Buitenopstellingskasten – In weer en wind

Zonder energie staat alles stil en stroom is overal nodig, ook op buitenlocaties. De buitenopstellingskasten van Hager zijn de oplossing voor de meest uiteenlopende toepassingen in de buitenlucht: bijvoorbeeld bij een zonnepark, een laadplein, een jachthaven of op een vakantiepark.

Robuuste verdeler

Iedereen weet dat water en stroom niet goed samen gaan. De IP44-behuizingen van glasvezelversterkt polyester zijn niet alleen bestand tegen storm, zon en regen, maar zijn ook mechanisch sterk belastbaar en insteekveilig. Het doordachte ventilatiesysteem van de kasten zorgt daarbij voor goede thermische eigenschappen en voert condens af. Ze worden gezekerd geplaatst op een sokkel, maar gaat - bijvoorbeeld door een aanrijding - toch eens een onderdeel kapot, dan kunt u de defecte behuizingsonderdelen gewoon vervangen. Zonder het milieu te belasten: omdat er geen metalen ingeperst zijn, is elke behuizing volledig recyclebaar. Het ribbeldesign van de behuizing bemoeilijkt het aanbrengen van aanplakbiljetten.

Verschillende series

Alle systemen zijn conform de actuele normen en zijn klantspecifiek volgens uw wensen te configureren. De serie bestaat uit genormeerde kasten verkrijgbaar in grootten 00-0-1-2-3 en een breed assortiment aan slanke zuilen. Kasten en zuilen zijn geconfigureerd leverbaar zodat er direct met het inbouwen van bouwunits voor een Univers N (tot 630 A) verdeelinrichting gestart kan worden of met koperrails om als kabelverdeelkast te fungeren voor de montage van NH-patroonlastscheiderstroken.

Naast de geconfigureerde basiskasten zijn de kasten en zuilen met een montageplaat of leeg verkrijgbaar zodat u zelf alle vrijheid heeft om de behuizing in te richten.

Planningssoftware Hagercad maakt het u makkelijk om de gewenste verdeler samen te stellen en geeft u direct alle benodigde gegevens voor het opstellen van een offerte, inclusief de aanzichten van uw ontwerp.

Stabiele opstelling

De benodigde sokkel voor de kasten wordt afgestemd op de plaatsingslocatie en bodemsoort zodat de beste stabiliteit wordt bereikt. U heeft hierbij de keuze uit ingraaf-, en bodemopbouwsokkels en tevens zijn er wandconsoles beschikbaar. De zuilen zijn voorzien van een geïntegreerde ingraafsokkel. Een kabeldoorvoering in de zijkant van de sokkel, maakt de behuizingen koppelbaar. Er zijn aanvullend stalen bodemroosters verkrijgbaar die voor een grotere stabiliteit op zand- en kiezelbodems zorgen. Zo is er voor iedere situatie een passende oplossing. De sokkels kunnen gevuld worden met speciale korrels. De helpen om de vorming van condens in het fundament te verhinderen.

Deuren

De maximale openingshoek van de deuren is 180 graden bij vrije plaatsing van de verdeelkast en 90 graden bij behuizingen die dicht naast elkaar geplaatst zijn. De kasten zijn beschikbaar met 1 deur of 2 gelijke, danwel ongelijke deuren. Elke kast of zuil is met een cilinderslot van slagvast isolatiemateriaal beveiligd. Optioneel kan bij de meeste typen een tweede profielhalfcilinder worden gebruikt. Bij de grotere verdeelkasten zijn twee onafhankelijk van elkaar te sluiten deuren mogelijk.

De deuren kunnen met een simpele beweging worden in- en uitgehangen. Een deuraanslag verhindert het per ongeluk open- en dichtslaan, bijv. door wind.

Uiteraard is er een breed pakket toebehoren beschikbaar voor montagegemak en nette afwerking.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

Toekomstbestendig led dimmen

Het dimmen van ledverlichting levert nog regelmatig problemen op. Goed dimbare verlichting begint bij de juiste dimbare lampen, maar wat zijn de mogelijkheden daarna en hoe creëert u een toekomstbestendige installatie?

Lees verder

DALI-LINK - de intelligente DALI lichtsturing

Een praktisch lichtbesturingssysteem dat ook eenvoudig achteraf geïnstalleerd en uitgebreid kan worden. Met een DALI-LINK voeding, een DALI-LINK multisensor en een DALI-LINK viervoudige drukknop interface - met geïntegreerde Bluetooth-gateway - kan al eenvoudig een DALI lichtsturing over meerdere ruimtes worden gerealiseerd.

Lees verder

100% Winstalleren met Attema

100% Winstalleren® is het onderhoudsvrije stekerbare installatiesysteem, gebaseerd op voorbedrade centraaldozen in combinatie met prefab gemonteerd schakelmateriaal en een stekerbare groepenkast.

Lees verder