Innovatieve kabel-, licht-, en leiding ophangsytemen van Gripple

Gripple levert innovatieve en tijdbesparende ophang- en ondersteuningssystemen voor de bouw- en installatiesector. Het leveringsprogramma bestaat uit universele, gebruiksklare en lichte producten voor toepassing in elektrotechniek, leidingsystemen en HVAC en zijn vrijwel zonder gereedschap te monteren.

Fast Trak : “Zet jezelf op pole position”

Dit nieuwe, razendsnelle, stevige en gebruiksklare ondersteuningssysteem voor beperkte ruimtes leent zich uitstekend voor de snelle, flexibele installatie van kabelgoten, ventilatiekokers, buizen, leidingen en andere technische voorzieningen dicht tegen het dek aan. De Fast Trak is een geprefabriceerd systeem dat bestaat uit een horizontale rail die in de hoogte verstelbaar is op verticale steunen, waardoor geen draadstangen of rails op de bouwplaats verknipt hoeven te worden. Milieuvriendelijk: geen slijpwerk en geen afval! Ook is het zeer eenvoudig om met de Fast Trak prefab te installeren. Voor dit product is geen specifiek gereedschap nodig. Het horizontale profiel kan immers tijdens de installatie zonder waterpas in de hoogte versteld worden en markeringen op de zijkant van het profiel kunnen gebruikt worden om de gaten op het plafond aan te duiden.

UniGrip: Veelzijdigheid en gemak

De UniGrip is de opvolger van de Trapeze Plus en is onze nieuwste generatie kabel ophangsysteem. Voor een nog snellere (tot 6x sneller dan traditioneel), gemakkelijkere en veiligere ophanging (vrijwel zonder gereedschap) van HVAC- en E- installaties! Een werkbelasting tot 250 kg geeft een nog bredere inzetmogelijkheid van de UniGrip, met een veiligheidscoëfficiënt 5:1. Tel daar bij op een vergrote keuze in eindafwerkingen voor bevestiging en de ophanging van alle mogelijke elementen. Wordt geleverd als gebruiksklare set.

Gripple oplossingen met brandweerstand

Gripple speelt een belangrijke rol bij de ophanging van bouwtechnische elementen met brandweerstand. In geval van brand, wordt voor bepaalde toepassingen in de elektriciteit en HVAC een specifieke brandstabiliteit vereist om de veiligheid te verhogen.

De Fast Trak, Trapeze Plus RF, HF Classic RF en de G-beugels zijn allemaal gecertificeerd conform de norm EN 1363-1:2012 (Warrington Benelux) voor een gebruiksduur tot 120 minuten. De certificaten met maximale weerstandsbelasting in functie van tijd zijn op aanvraag beschikbaar.

Voor elke situatie een oplossing

Het brede, maar ook diepe assortiment van Gripple bestaat uit een uitgebreid pakket ophangsystemen. Dat alles maakt dat wij voor elke situatie de juiste oplossing kunnen bieden en u daarnaast altijd profiteert van snellere montage tijd en gemak!

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de producten van Gripple? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Bekijk in de webshop

Lees meer over installatietechniek

Preflex, dé flexibele voorbedrade buis

Al 25 jaar lang zijn de producten van Preflex een begrip op het gebied van flexibele voorbedrade buizen. Met een productie van 100.000 km per jaar hebben de producten hun weg gevonden door Nederland en de rest van Europa.

Lees verder

Eldon wordt nVent HOFFMAN

Het is bij Eldon altijd onze visie geweest om een wereldwijde schakelkastleverancier te worden om zodoende onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Lees verder

Busch-Axcent in 3 kleuren

Strakke lijnen en levendige, contrastrijke kleuren: het aanbod Busch-Axcent® schakelmateriaal is zo groot, dat er altijd een keuze te maken is die past bij het interieur.

Lees verder