorden? Per kwartaal lichten wij de meest inspirerende vraag eruit en belonen wij de inzender met een cadeaukaart ter waarde van € 20,-. U kunt uw vragen het hele jaar stellen.

Stel uw vraag

 

Aflevering 11:

Slimme verlichting is meer dan enkel en alleen licht. Door de toepassing van monitoring op afstand en het gebruik van natuurlijk daglicht, programmering en energie- en statusrapporten kan SylSmart van Sylvania de energiekosten van veel bedrijven drastisch verlagen en voldoen aan wet- en regelgeving en certificeringen.

Aflevering 10:

In deze aflevering van InspireME komt u alles te weten over de daksteunadapter van Esdec. De daksteun adapter is een optionele toevoeging aan het FlatFix Fusion product om de puntlast op het dak te verminderen. Dit is gebruikelijk op daken waar isolatie met beperkte drukvastheid wordt toegepast. Het kan overal op de basisprofielen worden geklikt en maakt het mogelijk een extra daksteun aan te brengen waar dit de voorkeur heeft.

Aflevering 9:

Het is alweer vijftien jaar geleden dat Draka de Kabulator lanceerde. Een echte trendsetter voor zijn tijd. Nu wordt deze klassieke jongen vervangen voor een hipper broertje; De Cable App. Zoals je mag verwachten van een echte trendsetter beschikt de app over nog meer opties dan zijn oudere broer en is hij helemaal afgestemd op de ontwikkelingen van vandaag de dag. Denk aan Eco advies en NEN1010, de norm voor elektrotechnische laagspanning installaties. Maar ook het gebruikersgemak zorgt ervoor dat deze innovatie klaar is voor de toekomst.

Aflevering 8:

In een tijd waar steeds meer flexibiliteit, efficiëntie en snelheid wordt gevraagd, is Industrie 4.0 een belangrijk middel om aan de nieuwe eisen te voldoen. In de nieuwste InspireME video geeft Siemens antwoord hoe u Industrie 4.0 kunt inzetten.

Aflevering 7:

Iedereen kent wel de toepassingen van huisautomatisering: verlichtingsturing, verwarmingsturing en jaloeziesturing. Wat zijn de mogelijkheden,  uitdagingen en hoe ingewikkeld of eenvoudig is het nu eigenlijk? In deze aflevering van InspireME beantwoordt Wouter van den Bos van ABB Busch-Jaeger vragen over home automation en vertelt meer over het Busch-Free@Home systeem.

Aflevering 6:

Na LED zien we de ontwikkeling van IoT verder ontwikkelen binnen verlichting. De wereld wordt meer connected en klantvragen veranderen met deze ontwikkeling mee. De nieuwe aflevering van InspireME gaat over Smart Lighting. We bezoeken Rexel Nijmegen waar een inhoudelijk training wordt gegeven aan installateurs en stellen vragen aan een productmanager van Signify, voorheen Philips, over hun nieuwe platform INTERACT.

Aflevering 5:

Elektrisch rijden is de trend van 2018! Maar is de nieuwe generatie vervoersmiddelen nu ook echt goed voor het milieu? Is het verbruik van een hybride daadwerkelijk lager dan een diesel? Welke auto rijdt zuiniger: de diesel, de hybride of de volledig elektrische? Het team van InspireME ging onderzoeken hoe dit zit door van de ene kant van Nederland naar de andere kant te rijden en maakte een tussenstop bij Hateha (Mennekes). Wat is de ervaring als het gaat om verbruik, rijgemak en comfort?

Aflevering 4:

In aflevering 4 van InspireME 2017 krijgt u een antwoord op de vraag ‘Wat is Industrie 4.0?’. De basis van Industrie 4.0. is de digitalisering van de productie. In de fabriek van de toekomst worden machines bestuurd door autonome systemen die door de vergaande digitalisering gekoppeld worden aan internet (Internet of Things). Door deze nieuwe verbindingen ontstaan zelforganiserende, dynamische, ondernemingoverstijgende netwerken die toegevoegde waarde creëren in de keten. Kosten, grondstoffen en energieverbruik kunnen hierdoor worden geoptimaliseerd. Het InspireME-team was op bezoek bij Weidmüller Benelux. Marcel Tuit, Industry Development Manager Machinery, vertelt in deze aflevering over de voordelen en kansen van Smart Industry. En hoe heeft Weidmüller Benelux hier eigenlijk invulling aan gegeven?

Aflevering 3:

In aflevering drie zijn we in het Centraal Magazijn van Rexel in Bleiswijk en op de recentelijk geopende, circulair gebouwde vergaderlocatie van ABN Amro, de Circl. Wij praten met diverse experts over de feiten, voordelen en mogelijkheden van circulair bouwen. Wij krijgen ook een primeur te horen: de opening van Rexel-webshop met circulaire producten. De oogstpartner van Rexel – New Horizon heeft vanaf nu totaal inzicht in de opgeslagen en beschikbare circulaire producten en kan u zo, samen met Rexel, adviseren over hybride bouwen en renoveren.

Aflevering 2:

In aflevering twee zijn we te gast bij Philips in het LAC (Lighting Application Center) op de Techcampus in Eindhoven. Wij praten met de expert over de feiten, voordelen en mogelijkheden van LED en laten u diverse toepassingen zien.

Aflevering 1:

De eerste aflevering stond in het teken van de CPR (Construction Products Regulation). De specialist van onze partner Draka geeft antwoord op de meest gestelde vragen rondom de nieuwe norm en verplichtingen rond kabels binnen CPR.

We waarderen het zeer als u hieronder een reactie achter laat.


3 reacties op “Uw vraag, ons antwoord! | IMTV”

 1. Merijn schreef:

  Super!

 2. Steven schreef:

  Leuke leerzame video! Ben nu al benieuwd naar de volgende video

 3. Siete schreef:

  Een leuk introductie verhaal waar de kabel straks aan moet voldoen.
  En welke tool je kunt gebruiken voor de juiste kabel.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *