Busch-Jaeger introduceert de dubbele USB-wandcontactdoos

Met het groeiende aantal slimme apparaten in huis, zijn extra oplaadmogelijkheden geen overbodige luxe. Want nu is het vaak zoeken tussen een wirwar van kabels en stekkers naar beschikbare laders én stopcontacten. Busch-Jaeger biedt uitkomst met de dubbele USB-wandcontactdoos met twee USB-aansluitingen én randaarde. Eén die bovendien als groot voordeel heeft dat hij ook achteraf eenvoudig in te bouwen is.

Nederlanders zijn digitaal actiever dan ooit en het bezit van smartphones, tablets en andere mobiele apparaten groeit dan ook nog steeds explosief. Zo beschikte in 2014 67 procent van de huishoudens over een of meerdere smartphones en 50 procent over minimaal één tablet. Terwijl in 2019 die cijfers al gestegen waren naar 89 respectievelijk 66 procent, aldus het CBS*. Percentages die nu alweer achterhaald zijn en de komende jaren alleen nog maar verder toenemen. Dat betekent ook dat er steeds meer behoefte is om al die apparaten op te laden. Gelukkig biedt de nieuwe dubbele USB-wandcontactdoos van Busch-Jaeger die extra ruimte en aansluitmogelijkheden.

De ogenschijnlijk normale wandcontactdoos met randaarde bevat namelijk niet één, maar maar liefst twee USB-aansluitingen. Om zo tegelijkertijd meerdere smartphones, tablets, camera’s en andere apparaten op te kunnen laden. Bovendien is de contactdoos beschikbaar voor tal van Busch-Jaeger-schakelaarprogramma’s en dat in alle actuele kleuren.

Veilig én zuinig

De USB-wandcontactdoos kenmerkt zich niet alleen door gemak, maar biedt dankzij de geïntegreerde aanraakbeveiliging ook extra veiligheid. Daarnaast is de contactdoos uiterst zuinig. Zo bedraagt het stroomverbruik in de stand-by-modus – als er geen apparaten worden opgeladen – minder dan 0,1 Watt, wat neerkomt op zo'n 20 cent per jaar.

Belangrijkste voordelen

 • Combinatie van wandcontactdoos met randaarde en twee moderne USB-netvoedingen
 • Gelijktijdig opladen via beide USB-poorten, waarbij de maximale stroom verdeeld wordt
 • Smartphones, tablets en andere mobiele apparaten altijd op kunnen laden
 • Nooit meer zoeken naar een beschikbare stekker 
 • Eenvoudig achteraf in te bouwen
 • Veiligheid door geïntegreerde aanraakbeveiliging
 • Extra zuinig

Productkenmerken

 • Laadstroom: 2,4 A (12 W)
 • Gebruik van bestaande en gecertificeerde standaard Busch-Jaeger-wandcontactdozen
 • Schroefloze aansluitpunten
 • 2 USB-aansluitingen type A
 • Ondersteunt opladen met BC 1.2 (1,5 A) en MFI (2,4 A)
 • Lage inbouwdiepte van 39,5 mm
 • Geen gegevensoverdracht

Leverbaar vanaf oktober 2021.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

ABL Professional en Hightech – excellence by design

De oprichter van ABL, Albert Büttner, vond in 1925 de SCHUKO-stekker uit. Hiermee definieerde hij een nieuwe standaard voor stekkers. De ABL-producten van de Professional- en Hightech-series zijn het zinnebeeld van moderne stekkers. Nieuwe materialen, zoals de sterk belastbare kunststofsoort Elamid, zorgen voor een lange levensduur en zijn bestand tegen de hoogste mechanische belasting.

Lees verder

Busch-Welcome® IP touch 7 en 10”

De Welcome IP touch van ABB is een bedieningspaneel voor deurcommunicatie met uitgebreide mogelijkheden en eigenschappen, zoals een ruimtetemperatuursensor en -controller, een inductielus voor gehoorapparaten en optionele integratie van IP-camera’s. 

Lees verder

Stekerbaar installeren in beton

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er zeker behoefte aan. Daarom heeft Attema samen met een aantal partijen uit de praktijk een snellere, eenvoudige installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren ontwikkeld. Hiermee valt bij grotere woningbouwprojecten flink wat tijdwinst te behalen.

Lees verder

Het belang van het (selectief) koppelen van rookmelders

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). In de praktijk komt de wetswijziging erop neer dat iedere bouwlaag vanaf dat moment een rookmelder moet hebben. Maar wat is nou de beste rookmelder? Wij helpen u met uw keuze.

Lees verder

Integreer een verwarmingssysteem in Niko Home Control

Met Niko Home Control monitort u nu ook het verwarmingssysteem vanaf één centrale plek. U bedient de essentiële functies van het verwarmingssysteem van partnermerken zoals NIBE, Vaillant, Mitsubishi, Daikin en Danfoss. Plaats de verwarming functies in een NHC-routine voor meer comfort.

Lees verder

Kosten besparen met Rexel MessageService 3.1

Rexel biedt een breed scala aan digitale oplossingen waarmee u inkoop-, administratie- en logistieke kosten fors kunt verlagen. Naast de webshop en app, kunt u gebruikmaken van slimme digitale koppelingen zoals MessageService 3.1.

Lees verder

De slimme inbouwdimmer van KlikAanKlikUit

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder

Dimplex elektrische DTD-convectoren

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder