Kabel en kabeldraagsystemen kopen bij Rexel

Van installatiekabel tot buissystemen

Bekijk in de webshop

Elektrotechnische groothandel Rexel heeft een uitgebreid assortiment kabels voor verschillende toepassingen. Zo leveren we onder andere buigzame leidingen, signaalkabels, stuurstroomkabels en installatiedraad voor de woningbouw, industrie, utiliteit en infrastructuur. Daarnaast vindt u bij ons kabeldraagsystemen van kunststof, staal of aluminium en buissystemen van pvc. Wij werken samen met vooraanstaande leveranciers, waardoor u verzekerd bent van een hoge kwaliteit kabel en kabeldraagsystemen.

CPR en NEN 8012 normering

Tegenwoordig moeten kabels voor permanente installaties en bouwwerken voldoen aan de Europese CPR-norm EN 50575. CPR (Construction Products Regulation) is een norm voor de brandclassificatie van kabels. Kabels die zijn geïnstalleerd in permanente elektrotechnische installaties van bouwwerken vallen met betrekking tot hun brandgedrag onder de CPR. In de NEN 8012 zijn de CPR-eisen verwerkt voor Nederland. Het doel is om schade als gevolg van brand via elektrische leidingen en glasvezelleidingen te beperken. De NEN 8012 heeft betrekking op hoe kabels reageren bij brand (reaction to fire). Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar warmteafgifte, brandvoortplanting, rookontwikkeling en vallende deeltjes.

Bij Rexel heeft u de keuze uit een uitgebreid assortiment CPR-gecertificeerde kabels. Heeft u vragen over de normering of advies nodig bij de keuze van de juiste kabel voor uw project? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem vrijblijvend contact op

Wilt u (technisch) advies over kabel en kabeldraagsystemen of heeft u een vraag over ons assortiment in het algemeen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een Rexel-vestiging bij u in de buurt. U kunt ook bellen naar 088 500 7000 of mailen naar [email protected].

Klant worden

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!