Nederland staat voor de grootste verduurzamingsopgave ooit

Maak kennis met een andere manier van denken en van doen

Nederland wil klimaatneutraal en circulair zijn in 2050. In de hele bouwkolom is er een steeds groter streven naar CO2-reductie en verlaging van de totale bouwkosten. Dat vraagt om een andere manier van denken en van doen. Elektrotechnische groothandel Rexel Nederland B.V. ziet drie ontwikkelingen in de markt die elkaar versterken: Circulair, LEAN en Energieneutraal bouwen. Dat geheel noemt Rexel: Het Nieuwe Bouwen.   

Verandering is hard nodig
Om elke schakel in de bouwkolom te inspireren over deze nieuwe manier van bouwen, introduceert Rexel vandaag een speciaal platform: www.hetnieuwebouwenvanrexel.nl. Met Het Nieuwe Bouwen kan Rexel als verbindende factor een bijdrage leveren aan de verduurzamingsopgave waar we in Nederland gezamenlijk voor staan.

“Het bedrijf van de toekomst is het bedrijf van de samenwerkende alliantie, kortom ketenorganisaties in de bouwketen die met elkaar circulair bouwen mogelijk maken.”
Erik Koremans, Manager Verduurzaming Vastgoed.

Grondstoffen en materialen geschikt voor hergebruik
Om een circulaire bouwkolom te creëren, werkt Rexel samen met het Urban Mining Collective.
De partners in het collectief zijn gevestigde namen uit de bouwwereld, die zowel nieuwe als gebruikte (hybride) materialen leveren aan hun klanten. Het Urban Mining Collective werkt samen aan de innovatie die nodig is om circulair bouwen en een circulaire economie mogelijk te maken. Grondstoffen en materialen uit slooppanden worden geschikt gemaakt voor hergebruik. Rexel levert de elektrotechnische materialen vervolgens aan de installateur via een speciaal deel van de webshop. Zo ontstaat er een nieuwe, circulaire bouwkolom.

Inspiratie uit bestaande projecten, een LEAN voorbeeld
Op het platform worden voorbeelden van het nieuwe bouwen getoond aan de hand van projecten waarbij Rexel betrokken is geweest. Zoals de LEAN bouw van het grootste gebouw van Nederland, De Rotterdam, een logistieke uitdaging van wereldformaat. LEAN bestaat uit een verzameling van methoden die gericht zijn op het verbeteren van winstgevendheid door het elimineren van verspillingen. De bouwfase van een project kan hierdoor maar liefst 15 procent korter!

Lees de verhalen en bekijk de video’s op:  www.hetnieuwebouwenvanrexel.nl

We zijn benieuwd naar uw reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *