Dimplex Edel Lucht-Water Warmtepompboilers

De Dimplex Edel Warmtepompboilers zijn een goede warmtapwater oplossing voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De warmtepomp van de Edel onttrekt energie uit de lucht en zet deze om in verwarming van tapwater. Met een COP die varieert van 2,34 tot 3,10 (afhankelijk van de buitentemperatuur en het model) kan een aantrekkelijke energie- en geld besparing worden bereikt.

Plaatsing in combinatie met een cv-installatie levert bijvoorbeeld direct gasbesparing op en in samenwerking met een warmtepomp kan de Edel een hoeveelheid warm tapwater leveren met een derde van de energie die nodig voor het gebruikelijke boilervat in die combinatie.

De 5 Edel modellen zijn compact en goed plaatsbaar door hun doorsnede variërend van 525-630mm en bovendien makkelijk te installeren.

De 80-100-150 liter modellen met geëmailleerde tank worden hangend geplaatst en hebben één concentrische Ø80/125 mm lucht aan- en afvoerbuis. Er is dus ook maar één doorgang in de buitenmuur of dak nodig. De staande 200 en 270 liter uitvoeringen hebben een rvs tank en hebben twee Ø160mm aan- en afvoerbuizen nodig.

Door de PV-eco en PV-max functies zijn alle modellen ook aan te sluiten op PV-panelen. De back-up heater (1200W) wordt dan afhankelijk van de zelfgekozen instellingen gebruikt om het water gratis op te warmen.

Op alle modellen is de maximale ISDE-subsidie van 650 euro verkrijgbaar.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

Impact van grotere panelen op montagesystemen

Zonnepanelen worden steeds groter (breder en langer) omdat de wafers waaruit een paneel bestaat steeds groter worden. Daardoor veranderen dus ook de gemiddelde paneelafmetingen. Voor grote commerciële plat dak projecten zien we dat de panelen vooral langer en breder worden. Hier worden de panelen op het dak gehesen en met meerdere installateurs gemonteerd.

Lees verder

Kunststof in FlatFix Fusion

De FlatFix Fusion-lijn is sinds 2014 op de markt en was het eerste modulaire montagesysteem voor platte daken van Esdec. Door de standaard meteen hoog te zetten, zowel op flexibiliteit als op afwerking en verwerking, heeft dit montagesysteem zijn plek verdiend in de markt. 

Lees verder

Systeem 55 PV-ready groepenkasten hebben KEMA-KEUR voor veilig aansluiten van zonnepanelen

Om in te spelen op het toenemend aantal PV-installaties voor woonhuizen, heeft Eaton het assortiment groepenkasten voor residentiële toepassingen uitgebreid met Systeem 55 PV-ready groepenkasten. Deze groepenkasten zijn speciaal ontworpen voor de mogelijk hogere stromen in de groepenkast en zijn geschikt voor het aansluiten van zowel PV als belastingen met een hogere gelijktijdigheid, naast de traditionele eindgroepen.

Lees verder

Ontdek de outdoor heaters van Herschel

De vraag naar outdoor verwarmingen is de laatste tijd flink gegroeid. Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun leefruimtes buiten te verbeteren en hun tijd buitenshuis te maximaliseren met de toevoeging van terrasverwarming. Herschel Infrared is marktleider voor elektrische infraroodverwarming en biedt het breedste assortiment energiezuinige, stijlvolle, hoogwaardige buitenverwarmingen.

Lees verder