Nieuwe configuratie: Flatfix Wave Entry

Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, lanceert een nieuwe configuratie van het FlatFix Wave systeem: FlatFix Wave Entry. Deze configuratie stelt de kleinere professionele installateur in staat om de markt van kleinere en middelgrote commerciële daken te betreden.

Met flinke ambities voor zon op daken in de verschillende Regionale Energiestrategieën, ziet de markt voor grote commerciële daken er rooskleurig uit. En met FlatFix Wave Plus faciliteerde Esdec de markt vorig jaar al met een systeem dat uitermate snel en veilig hele grote velden met grote panelen kan realiseren. Maar om alle mogelijkheden te benutten en de doelstellingen in de Regionale Energiestrategieën te helpen realiseren, zal er ook gekeken moeten worden naar de kleinere en middelgrote commerciële daken. En hier is juist behoefte aan werken met handzame panelen en montagesystemen zodat een kleinere installateur deze markt ook kan bedienen.

Met FlatFix Wave Entry heeft Esdec nu dus een configuratie, met de unieke geassembleerde basis modules, geschikt gemaakt voor plaatsing van handzame, functionele panelen. En door de kortere geassembleerde basis module, voor twee panelen, is het ideaal voor toepassing op kleinere en middelgrote commerciële daken. Een prijsconcurrerende en kwalitatieve oplossing voor de professionele installateur die ook graag het segment van commerciële daken wil betreden.

De volgende kenmerken omschrijven de nieuwe FlatFix Wave Entry configuratie:

  • Slechts één stuk gereedschap nodig.
  • Klemmen op korte en lange zijde voor maximale koppeling en optimale ballastering.
  • Voor panelen tot 1800mm (breedte: tot 1150mm) kunnen in dubbele opstelling geplaatst worden.
  • Geassembleerde basis modules voor twee panelen.

FlatFix Wave Entry is de meest recente uitbreiding op Esdec’s portfolio montagesystemen voor platte daken. FlatFix Wave Plus, voor de grotere commerciële projecten, is uitermate geschikt voor toepassing in heel Europa, waar u te maken heeft met verschillende vormen van dakbelasting (denk aan wind en sneeuw). Volgende uitbreiding in het Wave portfolio is de zuid-opstelling die volgend jaar op de markt komt.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

Dimplex Edel Lucht-Water Warmtepompboilers

De Dimplex Edel Warmtepompboilers zijn een goede warmtapwater oplossing voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De warmtepomp van de Edel onttrekt energie uit de lucht en zet deze om in verwarming van tapwater. Met een COP die varieert van 2,34 tot 3,10 (afhankelijk van de buitentemperatuur en het model) kan een aantrekkelijke energie- en geld besparing worden bereikt.

Lees verder

Kunststof in FlatFix Fusion

De FlatFix Fusion-lijn is sinds 2014 op de markt en was het eerste modulaire montagesysteem voor platte daken van Esdec. Door de standaard meteen hoog te zetten, zowel op flexibiliteit als op afwerking en verwerking, heeft dit montagesysteem zijn plek verdiend in de markt. 

Lees verder

Systeem 55 PV-ready groepenkasten hebben KEMA-KEUR voor veilig aansluiten van zonnepanelen

Om in te spelen op het toenemend aantal PV-installaties voor woonhuizen, heeft Eaton het assortiment groepenkasten voor residentiële toepassingen uitgebreid met Systeem 55 PV-ready groepenkasten. Deze groepenkasten zijn speciaal ontworpen voor de mogelijk hogere stromen in de groepenkast en zijn geschikt voor het aansluiten van zowel PV als belastingen met een hogere gelijktijdigheid, naast de traditionele eindgroepen.

Lees verder

Ontdek de outdoor heaters van Herschel

De vraag naar outdoor verwarmingen is de laatste tijd flink gegroeid. Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun leefruimtes buiten te verbeteren en hun tijd buitenshuis te maximaliseren met de toevoeging van terrasverwarming. Herschel Infrared is marktleider voor elektrische infraroodverwarming en biedt het breedste assortiment energiezuinige, stijlvolle, hoogwaardige buitenverwarmingen.

Lees verder

Temperatuurberekening voor PV-toepassingen is essentieel!

Een verdeelinrichting voor een PV-installatie produceert al gauw 2 tot 3 keer zoveel warmte waardoor inwendige temperaturen extreem kunnen oplopen en de continuïteit en veiligheid niet meer gewaarborgd zijn. Voor het ontwerpen van veilige verdeelkasten is een temperatuurberekening dan ook essentieel!

Lees verder