ClickFit EVO: ook de beste keuze in de agrosector

Zonnepanelen op agrarische daken blijven interessant. Agrariërs hebben vaak een groot dakoppervlak beschikbaar. Interessante regelingen vanuit SDE++ maken verduurzaming van daken nog interessanter. En ook daken die vervangen moeten worden, bieden kansen voor zonne-energie installaties.

Maar waar moet u als installateur op letten als u een kwalitatief en betrouwbaar systeem wil aanbieden? Hoe ontzorgt u de agrariër en overtuigt u hem of haar dat het productieproces niet verstoord zal worden? Of dat de (bedrijfs-)veiligheid niet in gevaar gebracht wordt? En dat de installatie natuurlijk maximaal blijft renderen gedurende de looptijd?

Esdec’s montagesystemen zijn uitvoerig getest en voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Door vele testen waar ook producenten van daken bij betrokken zijn geweest, garandeert Esdec maximale dakveiligheid en betrouwbaarheid van haar systemen.

Voor de agrarische sector heeft Esdec twee unieke systemen ontwikkeld in nauwe samenwerking met dakproducenten, technisch adviesbureaus en eindgebruikers:

  • ClickFit EVO voor Golfplaatdak
  • ClickFit EVO voor Staaldak

ClickFit EVO Golfplaatdak

ClickFit EVO Golfplaatdak is speciaal ontwikkeld voor toepassing van het bekende ClickFit EVO systeem op golfplaatdaken zoals die veelduidig in de agrarische sector te vinden zijn. Het systeem is overzichtelijk en bestaat uit slechts 4 componenten en is toepasbaar op zowel bestaande daken als nieuw te realiseren daken.

Bekijk in de webshop

Bekijk de animatievideo:

props.field_video &&

Goedgekeurd door Eternit

ClickFit EVO voor golfplaatdaken is geslaagd voor een serie testen die opgesteld is in een unieke samenwerking met testinstituut KIWA BDA en golfplaat-producent Eternit. Hiermee bewijst Esdec dat PV-installaties op vezelcement golfplaatdaken op een veilige en betrouwbare manier geïnstalleerd kunnen worden.

ClickFit EVO Staaldak

Met ClickFit EVO Staaldak monteert u gemakkelijk zonnepanelen op alle schuine staaldaken, trapezium en gegolfd staal. Het montagesysteem is speciaal ontwikkeld voor de solarinstallateur: snel, flexibel en betrouwbaar. ClickFit EVO Staaldak is overzichtelijk en bestaat uit 4 componenten. U heeft maar 1 stuk gereedschap nodig om de componenten te monteren. EPDM rubber zorgt voor een waterdichte afsluiting van het systeem en er is keuze uit een laag of hoog profiel, geschikt voor plaatsing van een optimizer.

Bekijk in de webshop

Bekijk de animatievideo:

props.field_video &&

Uitwisselbare componenten binnen ClickFit EVO lijn

Beide systemen maken gebruik van het bekende ClickFit EVO systeem. Handig omdat de componenten uitwisselbaar zijn en u deze voor beide systemen kunt gebruiken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

De PowerTag zit bovenop het energieverbruik

De PowerTag van Schneider Electric is de kleinste draadloze energiemeter ter wereld. De compacte energiesensor is snel en eenvoudig te installeren. De PowerTag geeft uw klant inzicht in gedetailleerde informatie van zijn elektrische installatie en kan alarmeringen versturen in het geval van afwijkende waarden.

Lees verder

Waar moeten kabels voor PV-installaties aan voldoen?

De behoefte aan stroom blijft groeien en het gebruik van hernieuwbare energie neemt met de dag toe. De hele energievoorziening, van opwekking tot opslag, wordt steeds duurzamer. Draka werkt continu aan de ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige kabeloplossingen om energie en data veilig, betrouwbaar én duurzaam te transporteren.

Lees verder

Combinerbox: geen hogere wiskunde meer

Om te voldoen aan de NEN1010 en de veelal aanvullende eisen van investeerders en/of verzekeraars, wordt de PV-installateur min of meer gedwongen om combinerboxen toe te passen in grote en middelgrote PV-installaties. 

Lees verder