De PowerTag zit bovenop het energieverbruik

De PowerTag van Schneider Electric is de kleinste draadloze energiemeter ter wereld. De compacte energiesensor is snel en eenvoudig te installeren. De PowerTag geeft uw klant inzicht in gedetailleerde informatie van zijn elektrische installatie en kan alarmeringen versturen in het geval van afwijkende waarden.

"Meet met deze draadloze energiesensor realtime het energieverbruik en vermogen, monitor overbelasting en tag uw automaten. De PowerTag is makkelijk te installeren op nieuwe en bestaande automaten. De energiesensor is ook nog een heel duurzame oplossing."

Compact en flexibel ontwerp

Dankzij de compacte afmetingen kan de PowerTag probleemloos op iedere (aardlek)-automaat of aardlekschakelaar worden gemonteerd. De geïnstalleerde PowerTags nemen dus geen extra ruimte in op de DIN-rail. Dankzij het veelzijdige ontwerp is de PowerTag ook toe te passen in bestaande installaties. Om de PowerTags uit te lezen heeft u ook de communicatiemodule (PowerTag Link C) nodig.

Alarmering, monitoring en energiemeting

De PowerTag geeft uw klant inzicht in het energieverbruik van zijn onderneming en helpt bij het verlagen van bedrijfsrisico’s. Zo wordt uw klant via de app en e-mail gewaarschuwd bij het trippen of afschakelen van groepen in zijn elektrische installatie. Ook wanneer er abnormale waarden worden geconstateerd, wordt de gebruiker gealarmeerd. Zo geeft de PowerTag uw klant de volledige controle over zijn (slimme) verdeler en worden risico’s tot een minimum beperkt.

props.field_video &&

Green premium product

Met de PowerTag kiest u voor een product dat het Green Premium milieulabel van Schneider Electric heeft. Dat houdt in dat het product volledig te recyclen is, en u bovendien eenvoudig de carbon footprint van het product kunt berekenen. Zo kiest u met de PowerTag voor de meest duurzame oplossing!

Eenvoudige installatie in slechts drie stappen

  1. U installeert de PowerTag op de automaat. Vervolgens monteert u de PowerTag Link C op de DIN-rail.
  2. Met de eSetup for Electrician app, configureert u de verdeler van uw klant via uw mobiele telefoon.
  3. Uw klant installeert de Facility Expert SB app en heeft direct inzicht in zijn elektrische installatie.
Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over duurzaamheid

Waar moeten kabels voor PV-installaties aan voldoen?

De behoefte aan stroom blijft groeien en het gebruik van hernieuwbare energie neemt met de dag toe. De hele energievoorziening, van opwekking tot opslag, wordt steeds duurzamer. Draka werkt continu aan de ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige kabeloplossingen om energie en data veilig, betrouwbaar én duurzaam te transporteren.

Lees verder

Combinerbox: geen hogere wiskunde meer

Om te voldoen aan de NEN1010 en de veelal aanvullende eisen van investeerders en/of verzekeraars, wordt de PV-installateur min of meer gedwongen om combinerboxen toe te passen in grote en middelgrote PV-installaties. 

Lees verder

Het succesrecept van Sunforce

In 2013 interviewden we eigenaar Erik de Jongh over het toen net opgezette bedrijf Sunforce, specialist in zonnestroomsystemen voor de particuliere en zakelijke markt uit Oosthuizen.

Lees verder