SolarEdge presenteert SolarEdge Home Inline Meter voor slimme beslissingen over energiebesparing

SolarEdge presenteert de SolarEdge Home Inline Meter: een belangrijke uitbreiding op het ecosysteem van SolarEdge Home die consumenten met zonnepanelen real-time inzicht biedt in hun energieverbruik.

De meter van SolarEdge biedt klanten van installateurs toegang tot nauwkeurige productie- én verbruiksinformatie, zodat ze de geproduceerde zonne-energie optimaal kunnen benutten.

Minder dan 1 procent

De SolarEdge Home Inline Meter biedt gegevens over de teruglevering, de productie en het directe verbruik van zonne-energie. De meter doet dat met een afwijking van minder dan 1 procent. Daarvoor communiceert hij draadloos met de omvormer en de andere slimme apparaten in het netwerk van SolarEdge Home.

Indien nodig zorgt de optionele antenne voor een groter draadloos bereik, maar als alternatief is ook RS485-bekabeling mogelijk. De meter heeft een eenvoudig af te lezen display, terwijl klanten daarnaast toegang hebben tot de gegevens via de mySolarEdge-app.

Producten toevoegen

Een van de grootste pluspunten van SolarEdge Home is de mogelijkheid om het energieverbruik in huis te optimaliseren. Dat kunnen huiseigenaren doen op basis van hun voorkeuren en levensstijl. Zodra de meter is geïnstalleerd, kunnen huiseigenaren slimme-energieapparaten toevoegen en die programmeren om op de meest kosteneffectieve tijden hun werk te doen. Klanten kunnen hun energieverbruik dus volgen en zo ontdekken wanneer hun systeem baat heeft bij nieuwe producten om daarmee weer geld te besparen.

Zo weet de huiseigenaar wanneer het voordelig is om de productie van zonne-energie uit te breiden door meer zonnepanelen toe te voegen. Maar ook of de tijd is aangebroken om producten toe te voegen zoals de SolarEdge EV-Lader, de SolarEdge Home Batterij of de SolarEdge Home Warm Water Controller, waarmee zij hun overtollige zonne-energie beter kunnen benutten.

Ongebruikelijke verbruikspatronen

Dankzij de real-time monitoring van de SolarEdge Home Inline Meter kunnen consumenten ongebruikelijke verbruikspatronen herkennen die mogelijk een beperking zijn op hun besparingen. Daarmee kunnen ze het huishoudelijk verbruik verschuiven naar perioden met een overschot aan zonne-energie of naar uren met de laagste elektriciteitstarieven.

De meter levert daartoe real-time verbruikspatronen waarmee de energiekosten aanzienlijk zijn te verlagen. Klanten kunnen er ook voor kiezen om de teruglevering of het netverbruik van energie te beperken, afhankelijk van hun levensstijl en budget.

Tijdbesparende installatie

De meter past in een standaard DIN-rail-meterkast, zodat er geen extra onderverdeler nodig is. Door de draadloze verbinding via het netwerk van SolarEdge Home wordt de meter automatisch gedetecteerd door de omvormers.

Hierdoor is directe aansluiting tot 65 ampère per fase mogelijk, voor zowel 1- als 3-fasen. De geïntegreerde stroomtransformatoren besparen op de installatietijd en het arbeidsloon, terwijl ook de logistiek van de installatie eenvoudiger wordt. De SolarEdge Home Inline Meter is namelijk een klein apparaat, maar betekent voor de slimme energie-ervaring van de huiseigenaar een grote upgrade.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar [email protected]

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

MENNEKES AMTRON® Compact 2.0 thuislader

Compact. Praktisch. Premium. MENNEKES introduceert een aantal nieuwe modellen van de enorm populaire AMTRON® Compact thuislader: de AMTRON® Compact 2.0 focust zich op het essentiële en de AMTRON® Compact 2.0 S biedt vele extra’s.

Lees verder

Aftermovie eMobility of the Future 2022 NL - Schneider Electric

Tijdens een uniek event op het circuit in Zandvoort, onthulde Schneider Electric onlangs de nieuwe laadpaal EVlink Pro AC. Een laadstation die elektrische voertuigen zorgeloos laadt en slim omgaat met energie. De laadstations zijn circulair ontworpen met een zo klein mogelijke impact tijdens productie.

Lees verder