Het nieuwe CMS-700 energiemanagementsysteem van ABB

Circuit Monitoring System (CMS) is een uniek, ultra-compacte meetsysteem voor energiemonitoring in eindgroepen. Het systeem bestaat uit een control unit en sensoren met verschillende meetbereiken en montagemogelijkheden. Het CMS-assortiment is specifiek ontworpen om energie te meten en te analyseren voor het realiseren van energie-efficiëntie in kritische energietoepassingen. En het is toepasbaar in vrijwel iedere applicatie.

Eenvoudig en slim meten en bedienen

De nieuwe CMS 700 control unit breidt het assortiment voor energiemonitoring en stroomcircuitbewaking uit. Met de ingebouwde webserver biedt de CMS 700 heel eenvoudig toegang voor het verzamelen, analyseren en downloaden van gegevens voor het optimaliseren van de energie-efficiëntie. Dit om uitval en down-time van kritische processen te voorkomen. De CMS 700 control unit kan op afstand worden benaderd via verschillende communicatieprotocollen. En met de nieuwste encryptieversie is maximale gegevensbeveiliging verzekerd.

De CMS control units kunnen stromen meten in eindgroepen in een breed meetbereik tot maximaal 160A. De nieuwe generatie open-core sensoren maakt integratie in bestaande installaties mogelijk zonder dat deze afgeschakeld hoeven te worden. Dit garandeert maximale flexibiliteit en vrijheid om het CMS-700 systeem te installeren.

Met de CMS700 voorkomt u down-time van uw installatie. Door een vroegtijdige detectie van eventuele afwijkingen in het stroomverbruik wordt mogelijke vervolgschade vermeden

Extreem nauwkeurig

CMS-sensoren van 18 of 25 mm breed zijn de meeste compacte stroomsensoren met hoge prestaties in de markt. Ze maken extreem nauwkeurige en effectieve metingen mogelijk en zijn flexibel voor alle typen installaties dankzij de optie om wisselstroom, gelijkstroom of gemengde stroom tot 160 A (TRMS) te meten in één enkel apparaat.

De sensoren kunnen worden bevestigd op ABB componenten, DIN-rail, of kunnen direct met een Ty-Rap worden bevestigd aan de kabels. Waardoor extra bekabeling in de distributiekast tot een minimum wordt beperkt.

Maximale gegevensbeveiliging

Dankzij de CMS 700 is het verzamelen van gegevens verbeterd, waardoor energie- en stroommetingen mogelijk worden gemaakt in het hoofdcircuit dat het apparaat monitort en dit tevens berekent in elk van de verbonden sectoren. Protocollen voor communicatie bevatten Modbus RTU, TCP en SNMP v1, 2 en 3, waardoor maximale gegevensbeveiliging door de nieuwste encryptieversie is verzekerd. Dankzij de ingebouwde webserver maakt CMS 700 eenvoudige toegang tot gegevensverzameling mogelijk.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de CMS-700 energiemanagementsysteem? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Via de onderstaande knop kunt u de producten bestellen in onze webshop.

Bekijk dit product in de webshop

Lees meer over paneelbouw en industrie

Flexibele stuurstroomkabels van Jobarco

Jobarco levert de serie KVCC en KVCY Dca flexibele stuurstroomkabels die aan alle eisen binnen de industriële sector voldoen: slijtvast voor heavy duty (met KEMA keur) toepassingen, olie- en UV- bestendig en toepasbaar in de ATEX omgeving. Voldoet aan de huidige rookclassificatie S3, maar zit in de testfase voor de nieuwe CPR S2.

Lees verder

Nieuw: nVent ERICO Cadweld Plus Impulse

De nieuwste innovatie op het gebied van exotherm lassen is het nieuwe ontstekingssysteem Impulse dat is ontworpen om de energie-opties, de veiligheid en het gebruiksgemak te verbeteren. Bovendien biedt de Impulse een functionele verbetering in het populaire Cadweld Plus exothermisch lassen assortiment.

Lees verder

Krachten bundelen om innovatie te bevorderen

Eldon’s en nu nVent HOFFMAN’s reputatie van innovatie wordt voortgezet. Innovatie zit bij nVent in het DNA en zij bieden een vruchtbare werkomgeving die creativiteit stimuleert in de gezamenlijke  inspanningen van al onze mensen.

Lees verder

Machinebeheer op afstand voor meer inzicht en controle

Machinebeheer op afstand is nu eenvoudiger dan ooit met EcoStruxure Machine Advisor. EcoStruxure Machine Advisor is een open en digitaal platform waarmee machinebouwers machines op afstand kunnen beheren, machineprestaties kunnen visualiseren en bewaken en machines op afstand kunnen programmeren. Ongeacht het merk en type besturing en componenten.

Lees verder

Rittal en Hummel: een prima combinatie

Of het nu gaat om voedingskabel of netwerkbekabeling; diverse kabels zullen ergens in uw kast naar binnen moeten. Deze opening is de achilleshiel in uw kastsysteem. Bij compacte behuizingen KX en wand-/vloerkastsystemen AX biedt een wartel vaak de oplossing.

Lees verder

Altijd een betrouwbare industriële verbinding

Voor het waarborgen van een betrouwbare verbinding is het belangrijk dat u kiest voor hoogwaardige producten. Hirschmann Multimedia biedt ook een zeer uitgebreid assortiment industriële connectoren; zo realiseert u altijd een passende connectie.

Lees verder