ABL Professional en Hightech – excellence by design

De oprichter van ABL, Albert Büttner, vond in 1925 de SCHUKO-stekker uit. Hiermee definieerde hij een nieuwe standaard voor stekkers. De ABL-producten van de Professional- en Hightech-series zijn het zinnebeeld van moderne stekkers. Nieuwe materialen, zoals de sterk belastbare kunststofsoort Elamid, zorgen voor een lange levensduur en zijn bestand tegen de hoogste mechanische belasting.

De expertise van ABL in dit segment berust op bijna 100 jaar ervaring in de ontwikkeling en productie van stekkers. 1925 vond de oprichter van ABL, Albert Büttner, de SCHUKO-stekker uit – vandaag het meest gebruikte stekkersysteem ter wereld.

ABL ontwikkelde de traditionele rubberen SCHUKO-stekker in de loop van de tijd verder, het assortiment werd met meer internationale standaards uitgebreid. De series Professional en Hightech staan voor een nieuwe generatie moderne SCHUKO-stekkersystemen. Deze zijn extreem belastbaar en heel gemakkelijk aan te sluiten.

Dankzij onze unieke Elamid 2-componenten-technologie zijn de producten uit de Professional serie robuust, hebben ze een goede grip hebben en kunnen ze tegen een stootje. De ABL Professional-stekkers zijn speciaal door ons ontwikkeld voor gebruik onder zware omstandigheden in de werkplaats of in industriële omgevingen.

Producten van de High Tech serie zijn bestand tegen een mechanische belasting tot één ton. Producten van de Professional-serie kunnen zelfs de belasting van een auto van vier ton met gemak aan.

Voordelen ABL SCHUKO Professional

 • GEÏNTEGREERDE SPANNINGSWEERGAVE
  Eenvoudig controleren of er spanning aanwezig is.

 • GROTE AANSLUITRUIMTE
  De stekker en contrastekker kunnen heel eenvoudig worden aangesloten op kabels tot 3 × 2,5 mm2.

 • ABL SNELSLUITING
  Een kwartslag draaien is voldoende om de greep en de contactdrager stevig met elkaar te verbinden.

 • BESCHERMINGSGRAAD IP54
  SCHUKO Professional is temperatuur- en UV-bestendig en voldoet aan de beschermingsgraad IP54.

 • ABL SCHUKO Hightech is gemaakt van Elamid en is de allroundstekker voor de handel. Door de ruime aansluitruimte en de externe trekontlasting vormt hij een uitstekend alternatief voor de klassieke rubberen stekker van ABL. Alle schroeven kunnen met een schroevendraaier worden los- en vastgedraaid. De bevestigingsschroef van de greep valt er niet helemaal uit en kan dus niet kwijtraken.

Voordelen ABL SCHUKO Hightech

 • GROTE AANSLUITRUIMTE
  De stekker en contrastekker kunnen heel eenvoudig worden aangesloten op kabels tot 3 × 2,5 mm2.

 • KABELKNIKBESCHERMING EN KABELAFDICHTING
  Bij het vastdraaien van de wartel wordt de kabel tegelijkertijd afgedicht en tegen knikken beschermd.

 • BESCHERMINGSGRAAD IP44
  SCHUKO Hightech is temperatuur- en UV-bestendig en voldoet aan de beschermingsgraad IP44.

Succesverhaal ABL en Rexel

ABL producten hebben in Nederland een lange geschiedenis. Al vele jaren verkopen distributiepartners hier producten uit alle productgroepen. In november 2020 heeft het sales-team van de nieuw opgerichte verkoopvestiging ABL Nederland B.V. de verkoop in Nederland overgenomen.

ABL Nederland is in Arnhem gevestigd. De gehele coördinatie wordt van uit Arnhem begeleidt.

Rexel en ABL werken al decennialang nauw en succesvol als partners samen. Deze partnerschap zal in de toekomst nog verder worden versterkt en uitgebreid.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

Busch-Welcome® IP touch 7 en 10”

De Welcome IP touch van ABB is een bedieningspaneel voor deurcommunicatie met uitgebreide mogelijkheden en eigenschappen, zoals een ruimtetemperatuursensor en -controller, een inductielus voor gehoorapparaten en optionele integratie van IP-camera’s. 

Lees verder

Stekerbaar installeren in beton

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er zeker behoefte aan. Daarom heeft Attema samen met een aantal partijen uit de praktijk een snellere, eenvoudige installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren ontwikkeld. Hiermee valt bij grotere woningbouwprojecten flink wat tijdwinst te behalen.

Lees verder

Het belang van het (selectief) koppelen van rookmelders

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). In de praktijk komt de wetswijziging erop neer dat iedere bouwlaag vanaf dat moment een rookmelder moet hebben. Maar wat is nou de beste rookmelder? Wij helpen u met uw keuze.

Lees verder

Integreer een verwarmingssysteem in Niko Home Control

Met Niko Home Control monitort u nu ook het verwarmingssysteem vanaf één centrale plek. U bedient de essentiële functies van het verwarmingssysteem van partnermerken zoals NIBE, Vaillant, Mitsubishi, Daikin en Danfoss. Plaats de verwarming functies in een NHC-routine voor meer comfort.

Lees verder

Kosten besparen met Rexel MessageService 3.1

Rexel biedt een breed scala aan digitale oplossingen waarmee u inkoop-, administratie- en logistieke kosten fors kunt verlagen. Naast de webshop en app, kunt u gebruikmaken van slimme digitale koppelingen zoals MessageService 3.1.

Lees verder

De slimme inbouwdimmer van KlikAanKlikUit

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder

Dimplex elektrische DTD-convectoren

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder