Alarmkabel met CPR keur

Kabel met de hoogste veiligheid in brandklasse voor toepassing in alarmsystemen. De SecuritySafe is een combi-alarmkabel met goedkeuring voor de hoogste CPR brandveiligheidsklasse: B2ca. Een kwaliteitskabel uit de Be Safe serie van Jobarco.

Voor het aansluiten van bekabelde alarmsystemen in gebouwen is het noodzakelijk dat de kabels goedgekeurd zijn volgens de normen van CPR; de Construction Products Regulation. Met de goedkeuring in de hoogste klasse B2ca is het niet nodig uit te puzzelen in welke brandklasse de installatie valt.

SecuritySafe

De SecuritySafe is een gecombineerde alarmkabel met voedingsaders en signaaladers. De 2 soepele voedingsaders zijn verkrijgbaar in 0,5 mm² of 0,75 mm². Daarbij zijn de signaaladers beschikbaar in 4, 6 of 8 aders met een massieve kern van 0,22 mm. De kabel is afgeschermd met folie voor een signaaloverdracht zonder storingen. De kabel is opgebouwd uit halogeenvrij materiaal voor de aderisolatie en de buitenmantel.

De SecuritySafe is onderdeel van de Be Safe serie. Deze hoogkwalitatieve serie omvat signaalkabels met CPR keur in de hoogste klasse van de brandveiligheidsnormen: B2ca.

TelecomSafe

TelecomSafe is de versie voor de telecom-markt. Deze telefoniekabel is halogeenvrij en B2ca goedgekeurd. De kabel bestaat uit 10 of 20 paren met 0,5 mm massieve aders en is opgebouwd volgens de telefoonnorm, Norm 45. De telefoonkabels die onder deze norm vallen, worden toegepast voor lokale telefonie en zijn gestandaardiseerd door KPN.

TunnelSafe

Een andere innovatieve loot aan de Be Safe stam is de TunnelSafe. Deze speciaal ontworpen signaalkabel is specifiek geschikt voor toepassing in tunnels. Door de extra EMC afscherming is de kabel beschermd tegen elektro magnetische invloeden. De dubbele afscherming bestaat uit een alu-folie met onderliggend aarddraad en een omvlechting van vertind koper. De kabel is opgebouwd uit halogeenvrije materialen voor de aderisolatie en de buitenmantel. De aders zijn massief en per paar getwist; verkrijgbaar in doorsnedes 0,8 mm, 1,5 mm en 2,5 mm. De TunnelSafe is CPR goedgekeurd voor klasse B2ca.

Alle kabels uit de Be Safe serie zijn uit voorraad leverbaar.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Jobarco alarmkabels? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Lees meer over paneelbouw en industrie