Draka garandeert levering uit voorraad van nieuwe Dca-s2 kabels

Draka garandeert dat zij vanaf 1 juli 2020 haar hele range Dca-s2 kabels via de groothandel uit voorraad kan leveren. Op die datum wordt de wijziging van het Bouwbesluit 2012 getekend en gelden er strengere brandveiligheidseisen voor kabels. De huidige s3-rookclassificatie voor kabels in CPR-klasse Dca verandert dan in s2.

De Nederlandse overheid had vorig jaar aangekondigd dat zij een minimale classificatie van brandgedrag voor kabels zou opnemen in het Bouwbesluit 2012. Volgens EU-regels namelijk moeten lidstaten de minimale eisen voor het brandgedrag van bouwproducten, waaronder kabels, in hun wetgeving opnemen. Het is nu bijna 100 procent zeker dat de wijziging van het Bouwbesluit 2012 op 1 juli 2020 getekend en meteen van kracht wordt. De nieuwe eisen gelden voor bouwvergunningen die vanaf die datum worden afgegeven.

NEN 8012 leidend

Ook NEN 8012, de Nederlandse norm voor de keuze van het leidingtype, zal vóór die datum overeenkomstig worden aangepast. NEN 8012 blijft voor installateurs leidend wat betreft kabelkeuze omdat daarin, in tegenstelling tot het (gewijzigde) Bouwbesluit 2012, additionele classificaties zijn opgenomen, zoals voor brandende vallende deeltjes (d) en de zuurgraad van verbrandingsgassen (a). Bovendien verwijst NEN 1010 naar NEN 8012.

 

Draka investeert

Draka heeft grote investeringen gedaan om de CPR-gecertificeerde Dca-s2 kabels te produceren. Het bedrijf schafte droogapparatuur aan om de nieuwe compound van de kabels te optimaliseren. De nieuwe compound garandeert minder rookafsplitsing, maar trekt tijdens de productie vocht aan (hygroscopisch). De drooginstallatie zorgt er mede voor dat Draka dezelfde hoge kwaliteit kan garanderen als bij al haar andere kabels.

Draka heeft in samenwerking met de elektrotechnische groothandel besloten om vanaf april 2020 de Dca-s3 kabels uit te faseren en de Dca-s2 kabels gefaseerd uit te leveren.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Dca-s2 kabels van Draka? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over installatietechniek

Schneider Electric en PVX Multimount certificeren kabeldraagsysteem

Schneider Electric en PVX Multimount hebben de handen ineengeslagen om het veel gebruikte kabeldraagsysteem te certificeren. Het integrale kabeldraagsysteem, bestaande uit Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met de PVX Multimount, het montagesysteem voor draadgoot en/of buis op platte daken, is in een windtunnel getest en gecertificeerd door het geaccrediteerde adviesbureau Peutz.

Lees verder

Testadapterset voor laadstations

Bij het testen van laadstations moeten de resultaten nauwkeurig en herhaaldelijk de werkelijke laadprocessen weergeven. Daarom moet een elektrisch voertuig tijdens het testen bij een laadstation worden gesimuleerd, omdat het laadstation geen laadspanning zal afgeven zonder dat een voertuig wordt gesimuleerd.  

Lees verder

JUNG contactdozen met USB

De nieuwe JUNG contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluiting(en) laden elke accu snel weer op zonder de contactdoos in beslag te nemen. De variant met JUNG Quick Charge heeft een laadvermogen tot 18W en laadt bijvoorbeeld een iPhone 11 binnen slechts 105 minuten op.

Lees verder

Preflex, dé flexibele voorbedrade buis

Al 25 jaar lang zijn de producten van Preflex een begrip op het gebied van flexibele voorbedrade buizen. Met een productie van 100.000 km per jaar hebben de producten hun weg gevonden door Nederland en de rest van Europa.

Lees verder