Eaton Systeem 55 FLEX uitgebreid met standaard 10-12 groepsconfiguraties

Met de toenemende elektrificatie van woonhuisinstallaties neemt de vraag naar groepenkasten met 9 of meer eindgroepen en ook de vraag naar een extra eindgroep voor elektrisch koken toe. Eaton heeft daarom het standaard assortiment voor-geassembleerde Systeem 55 configuraties uitgebreid met uitvoeringen om aan deze vraag te voldoen.

“Uitgebreide mogelijkheden met het programma Systeem 55 en Medusa groepenkasten om te voldoen aan elke vraag.”

Een extra groep bijplaatsen voor elektrisch koken of de realisatie van een complete all-electric verdeelinstallatie, het Systeem 55 programma van Eaton is modulair en biedt uitgebreide mogelijkheden om te voldoen aan de behoefte met een reeks aan kastuitvoeringen en verschillende opzetstukken. Van een compact 1-rij 6 moduul aanbouwkastje tot 3-rij12 moduul uitvoering voor complete all-electric configuraties.

Naast Systeem 55 omvat het Eaton assortiment ook Medusa groepenkasten standaard in 3-rij 12- en 24 moduul-uitvoering met extra aansluitruimte tussen de DIN-rails. De kasten zijn standaard voorzien van transparante uitneembare deur(en).

Het assortiment Systeem 55 en Medusa omvat een uitgebreid programma voorgeasembleerde FLEX configuraties. Alle voorgeassembleerde Systeem 55 en Medusa FLEX-configuraties zijn KEMA-gecertificeerd en getest door middel van beproeving conform de productnorm NEN-EN-IEC 61439-3. FLEX-configuraties zijn uit te breiden met één of meerdere 16A FLEX-installatieautomaten op de vrije positie(s) van de doorverbindkammen of door middel van de meegeleverde bedrading. Na uitbreiding conform de instructie blijft KEMA-KEUR op de configuratie behouden.

Eaton is voortdurend bezig dit assortiment voorgeassembleerde Systeem 55 FLEX configuraties aan te passen aan de veranderende marktvraag. Met de toenemende elektrificatie van woonhuisinstallaties neemt de vraag naar groepenkasten met 9 of meer eindgroepen en ook de vraag naar een extra eindgroep voor elektrisch koken toe. Eaton heeft daarom het standaard assortiment voor-geassembleerde Systeem 55 configuraties uitgebreid met uitvoeringen om aan deze vraag te voldoen. Standaardkasten met 9 groepsconfiguraties waren al beschikbaar, nu zijn hier ook de 10 tot 12 groepsconfiguraties aan toegevoegd.

Het is ook mogelijk om standaard en maatwerkconfiguraties Systeem 55 (en Medusa) samen te stellen met behulp van de online groepenkastconfigurator van Eaton. Via de tool kan de configuratie rechtstreeks bij Rexel worden aangevraagd en vervolgens door Eaton op maat samengebouwd.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over installatiemateriaal

Schneider Electric en PVX Multimount certificeren kabeldraagsysteem

Schneider Electric en PVX Multimount hebben de handen ineengeslagen om het veel gebruikte kabeldraagsysteem te certificeren. Het integrale kabeldraagsysteem, bestaande uit Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met de PVX Multimount, het montagesysteem voor draadgoot en/of buis op platte daken, is in een windtunnel getest en gecertificeerd door het geaccrediteerde adviesbureau Peutz.

Lees verder

Testadapterset voor laadstations

Bij het testen van laadstations moeten de resultaten nauwkeurig en herhaaldelijk de werkelijke laadprocessen weergeven. Daarom moet een elektrisch voertuig tijdens het testen bij een laadstation worden gesimuleerd, omdat het laadstation geen laadspanning zal afgeven zonder dat een voertuig wordt gesimuleerd.  

Lees verder

JUNG contactdozen met USB

De nieuwe JUNG contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluiting(en) laden elke accu snel weer op zonder de contactdoos in beslag te nemen. De variant met JUNG Quick Charge heeft een laadvermogen tot 18W en laadt bijvoorbeeld een iPhone 11 binnen slechts 105 minuten op.

Lees verder

Preflex, dé flexibele voorbedrade buis

Al 25 jaar lang zijn de producten van Preflex een begrip op het gebied van flexibele voorbedrade buizen. Met een productie van 100.000 km per jaar hebben de producten hun weg gevonden door Nederland en de rest van Europa.

Lees verder