SolarEdge Home: oplossing voor slim energiemanagement in huis

Naast de stijgende energieprijzen, blijft ook het aantal slimme apparaten in huis toenemen. Daardoor wordt het steeds belangrijker om binnenshuis op het stroomverbruik te letten. Huiseigenaren zijn daarom op zoek naar oplossingen waarmee ze hun energiekosten kunnen verlagen en tegelijk duurzaam kunnen wonen. Kortom, zonnesystemen moeten tegenwoordig meer kunnen dan efficiënt energie produceren. Ze moeten energie ook tijdelijk kunnen opslaan en het verbruik ervan optimaliseren. Dat vraagt om een compleet ecosysteem voor slimme energie in huis.

Daarom introduceert SolarEdge een nieuw concept in slim energiebeheer voor thuis: SolarEdge Home. Deze oplossing bewaakt, controleert en stuurt de productie, het verbruik en de opslag van (zonne-)energie. Dit gebeurt real time en zorgt er uiteraard voor dat de netaansluiting minimaal wordt aangesproken.

Dankzij het zelfontwikkelde besturingssysteem kan SolarEdge Home voldoen aan de energiebehoeften van al uw klanten. Het systeem kan namelijk zelfstandig beslissingen nemen over huidig en toekomstig verbruik. Dat doet het aan de hand van vooraf ingestelde voorkeuren van eigenaren, kunstmatige intelligentie op basis van slimme algoritmen en zelflerende software, en diverse externe bronnen zoals weersvoorspellingen.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar [email protected]

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

MENNEKES AMTRON® Compact 2.0 thuislader

Compact. Praktisch. Premium. MENNEKES introduceert een aantal nieuwe modellen van de enorm populaire AMTRON® Compact thuislader: de AMTRON® Compact 2.0 focust zich op het essentiële en de AMTRON® Compact 2.0 S biedt vele extra’s.

Lees verder

Aftermovie eMobility of the Future 2022 NL - Schneider Electric

Tijdens een uniek event op het circuit in Zandvoort, onthulde Schneider Electric onlangs de nieuwe laadpaal EVlink Pro AC. Een laadstation die elektrische voertuigen zorgeloos laadt en slim omgaat met energie. De laadstations zijn circulair ontworpen met een zo klein mogelijke impact tijdens productie.

Lees verder