Kent u ze al? ABB’s nieuwe kabel- en lasdozen gemaakt van gerecycled kunststof?

ABB’s kabel- en lasdozenassortiment is vanaf nu verkrijgbaar in gerecycled materiaal; plastic dat wij allemaal gewoon in ons dagelijks leven inzamelen. Producten met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als hun conventionele voorgangers, maar duurzamer geproduceerd. Zo besparen we 75% CO2. U helpt toch ook mee?

Inspelend op de doelstellingen vanuit de overheid om in 2030 55% minder CO2-uitstoot te realiseren ten opzichte van 1990, is onze lijn kabel- en lasdozen nu ook verkrijgbaar in een uitvoering van gerecycled materiaal. Een eerste stap naar een kleinere footprint, die een besparing oplevert van 75% CO2 ten opzichte van de conventionele lijn. Die besparing kunnen wij alleen bereiken als u met ons meedoet.

Strengere duurzaamheidseisen

In Nederland worden steeds meer nieuwbouwprojecten geconfronteerd met stikstofbeperkende maatregelen. Woningen en gebouwen moeten duurzaam geproduceerd worden en overheidsgebouwen moeten nu al voldoen aan bepaalde duurzaamheidseisen. Door toepassing van deze dozen draagt u bij aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Nu al ziet u dat dat bij veel bedrijven en overheden aspecten zijn die doorslaggevend zijn om wel of niet met een bepaalde partij in zee te gaan. Bij steeds meer aanbestedingen wordt zelfs als eis op tafel gelegd dat er uitsluitend van duurzame materialen gebruikgemaakt wordt bij de installatie. Reden te meer om u als professional nu al te verdiepen in de mogelijkheden.

Jaarlijks 310.000 kg CO2 besparen

Stel u bestelt 160 kabeldozen voor uw project, dan bespaart u de CO2-uitstoot van een autorit van circa twee uur. De tijd die u misschien nodig hebt om van en naar een project te rijden. En als alle kabel- en lasdozen in de markt vervangen worden door exemplaren van gerecycled materiaal, dan besparen we samen ruim 310.000 kg CO2 per jaar. Dit is een eerste stap richting een circulaire aanpak van installatiedozen.

ABB begrijpt de uitdagingen die er liggen en de transitie naar gerecyclede/circulaire producten past perfect binnen de doelstellingen om de ecologische footprint te verkleinen. Zo wordt er op alle fronten gewerkt om productieprocessen en producten te verduurzamen. Helpt u mee om onze duurzaamheidsdoelen te bereiken? En zo CO2 te besparen, een circulaire aanpak mogelijk te maken en de planeet te verbeteren? Lees dan snel verder en vraag meteen een gratis demomodel aan, maar wees er snel bij, want op=op!

Demomodel aanvragen

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over datacom en beveiliging

Slimmer werken in smart buildings

Duurzaamheid, efficiëntie en levensduurkosten – als het om de integratie van noodverlichtingsarmaturen in gebouwbeheersystemen, zijn dat al snel de thema’s die ter sprake komen. Die integratie verbetert de mogelijkheden voor monitoring, sturing én onderhoudsefficiency. Het lichtmanagementsysteem DALI biedt alles voor die integratie. Hans Nas, specialist gebouwautomatisering bij ABB, schetst de ontwikkelingen.

Lees verder

APAC W, de data inbouwdoos met Wifi

Ervaar de voordelen van dé innovatie in WiFi-netwerken! Creëer een betrouwbaar WiFi-netwerk zonder storingen in de woning van uw klant met hét eerste volledig ingebouwd acces point van Hirschmann.

Lees verder

Altijd en overal veilig mobiel printen

Panduit introduceert twee nieuwe breed inzetbare industriële mobiele labelprinters, de MP100/E en de MP300/E. Deze printers zijn het resultaat van een strategische samenwerking met Seiko Epson Corporation om samen printers en labels te ontwikkelen voor datacom, elektrische en industriële toepassingen in verschillende marktsectoren. 

Lees verder

RoundTech: design met maximale performance

RoundTech is een esthetisch vormgegeven armatuur voor vluchtroute-aanduiding of -verlichting. De verlichtingsarmatuur is voorzien van E-focus technologie, waardoor éénzelfde armatuur geschikt is voor vluchtrouteverlichting of ruimteverlichting.

Lees verder

E-installateur verantwoordelijk voor brandveiligheid

Niet alle e-installateurs kennen de voorschriften en regels van brandwerend installeren. Hierdoor ontstaan onveilige situaties. Installateurs hoeven het bouwbesluit niet uit hun hoofd te leren, maar ze moeten de brandveiligheidseisen wel kennen en zorgen dat ze met de juiste producten werken.

Lees verder