Houd brand eenvoudig in de hand

Vaak laat de brandveiligheid van gebouwen te wensen over. Het is dan ook niet vreemd dat de regelgeving steeds verder aangescherpt wordt. De brandwerende inbouwdozen van ABB zijn uitvoerig getest en voldoen aan alle aangescherpte, actuele normen voor brandwerendheid. Als het gaat om de veiligheid van mensen, kunt u nu eenmaal geen risico’s nemen.

ABB’s brandwerende hollewand- en centraaldozen bieden uitkomst. Ideaal voor nieuwbouw, renovatie en transformatie en herkenbaar aan de opvallende felrode kleur. Uiteraard uitvoerig getest en eenvoudig te installeren.

Optimale brandwerendheid bevestigd door Efectis

Elke seconde telt als er brand uitbreekt. Branddoorslag naar een andere ruimte moet dus zoveel mogelijk voorkomen worden. Door de toepassing van bijvoorbeeld inbouw- en centraaldozen ontstaan er zwakke plekken in wandconstructies en plafonds. Deze openingen zorgen bij brand voor een versnelde doorslag van rook en brand naar de naastgelegen ruimte.

Met de brandwerende dozen van ABB leveren de zwakke plekken geen risico meer op. U verzekert zich van optimale brandwerendheid, wat wordt bevestigd door de testrapporten van Efectis. Dit is een Nederlands, vooraanstaand en geaccepteerd instituut in het onderbouwen van brandgedrag van materialen en systemen.

 

Voordelen brandwerende inbouwdozen van ABB

 • Voldoen aan de NEN 1010-norm
 • Geen extra bouwkundige voorzieningen nodig
 • Eenvoudige installatie
 • Direct herkenbaar aan de rode kleur
 • Extra zekerheid dankzij uitvoerige en onafhankelijke testen
 • Hollewanddozen getest in combinatie met A-gipsplaten
 • Centraaldozen in combinatie met brandwerende plafonds (van Knauf) hebben een brandwerendheid van 60 minuten

Snel en makkelijk te installeren

De nieuwste telg in het assortiment brandwerende dozen is de HW252-F BW. Ontwikkeld voor en door de installateur, blinkt deze dubbele hollewanddoos uit in installatiegemak. Zo is er meer ruimte in de dubbele doos vergeleken met twee enkelvoudige dozen en maakt het innovatieve Fix-Rap-trekbandprincipe schroeven overbodig en installeren zonder gereedschap mogelijk. Door de bevestiging op alle vier de hoeken zit de doos bovendien nóg steviger vast.

Uitvoerig getest, extra brandveilig

De hollewanddoos is voorzien van een speciaal brandwerend materiaal. Dit expandeert bij stralingshitte en brand en sluit zodoende de doos af. De dozen zijn bovendien uitvoerig getest in combinatie met A-gipsplaten; hiervoor zijn speciale brandwerendheidscertificaten afgegeven.

Speciaal insert lucht- en geluiddicht

Net als voor de HW52-F is er voor de HW252-F een speciale IGD-insert beschikbaar om de doos eenvoudig lucht- en geluiddicht te maken. Ideaal voor woningscheidende wanden in nieuwbouw, renovatie en transformatie. En met voordelen voor geluidsisolatie. Na montage van de hollewanddoos en het aanbrengen van de bedrading, is het inzetstuk in een handomdraai te plaatsen. Dat betekent bewuster en sneller installeren.

Voordelen HW252-F hollewanddoos

 • Snel en zonder gereedschap te installeren dankzij het geoptimaliseerde Fix-Rap-trekbandprincipe
 • Stevig en vlak op de wand te monteren dankzij de metalen clip
 • 50% tijdwinst in combinatie met de dubbele wandcontactdoos type 20-2 EUC van Busch-Jaeger
 • Modulair concept met verbeterde koppeling voor snel en eenvoudig aanhaken van extra dozen
 • Prettiger werken dankzij grote lasruimte
 • Losse tuit houdt iedere (flex)buis van 16, 19 en 20 mm stevig op zijn plaats

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de ABB brandwerende inbouwdozen? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Via de onderstaande knop kunt u de producten bestellen in onze webshop.

Bekijk dit product in de webshop

Lees meer over datacom en beveiliging

Voldoe aan NEN1010 met aardlekbeveiliging Type B

Aardlekbeveiligingen beschermen ons tegen de risico’s van elektriciteit. Ze beschermen tegen elektrocutie en voorkomen schade aan apparatuur. NEN1010 schrijft in veel gevallen aardlekbeveiliging Type B voor. In dit artikel leggen wij u uit wanneer dit het geval is.

Lees verder