Aanwezigheidsmelder voor grote hoogte met daglichtafhankelijke regeling!

De sinds jaren beproefde PD4-M-GH-familie met een detectiebereik tot 44 x 22 meter in doorsnede (bij een montagehoogte tot 16 meter) is uitgebreid met een aantal nieuwe varianten met DALI-standaard.

Naast de DALI-Compact variant die hele lichtlijnen direct via een DALI-broadcast kan regelen (daglichtafhankelijk), is er nu ook een PD4-GH-variant voor DALISYS en DALI-2-BMS. De DALI-2-BMS variant is geoptimaliseerd voor externe systemen waarin DALI-stuureenheden kunnen worden opgenomen. Het bijzondere: de nieuwe DALI-varianten uit de GH-familie bieden een externe lichtsensor met telescoopfunctie, die een constante lichtregeling tot op een montagehoogte van 16 meter waarborgt en daarmee net zo betrouwbaar werkt als de bewegingsdetectie.

Het detectiebereik van de lichtsensor wordt door het simpelweg uittrekken van de telescooplichtsensor ingesteld op de desbetreffende montagehoogte. De bewegingsdetectie is speciaal ontwikkeld voor magazijnen met hoge stellingen en montagehoogten tot 16 meter. Met de functie “oriëntatieverlichting”, die in alle DALI aanwezigheidsmelders standaard ingebouwd is, wordt het licht in de gangen niet volledig uitgeschakeld, maar teruggebracht tot bijv. 10% van het lichtvermogen. Dit bevordert de veiligheid aanzienlijk. Met de functie “Guided Light” van DALISYS kan een proactief volglicht worden gerealiseerd.

Bekijk brochure

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de aanwezigheidsmelder van B.E.G.? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Bekijk dit product in de webshop

Lees meer over datacom en beveiliging

Voldoe aan NEN1010 met aardlekbeveiliging Type B

Aardlekbeveiligingen beschermen ons tegen de risico’s van elektriciteit. Ze beschermen tegen elektrocutie en voorkomen schade aan apparatuur. NEN1010 schrijft in veel gevallen aardlekbeveiliging Type B voor. In dit artikel leggen wij u uit wanneer dit het geval is.

Lees verder