DALI-LINK - de intelligente DALI lichtsturing

Een praktisch lichtbesturingssysteem dat ook eenvoudig achteraf geïnstalleerd en uitgebreid kan worden. Met een DALI-LINK voeding, een DALI-LINK multisensor en een DALI-LINK viervoudige drukknop interface - met geïntegreerde Bluetooth-gateway - kan al eenvoudig een DALI lichtsturing over meerdere ruimtes worden gerealiseerd.

In tegenstelling tot andere systemen heeft de DALI-LINK multisensor een eigen intelligentie als controller. Dit maakt DALI-LINK zeer betrouwbaar, eenvoudig uit te breiden en economisch aantrekkelijk. Naast de DALI-LINK starter set (set met de minimaal vereiste componenten) zijn alle DALI-LINK componenten ook los verkrijgbaar. Met behulp van de gratis DALI-LINK App voor iOS en Android worden de DALI armaturen eenvoudig geadresseerd en dat is meestal al voldoende. Aanpassing van de fabrieksinstellingen of het maken van een nieuwe scene is zeer eenvoudig.

De 4 ingangen van de drukknop module zijn individueel programmeerbaar om scenes of lichtgroepen te sturen. De B.E.G. DALI-LINK App biedt ook de mogelijkheid om de scènes te bedienen via de smartphone.

Om snel en eenvoudig te controleren of een DALI-LINK oplossing mogelijk is heeft B.E.G. een lijn planner op haar website. Afhankelijk van de gekozen voeding is eenvoudig te controleren of alle deelnemers (DALI armaturen, multisensoren, relais en push-button modules) kunnen worden ondergebracht op één DALI-lijn. 

B.E.G. heeft DALI-LINK multisensoren voor nagenoeg elke toepassing:

  • Een super vlakke en compacte PD11-DALI-LINK voor in kantoren.
  • Een PD4N-DALI-LINK met een detectiebereik van 24 meter voor grotere oppervlaktes en gangen.
  • De PD4-DALI-LINK-GH speciaal voor grote hoogte. Het is lastig om op hoogte de reflecterende lichtwaarden van de vloer te meten. De  B.E.G. multisensoren uit de PD4-M-GH serie hebben een externe lichtsensor met telescoopfunctie. De telescoop van de lichtsensor wordt afhankelijk van de montagehoogte meer of minder uitgetrokken zodat storende lichtinval vanaf stellingen of omgeving uit lichtstraten grotendeel is uitgesloten.
  • En de PICO-DALI-LINK, de kleinste aanwezigheidsmelders van B.E.G. voor integratie in armaturen.

Bewegingsmelders van B.E.G. dragen beduidend bij aan de noodzakelijke maatregelen om aan de wettelijke Energiebesparingsplicht te voldoen!

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

Toekomstbestendig led dimmen

Het dimmen van ledverlichting levert nog regelmatig problemen op. Goed dimbare verlichting begint bij de juiste dimbare lampen, maar wat zijn de mogelijkheden daarna en hoe creëert u een toekomstbestendige installatie?

Lees verder

Buitenopstellingskasten – In weer en wind

Zonder energie staat alles stil en stroom is overal nodig, ook op buitenlocaties. Met ons aanbod buitenopstellingskasten bieden we oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen in de buitenlucht: bijvoorbeeld bij een zonnepark, een laadplein, een jachthaven of op een vakantiepark.

Lees verder

100% Winstalleren met Attema

100% Winstalleren® is het onderhoudsvrije stekerbare installatiesysteem, gebaseerd op voorbedrade centraaldozen in combinatie met prefab gemonteerd schakelmateriaal en een stekerbare groepenkast.

Lees verder