Sublieme samenwerking in het nieuwe Van der Valk hotel in Lelystad

Afgelopen 10 augustus opende het spiksplinternieuwe Van der Valk-hotel in Lelystad voor het eerst haar deuren. Van de Skybar op de 16de verdieping tot de multifunctionele presentatiezalen, het ultramoderne hotel ademt luxe. Zo’n state-of-the-art hotel verdient een passende noodverlichtingsoplossing. Installatiebedrijf Techval was verantwoordelijk voor de totale e-installatie in het pand en koos in samenwerking met VanLien/ABB voor de Evagonoodverlichting. Rexel was binnen de samenwerking onder andere verantwoordelijk voor het zogenoemde ‘kitten’.

We spreken Bert Damen, projectleider bij Techval, Prevesh Ramkisoen, accountmanager commercial buildings/noodverlichtingsspecialist bij ABB en Daniel Goossens, accountmanager bij Rexel, in één van de vele zalen die het pand rijk is. Het is enkele weken voor de oplevering. Bert Damen: “Wij werken al jaren voor Van der Valk en zijn ook hier weer verantwoordelijk voor de totale e-installatie van het pand. Het project is bijna afgerond. Binnenkort komen de proefslapers en de week erop gaat het hotel open. In totaal ben ik hier dan 1,5 jaar projectleider geweest.”

“Alles draait om flexibiliteit en meedenken, dat is de kracht van deze combinatie”

Daniel Goossens Rexel

Een succesvolle driehoek

Techval koos in dit project voor Evago noodverlichting, schakelmateriaal, wandcontactdozen en verdelers van ABB. Bert Damen: “De samenwerking tussen Techval en ABB bestaat al heel lang. Net als de samenwerking tussen Rexel en Techval. Ik ken Daniel al meer dan tien jaar, hij is kind aan huis bij ons op kantoor. We werken allemaal al jaren met elkaar samen. Dat zorgt er mede voor dat dit zo’n succesvolle driehoek is tijdens projecten. We weten wat we aan elkaar hebben, zijn altijd eerlijk en hebben aan een half woord genoeg. Het is echt: ‘niet lullen, maar poetsen en we doen het samen’. Als ik ergens tegenaan loop, weet ik bijvoorbeeld zeker dat Rexel er alles aan doet om me te helpen. Daniel Goossens: “Alles draait om flexibiliteit en meedenken, dat is de kracht van deze combinatie. We gaan altijd een intensieve samenwerking aan, zodat de installerende partij altijd vooruit kan. Dat kan ook niet anders bij een project van 1,5 jaar.”

Evago als perfecte oplossing

Een belangrijk element in het project was de keuze voor de noodverlichting. Vaak gezien als ‘een noodzakelijk kwaad’ maar erg belangrijk voor de veiligheid van de hotelgasten. Prevesh Ramkisoen: “De hotelbranche is vernieuwend en kiest vaak voor bijzondere en moderne oplossingen. Een belangrijke wens van de opdrachtgever was dat de noodverlichting past bij het vooruitstrevende en de klasse van het hotel. We zijn op de Evago-serie uitgekomen omdat deze volledig aansluit bij die wens. De Evago-productgroep staat bekend om het strakke design en de bijzondere uitstraling. Een lange levensduur is bovendien gegarandeerd, met 100.000 branduren gaan ze 10 tot 12 jaar mee. Daarmee is de keuze ook duurzaam. Bovendien is ook eventuele reparatie erg eenvoudig. De technische dienst van het hotel kan dit zelf zonder problemen doen. Een perfecte keuze voor dit project. 

“We zijn echt blij met hoe Rexel ons helpt in het logistieke proces en de tijdwinst die dat oplevert”

Bert Damen Techval

Efficiency dankzij kitten

Ook het feit dat de noodverlichting ‘gekit’ door Rexel werd aangeleverd, zorgde voor een gestroomlijnd proces. Daniel Goossens: “Van Lien/ABB produceert de noodverlichting en levert deze bij Rexel aan. Vervolgens brengen wij de spullen op maat naar de locatie, op het moment dat Techval dat wil, op de gewenste verdieping, voor de juiste kamer en met het exacte aantal armaturen. Door dit kitten is alles er op het juiste moment en ontbreekt er niks. De monteur hoeft zich alleen maar bezig te houden met installeren.” 

Het verschil met projecten waarin niet wordt gekit is volgens Bert Damen enorm: “We hebben het nu over 280 armaturen. In het verleden zouden al die 280 armaturen hier in een keer worden geleverd. Er raken dan dingen zoek, met alle faalkosten van dien. Installateurs zijn ook veel te veel bezig met uitzoeken en dingen regelen, enzovoorts. We zijn echt blij met hoe Rexel ons helpt in het logistieke proces en de tijdwinst die dat oplevert. Het kitten, het vaste aanspreekpunt, het bestelgemak door onze gekoppelde ERP-systemen, dat helpt allemaal enorm. Rexel is wat ik een écht bedrijf noem, met meedenkende vakbekwame mensen waar je op terug kunt vallen.”

Onder hoge druk leveren en installeren

De mannen kijken terug op een mooi project waarbij flexibiliteit, meedenken en adviseren sleutelwoorden zijn. Bert Damen: “Het is bekend dat er in de hele bouw op dit moment leveringsproblemen zijn. We zijn de armaturen vroeg gaan bestellen en omdat iedereen zijn uiterste best doet, was alles er ook op tijd.” Daniel Goossens: “Je doet het in zo’n project echt met z’n allen. Alles draait om efficiency, zeker bij een hotel dat op een gegeven moment gewoon echt open moet.” Prevesh Ramkisoen; “Er is onder hoge druk zeer succesvol geleverd en geïnstalleerd. Daar mogen we met z’n allen best trots op zijn.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar [email protected]

Neem contact op