Duurzaam met ledverlichting

Tijdens het project voor Interzorg Assen kan Vriend B.V. alle disciplines laten zien die zij in huis hebben. In dit servicecentrum realiseren zij zowel de elektra als de werktuigbouwkundige- en de communicatie-installatie. Een onderdeel hiervan is de aanleg van duurzame ledverlichting in het hele pand. Edwin Kok (Vriend B.V.), Theo Tijhuis (Rexel) en Frank Bisschop (Signify) gaan in gesprek over dit verlichtingsproject dat zij samen uitvoeren in Assen.

Interzorg Assen is een zorgorganisatie met een breed pakket aan woon-, zorg-, behandelings- en servicemogelijkheden. Zo heeft het pand onder andere een grote keuken, een wasserette en kantoren. Om alle ruimten van het pand op de juiste manier te verlichten, zijn Vriend B.V., Signify en Rexel ingeschakeld. Edwin Kok: “Bij Vriend B.V. leveren wij totaaloplossingen op het gebied van installatie. Zo ook tijdens het project voor Interzorg. Een onderdeel daarvan is de aanleg van ledverlichting. Tijdens het voorontwerp hebben we hier een aantal keer overleg over gehad met Frank Bisschop. Signify staat garant voor een goed product en Frank heeft goed meegedacht over diverse vraagstukken. Hij kan snel schakelen en dat is altijd prettig. Ook onze relatie met Theo en de binnendienstmedewerker, Maurits Eenkhoorn, van Rexel is goed. Rexel is één van onze voorkeursleveranciers.” Theo Tijhuis voegt toe: “Onderling hebben we korte lijnen waardoor alles snel geregeld is.”

Per ruimte een ander systeem

Om vast te stellen wat er nodig was voor het project, heeft Vriend B.V. een lichtplan gemaakt. Vervolgens heeft Frank Bisschop controleberekeningen uitgevoerd om te kijken of er voldoende licht in iedere ruimte was en of er genoeg armaturen in het plan stonden. Theo Tijhuis: “Per afdeling is een ander systeem toegepast om zo aan de wensen van de klant te voldoen.” Edwin Kok vertelt wat voor systeem zij onder andere toepassen: “Een groot deel van de verlichting bestaat uit het Maxos lichtlijnsysteem. Dat is een zeer flexibel systeem van Signify dat vooral in de hallen komt.” Frank Bisschop voegt toe: “Voor de kantoren zijn beeldschermvriendelijke armaturen gekozen; office compliant armaturen. In de gang installeert Vriend bijvoorbeeld downlights.”

Toegevoegde waarde van Rexel

Alle partijen zijn meer dan tevreden over de samenwerking. Edwin Kok: “Bij de aanschaf van de verlichtingsproducten en het overige installatiemateriaal kon Rexel echt iets betekenen voor de firma Vriend. Theo denkt ook echt mee en dat is fijn. Daarnaast zijn de monteurs op het project tevreden. Daar gaat het mij om, want zij zijn de belangrijkste factor van het project.” Frank Bisschop: “De meerwaarde voor mij is het hele logistieke traject; de materialen worden op tijd geleverd en daardoor zijn deze op de juiste plaats beschikbaar voor de installateur.” Theo Tijhuis kan dit beamen: “We spreken vooraf levertijden af. Zo kunnen wij just-in-time de deelleveringen afgeven. Tevens zijn wij ook altijd voorraadhoudend en denken we inderdaad graag mee. Zowel met Signify als Vriend zijn er duidelijke afspraken en de communicatie is gewoon goed. Ook met de binnendienstmedewerker van Signify, Arthur Sipman, de magazijnbeheerder van Vriend, Peter Tichelaar en de chef monteur, Andre Schonewille. Kortom, ik kan alleen positief praten over dit project!”

LAC van het noorden

Het Lighting Application Center (LAC) is een centrum in Eindhoven waar Signify de nieuwste lichtoplossingen toont. Installateurs kunnen hier langsgaan om inspiratie op te doen. Frank Bisschop vertelt: “Voor het bedrijfspand van Vriend heeft Signify ook de verlichting geleverd. Het pand in Coevorden noemen wij dan ook het LAC van het noorden. Daar mogen ze trots op zijn. Zij lopen echt voorop op het gebied van moderne verlichting. Daarnaast is Vriend ook een Connected Lighting Expert, zo hebben zij een speciale positie als installateur.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over dit project of wilt u meer weten over onze producten en diensten omtrent verlichting? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Bekijk andere projectverhalen

Slimme aanleg noodverlichting

Het aantal Nederlandse webshoporders rees vorig jaar de pan uit bij schoenleverancier Van Haren, waardoor zij het distributiecentrum in Waalwijk uitbreidden met een tweede hal. Technisch dienstverlener Kuijpers nam alle installaties voor zijn rekening, waaronder de noodverlichting. 

Lees verder

Shell en RISS: kostenreductie en overzicht

Shell en Rexel Industrial Supply Solutions (RISS) werken al meer dan 25 jaar samen. Inmiddels is er sprake van een partnership op basis van vertrouwen. Nu Shell druk bezig is met het realiseren van kostenoptimalisatie, is de afdeling RISS van Rexel ‘on site’ aanwezig om hieraan bij te dragen. 

Lees verder

Met 366 zonnepanelen een energieneutrale veestal

Toen de eigenaar van de rundveestal van Maatschap Elsinghorst de wens had om geen elektriciteitskosten meer te hebben op jaarbasis, was dat voor Overkamp Installatietechniek en Rexel een mooi moment om de handen weer ineen te slaan. Zij gingen aan de slag met de aanleg van 366 PV-panelen op het dak van een rundveestal in Winterswijk.

Lees verder

Bewerken van besturingskasten

Het werk neemt toe en tegelijkertijd is er een tekort aan vakmensen. Een situatie waar ook PMT Partners Medische Techniek mee te maken kreeg. Het inbouwen van besturingen voor professionele sterilisatie- en desinfectieapparatuur werd tot en met het bewerken van de behuizingen door hun eigen elektromonteurs uitgevoerd.Tot Rexel met een beter voorstel kwam.

Lees verder

1850 PV-panelen op het dak van de Agaatflat

De vader van Roelof Lok kocht jaren geleden zijn materialen al bij Wolff in Gouda. Toen deze groothandel werd overgenomen door Rexel ging de samenwerking gewoon verder. Nu zo’n veertig jaar later zijn familiebedrijf Lok Techniek en Rexel namelijk nog steeds nauw met elkaar verbonden.

Lees verder