Easy Strippable, installatiekabel die makkelijk stript

Nexans heeft de installatiekabels in een nieuw jasje gestoken. Op basis van de filosofie “Enjoy your day at work” heeft Nexans zowel de YMvK Dca s2 als Alsecure YMz1K Cca en YMz1K B2ca verbeterd. Met Nexans Easy Strippable stript u kabels voortaan in een handomdraai. 

Tijdverlies door moeilijk strippende kabels behoort tot het verleden 

Als de mantel van een kabel moeilijk stript, dan breekt het zweet u uit omdat het u dan extra tijd kost. Zo kan een mantel hechten aan de geleiders, waardoor u maar korte stukken kunt ontmantelen. Ook komt het voor dat u de vulmantel stukje voor stukje tussen de geleiders moet wegnemen. Veiligheid is essentieel. Daarom gaan we bij het ontmantelen voorzichtig te werk. Snijdt u te diep, dan riskeert u de isolatie te beschadigen en dat is onveilig. De nieuwe materialen, die noodzakelijk waren bij de invoering van de CPR, hebben een negatief effect gehad op de stripbaarheid van de kabels.  

Onder het motto "Enjoy your day at work" zijn onze ingenieurs daarom opnieuw aan het werk gegaan om de kabels aan te passen. Dankzij deze research kon de stripbaarheid van kabels worden verbeterd. Dit maakt de YMvK Dca s2 installatiekabels van Nexans nu echt Easy Strippable

Werk efficiënt en win tijd met Nexans Easy Strippable 

U wint tijd: 
Door de mantel rondom in te snijden haalt u de mantel in een enkele vloeiende beweging van de geleiders. U kunt meteen de aders strippen en aansluiten. 

U werkt veilig:
U hoeft de mantel maar eenmalig rondom in te snijden om hem los te krijgen, u heeft dus minder risico om in de isolatie te snijden. 

U heeft geen verrassingen tijdens oplevering:
Met Nexans Easy Strippable bent u zeker van de juiste brandprestatie: Dca s2,d2,a3, Cca s1,d1,a1 of B2ca s1,d1,a1. 

props.field_video &&

Strippen in een handomdraai met installatiekabel Easy Strippable 

Wanneer u meerdere uiteinden installatiekabel moet aansluiten, dan wilt u efficiënt en snel doorwerken en geen tijd verliezen met lastig te verwijderen mantels. Dat heeft Nexans goed begrepen, met als resultaat de doorontwikkeling van de YMvK Dca, YMz1K Cca en B2ca: 

  • YMvK Dca s2 Easy Strippable 
  • Alsecure® YMz1K Cca Easy Strippable* 
  • Alsecure® YMz1K B2ca Easy Strippable* 
  1. Snij de mantel rondom in op de gewenste lengte; dat mag gerust op 60 cm of zelfs 100 cm zijn! 
  2. Geef een klein knikje op de snede en verwijder de mantel over de hele lengte in een handomdraai! 
  3. Klaar!

*Binnenkort verkrijgbaar 

Productassortiment Easy Strippable van Nexans 

In brandklasse Dca-s2,d2,a3 is Easy Strippable beschikbaar in de volgende doorsnedes:

YMvK Dca-s2
secties 1,5 en 2,5 mm2 met 2 – 3 – 4 & 5 geleiders op ring en haspel 

YMvK Dca s2 op MOBIWAY™ haspels
Sectie 2,5 mm2 met 3 & 5 geleiders 

YMvK Dca s2 in Nbox verpakking
Sectie 2,5 mm2 met 3 & 5 geleiders in de Nbox verpakking 

Binnenkort zal het assortiment worden uitgebreid met 4 mm2 en 6 mm2 en komt Easy Strippable ook beschikbaar in brandklasse Cca-s1,d1,a1 en B2ca-s1,d1-a1.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatiemateriaal

Schneider Electric en PVX Multimount certificeren kabeldraagsysteem

Schneider Electric en PVX Multimount hebben de handen ineengeslagen om het veel gebruikte kabeldraagsysteem te certificeren. Het integrale kabeldraagsysteem, bestaande uit Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met de PVX Multimount, het montagesysteem voor draadgoot en/of buis op platte daken, is in een windtunnel getest en gecertificeerd door het geaccrediteerde adviesbureau Peutz.

Lees verder

Testadapterset voor laadstations

Bij het testen van laadstations moeten de resultaten nauwkeurig en herhaaldelijk de werkelijke laadprocessen weergeven. Daarom moet een elektrisch voertuig tijdens het testen bij een laadstation worden gesimuleerd, omdat het laadstation geen laadspanning zal afgeven zonder dat een voertuig wordt gesimuleerd.  

Lees verder

JUNG contactdozen met USB

De nieuwe JUNG contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluiting(en) laden elke accu snel weer op zonder de contactdoos in beslag te nemen. De variant met JUNG Quick Charge heeft een laadvermogen tot 18W en laadt bijvoorbeeld een iPhone 11 binnen slechts 105 minuten op.

Lees verder