Naveo®Pro: een slimme oplossing voor noodverlichtingsmanagement

Of u gebouwbeheerder, -eigenaar, eindgebruiker of installateur bent -  één onderwerp staat bijna dagelijks bovenaan de agenda: efficiëntie. Die efficiëntie mag echter niet ten koste gaan van veiligheid. Met Naveo®Pro biedt ABB een oplossing voor noodverlichtingsinstallaties die veiligheid, intelligentie en efficiëntie combineert.

Productiehallen, distributiecentra en andere grote gebouwen voorzien van goede noodverlichting kan een hele uitdaging zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zaken als onderhoud en vervanging. Daar komen (periodiek) testen, controleren en monitoren dan nog bij. Voor deze laatste, onmisbare activiteiten bieden slimme monitoringssystemen zoals de Naveo®Pro van ABB de mogelijkheid om dit sneller en energie-efficiënter te doen.

props.field_video &&

Slim managen en monitoren

Omdat de veiligheid van werknemers en andere aanwezigen in gebouwen ermee gemoeid is, spelen de noodverlichtingsarmaturen een belangrijke rol. Daarom moet de werking van de noodverlichting regelmatig worden gecontroleerd. Zo moet de batterij frequent worden getest en regelmatig worden vervangen. Die test-, controle- en monitoringfuncties kunnen nu ook slim, veilig en efficiënt worden uitgevoerd met Naveo®Pro.

Zulke monitoringssystemen maken noodverlichtingsinstallaties bereikbaar via de cloud. De onafhankelijke noodverlichtingsarmaturen worden hierbij met behulp van een gateway verbonden met de Naveo®Pro-omgeving. Zo is de gehele installatie via de cloud in te stellen, te onderhouden en aan te sturen. Aanpassingen zijn snel en eenvoudig door te voeren. Handig wanneer de indeling of functie van een gebouw wordt aangepast, bijvoorbeeld als een productiehal een andere gebruiker krijgt.

Beter, slimmer en efficiënter datagebruik

De data van de noodverlichtingsarmaturen wordt beschikbaar gemaakt in de cloud. Daardoor kunnen deze beter, slimmer en efficiënter worden gebruikt. Nieuwe inzichten in het gebruik en het onderhoud van de armaturen bieden bijvoorbeeld de mogelijkheid om onderhoudswerkzaamheden beter op elkaar af te stemmen.

Een groot pluspunt van dergelijke monitoringssystemen in het algemeen, en van de Naveo®Pro-systemen in het bijzonder, is dat preventief onderhoud makkelijker te plannen is; het systeem geeft namelijk ook aan welke componenten binnenkort aan vervanging toe zijn. Daardoor wordt de uitvaltijd tot een minimum beperkt, er zijn minder spoedklussen en doordat het planbaar is, kunnen werkzaamheden gecombineerd worden. Dit resulteert in tijdwinst en efficiënter omspringen met energie. In cijfers kan zich dit vertalen in

een jaarlijkse besparing op onderhoud tot wel 30%.

 

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over energie-efficiëntie

Energie-efficiënter omgaan met noodverlichting

Dat noodverlichting belangrijk is in geval van calamiteiten, is geen nieuws. Dat er keuzes gemaakt kunnen worden op welke manier de noodverlichting wordt ingericht en beheerd, weet niet iedereen. Tijd om eens in de wereld van noodverlichtingsmanagement te duiken.

Lees verder