Hager – Nieuwe RF design rookmelders, draadloos koppelbaar

Hager beschikt over 2 nieuwe draadloze rookmelders (TG550A en TG551A) voor het snel en eenvoudig verbeteren van de brandveiligheid in bestaande woningen zonder dat daarbij een 230V verplichting geldt.

Draadloos koppelbaar

De rookmelders zijn draadloos koppelbaar. Dit werkt op een gemakkelijke manier en zorgt ervoor dat een alarmsignaal van een melder razendsnel door gehele woning wordt verspreid.

Gebruiksvriendelijk resetten

Het alarm is stop te zetten door middel van elke willekeurige IR-afstandsbediening. Bijvoorbeeld die van de TV. Hierdoor hoef je bij een alarmmelding niet meer op een keukentrapje bij de rookmelder te klimmen om deze te resetten. Helemaal gemakkelijk bij moeilijk bereikbare plaatsen, zoals een vide.

TG550A is een rookmelder; TG551A is een RF rook- + hittemelder en functioneert als Coviva Gateway

De TG551A is zowel inzetbaar als rookmelder en als hittemelder. De rookmelder is bovendien te koppelen met ons ‘plug and play domoticasysteem’: de Coviva Smarthome box. Hierdoor is het mogelijk om een bericht te ontvangen op de smartphone bij calamiteiten.

Bij alarm gaat er een witte led als oriëntatieverlichting branden.

Voor de koppeling met andere systemen, zoals KNX Easy of KNX System installaties, kan de rookmeldervoet met relais met een micromodule worden ingezet.

Met behulp van de basisrookmelder TG550A en combinatie rookmelder/hittemelder TG551 kan een professional snel een bestaande woning voorzien van brandmelders.

De nieuwe rookmelders worden aangeboden naast de bestaande serie (TG510A, TG511A, TG540A TG541A).

Een aantal highlights:

  • Ingebouwde litium batterij (10 jaar)
  • Verplicht alarmsignaal
  • RF koppelbaar
  • Alarm uit te schakelen met een willekeurige IR-afstandsbediening

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Hager rookmelders? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Bekijk dit product in de webshop

Lees meer over datacom en beveiliging

Voldoe aan NEN1010 met aardlekbeveiliging Type B

Aardlekbeveiligingen beschermen ons tegen de risico’s van elektriciteit. Ze beschermen tegen elektrocutie en voorkomen schade aan apparatuur. NEN1010 schrijft in veel gevallen aardlekbeveiliging Type B voor. In dit artikel leggen wij u uit wanneer dit het geval is.

Lees verder