“In 2035 zijn er 2,5 miljoen oplaadpunten nodig”

Hoogtepunten Congres rEVolution Elektrotechniek

Zoetermeer, 26 april 2018 – Vorige week woensdag organiseerden Rexel en EV Box een congres over de ontwikkelingen en kansen van e-mobility voor de installatiebranche. Elektrisch rijden is de toekomst. Grote automerken zoals VW, Volvo, Audi, Mercedes en Jaguar brengen op korte termijn elektrische modellen op de markt. Deze ontwikkeling zal een grote impact hebben op de vraag naar oplaadmogelijkheden voor elektrische auto’s. Niet alleen bij mensen thuis, maar vooral bij bedrijven, hotels, parkeergarages, winkelcentra en attractieparken. Rexel en EV Box zien hier grote kansen voor de elektrotechnische installateur.

Raimond Looye, Business Development manager bij Rexel:

 “De markt wordt de komende tien jaar 20 keer zo groot. Wij zijn als elektrotechnische groothandel in staat om met pro-actieve houding de installateurs te helpen in deze explosieve groei. Wij zijn daarmee autoriteit op het gebied van e-mobility.”


De belangrijkste conclusies uit het congres:

  • De markt wordt de komende tien jaar 20 keer zo groot
  • Vanaf het derde kwartaal 2019 is het verplicht om laadpunten op te nemen bij nieuwbouw van alle gebouwen
  • Duurzame energie is de grootste verandering voor onze beschaving sinds de industriële revolutie
  • De installateur speelt hierin de sleutelrol

De rol van de installateur
Tijdens het congres waren er key-notes van o.a. Rick Wolbertus, Hogeschool Amsterdam over de laadstatistieken in Nederland, Jaguar/Landrover had een bijdrage over de auto van nu en de toekomst, Auke Hoekstra van TU Eindhoven nam de deelnemers mee in de impact op het publiciteitsnet en namens Uneto – VNI belichtte Doekle Terpstra de rol van de installateur.

Doekle Terpstra benadrukte in zijn presentatie het belang van de energietransitie en de rol van de installateur. Het baanperspectief voor technische opleidingen is groter dan ooit.

“Want wie gaat die enorme vraag naar zonnepanelen, warmtepompen, batterijsystemen en alle ondersteunende besturing coördineren en uiteindelijk installeren? De installateur!”

Bekijk de aftervideo

Meer informatie
Meer weten over e-mobility? Neem contact op met Cecil Nieuwenhuis, Manager Multi-Energie, Rexel Nederland via telefoonnummer 088 5007607.

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *