Nieuwe CORE1 van SMA voor nog meer veiligheid en betrouwbaarheid

De Sunny Tripower CORE1 omvormer heeft twee nieuwe geïntegreerde functionaliteiten om zonnestroominstallaties nog duurzamer te maken. Het toestel is nu voorzien van vlamboogdetectie (AFCI) en IV curve analyse waardoor het voldoet aan alle huidige wensen en toekomstige eisen in de markt.

De Sunny Tripower CORE1 is een begrip geworden voor commerciële, gedecentraliseerde dak- en grondgebonden zonnestroominstallaties en overdekte parkings. Dankzij de flexibiliteit en haar vermogen.

Door de 12 directe string ingangen biedt de CORE1 hoge flexibiliteit om een project te ontwerpen en vemindert daarmee echt de investering in arbeid en materiaal.

De CORE1 omvormer heeft twee nieuwe geïntegreerde functionaliteiten om zonnestroominstallaties nog duurzamer te maken. Om te voorkomen dat het falen van een verbinding in een zonnestroominstallatie aanleiding geeft tot vlambogen, is de CORE1 nu uitgerust met automatische vlamboogdetectie of AFCI. Die schakelt de omvormer onmiddellijk uit wanneer een vlamboog optreedt en brengt u als installateur op de hoogte om verdere actie in te plannen.

De IV-curve diagnose is een tweede nieuwigheid. Ze biedt de mogelijkheid om de IV-curve te scannen en weer te geven. De IV-curve is de verhouding tussen stroom en spanning aan de DC-zijde en geeft de gezondheid van de zonnestroominstallatie weer. Een krachtige tool dus voor het identificeren van afwijkingen. Dankzij de geïntegreerde software in de SMA omvormers kunt u in één keer nagaan wat de status is van de zonnestroominstallatie.

Door het OptiCool principe is de CORE1 als een schouw gebouwd waardoor alle warmte op efficiënte wijze afgevoerd wordt. Hierdoor kan deze maximaal produceren onder alle omstandigheden.

De CORE1 is een 50kw toestel maar door de hoge kwaliteit componten die SMA gekozen heeft heeft kan het toestel tot 200% overgedimensioneerd worden, met andere woorden: er kan tot 100 kWp op de CORE1 geplaatst worden. Ideaal voor commerciële projecten.

De CORE1 beschikt ook over een overspanningsbeveiliging. Het heeft een geintegreerde DC scheidingsschakelaar en optioneel kan men een overspaningsbeveiliging type II/I aan de AC en DC zijde inklikken. Zo vermijd u overspanningsschade als gevolg van directe en indirecte blikseminslag, een van de meest voorkomende oorzaken van schade aan zonnestroominstallaties.

 

Dit toestel is dus uitermate geschikt voor uw ISDE-projecten! Kies voor een complete omvormer die klaar is voor de toekomst. De nieuwe versie, Sunny Tripower CORE1 50-41, is nu al beschikbaar in de webshop. Klik hier voor de brochure of klik hier voor de datasheet.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

Impact van grotere panelen op montagesystemen

Zonnepanelen worden steeds groter (breder en langer) omdat de wafers waaruit een paneel bestaat steeds groter worden. Daardoor veranderen dus ook de gemiddelde paneelafmetingen. Voor grote commerciële plat dak projecten zien we dat de panelen vooral langer en breder worden. Hier worden de panelen op het dak gehesen en met meerdere installateurs gemonteerd.

Lees verder

Dimplex Edel Lucht-Water Warmtepompboilers

De Dimplex Edel Warmtepompboilers zijn een goede warmtapwater oplossing voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. De warmtepomp van de Edel onttrekt energie uit de lucht en zet deze om in verwarming van tapwater. Met een COP die varieert van 2,34 tot 3,10 (afhankelijk van de buitentemperatuur en het model) kan een aantrekkelijke energie- en geld besparing worden bereikt.

Lees verder

Kunststof in FlatFix Fusion

De FlatFix Fusion-lijn is sinds 2014 op de markt en was het eerste modulaire montagesysteem voor platte daken van Esdec. Door de standaard meteen hoog te zetten, zowel op flexibiliteit als op afwerking en verwerking, heeft dit montagesysteem zijn plek verdiend in de markt. 

Lees verder

Systeem 55 PV-ready groepenkasten hebben KEMA-KEUR voor veilig aansluiten van zonnepanelen

Om in te spelen op het toenemend aantal PV-installaties voor woonhuizen, heeft Eaton het assortiment groepenkasten voor residentiële toepassingen uitgebreid met Systeem 55 PV-ready groepenkasten. Deze groepenkasten zijn speciaal ontworpen voor de mogelijk hogere stromen in de groepenkast en zijn geschikt voor het aansluiten van zowel PV als belastingen met een hogere gelijktijdigheid, naast de traditionele eindgroepen.

Lees verder

Ontdek de outdoor heaters van Herschel

De vraag naar outdoor verwarmingen is de laatste tijd flink gegroeid. Mensen kiezen er steeds vaker voor om hun leefruimtes buiten te verbeteren en hun tijd buitenshuis te maximaliseren met de toevoeging van terrasverwarming. Herschel Infrared is marktleider voor elektrische infraroodverwarming en biedt het breedste assortiment energiezuinige, stijlvolle, hoogwaardige buitenverwarmingen.

Lees verder