Draka maakt voorbedrade buis voor elke installateur aantrekkelijk

Nederlandse installateurs ontdekken steeds vaker de grote voordelen van voorbedrade buizen. Draka besloot daarom, als eerste kabelfabrikant van Nederland, de productie van Profit draad-in-buiscombinaties volledig in eigen beheer te nemen en in Nederland te produceren. De nieuwe productielijn is duurzamer, sneller en veelzijdiger. Zelfs langere lengtes tot 500 meter zijn mogelijk. Voorbedraad ermee!

Technische en mechanische eisen

Dat Draka haar Profit range voortaan geheel in eigen beheer en op Hollandse bodem produceert, is een primeur. Door onder gecontroleerde omstandigheden zelf te produceren, garandeert Draka topkwaliteit en korte levertijden. “En dat nu is precies wat de installateur wenst”, zegt product manager Wim de Boer. Want de kwaliteit van veel voorbedrade buisproducten is niet altijd bekend. “Een buisfabrikant die draden door een buis trekt, voldoet nog niet automatisch aan de geldende eisen.” Welke elektrische en mechanische eigenschappen heeft die draad? Voldoet die aan de juiste CPR-brandclassificatie? Is de draad beveiligd tegen doorslag of extreme temperaturen? Zit er KEMA KEUR op? Enzovoorts. “Allemaal aspecten waarover een installateur zekerheid wil hebben.”

Kwaliteit gegarandeerd

"De kwaliteit van de draad is doorslaggevend als je een veilige installatie met een lange levensduur wilt aanleggen. Draka garandeert die kwaliteit. De nieuwe Profit range bevat een buis van hoogwaardige kwaliteit die aan alle eisen voldoet, waaronder de ICTA 3342 standaard, en die net als onze draad KEMA KEUR heeft.” Met zijn temperatuurrange van -25 tot +90 graden Celsius is de buis ook onder extreme temperaturen soepel te verwerken. Bovendien is de buis echt 100 procent halogeenvrij.

Hollands fabrikaat in elk formaat

Draka beschikt in Emmen over een complete productielijn waar zij flexibele buis onder vacuüm om draad extrudeert. Door dit continue proces kan Draka ook uiteenlopende lengtes tot zelfs 500 meter (!) produceren. Daarnaast omvat het Profit pakket ook meerdere doorsnedes, respectievelijk van 16, 20 en 25 mm. “Alle kabels die in een buis passen en op voorraad zijn, kunnen wij nu op korte termijn leveren. Er zijn momenteel al 35 combinaties uit voorraad leverbaar en alles is mogelijk.”

props.field_video &&

Veelzijdig duurzaam

Profit voorbedrade buis scoort goed qua duurzaamheid:

  • Produceren op één locatie in Nederland vergt veel minder transportbewegingen en bespaart brandstof en CO2-uitstoot.
  • De ruime keuze aan kabellengtes helpt installateurs om snijverliezen te beperken.
  • Profit kabels zijn (tot 300 meter) ook leverbaar op kunststof haspels, die via de Haspel Retour Service van Draka en Rexel hergebruikt kunnen worden.

Ook nieuw ringformaat

Naast de voorbedrade buis heeft Draka ook de ringen verbeterd, rekening houdend met de praktische wensen van installateurs. “Het ringformaat is breder en lager, zodat de installateur er makkelijker mee kan werken. Hij kan de nieuwe ring eenvoudiger op de schouder dragen, terwijl de ring tijdens de verwerking stabieler blijft en makkelijker is af te rollen.”

Forse besparingen

Het toepassen van voorbedrade buis vergt weliswaar iets meer voorbereiding (gedetailleerder installatie-ontwerp). Maar de installateur bespaart veel kostbare tijd op de bouwplaats. “Niet meer met twee man draad trekken, maar nu met één man Profit leggen.”

Kortom, bespaar tijd en kies voor duurzaamheid en kwaliteit van Draka. Met Profit heeft u goud in handen!

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

Toekomstbestendig led dimmen

Het dimmen van ledverlichting levert nog regelmatig problemen op. Goed dimbare verlichting begint bij de juiste dimbare lampen, maar wat zijn de mogelijkheden daarna en hoe creëert u een toekomstbestendige installatie?

Lees verder

Buitenopstellingskasten – In weer en wind

Zonder energie staat alles stil en stroom is overal nodig, ook op buitenlocaties. Met ons aanbod buitenopstellingskasten bieden we oplossingen voor de meest uiteenlopende toepassingen in de buitenlucht: bijvoorbeeld bij een zonnepark, een laadplein, een jachthaven of op een vakantiepark.

Lees verder

DALI-LINK - de intelligente DALI lichtsturing

Een praktisch lichtbesturingssysteem dat ook eenvoudig achteraf geïnstalleerd en uitgebreid kan worden. Met een DALI-LINK voeding, een DALI-LINK multisensor en een DALI-LINK viervoudige drukknop interface - met geïntegreerde Bluetooth-gateway - kan al eenvoudig een DALI lichtsturing over meerdere ruimtes worden gerealiseerd.

Lees verder

100% Winstalleren met Attema

100% Winstalleren® is het onderhoudsvrije stekerbare installatiesysteem, gebaseerd op voorbedrade centraaldozen in combinatie met prefab gemonteerd schakelmateriaal en een stekerbare groepenkast.

Lees verder