Fluke-393FC/E - meten tot 1500V DC aan zonnepaneelinstallaties

De installatie en het onderhoud van installaties met zonnepanelen stelt hoge eisen aan meetapparatuur met o.a. de mogelijkheid om spanningen boven de 1000V DC veilig te kunnen meten.

Voor deze toepassing, maar ook voor andere toepassingen waar nood is aan een spanningsmeting boven de 1000V DC (bijv. spoorweginfrastructuur, datacenters etc.) introduceert Fluke de nieuwe Fluke-393 FC/E stroomtang. Deze stroomtang laat niet alleen toe om spanningen tot 1500V DC en 1000V AC te meten, maar ook stroom tot 1000A AC/DC. Met de handige flexibele stroomklem kan zelfs tot 2500A AC gemeten worden. Een bijkomend voordeel is de meetbek die zo dun mogelijk ontworpen is om makkelijker in overvolle verdeelkasten de nodige werkzaamheden te kunnen verrichten. De nieuwe Fluke-393FC/E beschikt natuurlijk ook over andere functies die u van een stroomtang kan verwachten zoals frequentiemeting (tot 500Hz), weerstandsmeting (tot 60kOhm), doorbeltest en capaciteitsmeting (tot 1000µF). Het grote scherm laat toe om 2 meetresultaten gelijktijdig visueel weer te geven zoals bv. V DC en A DC. Daarenboven biedt het toestel de mogelijkheid om rechtstreeks DC-vermogen (kVA) weer te geven op het scherm.

Met een IP54 beschermingsraad is de stroomtang uitermate geschikt voor buitenwerkzaamheden en de Fluke-393FC/E biedt een CAT III 1500V veiligheidsbescherming. Voor het invangen van startstromen van motoren beschikt het toestel over een specifieke functie die een meting verricht gedurende de eerste 100ms van het opstarten van de motor en alzo wordt het toestel ook breed inzetbaar bij het onderhoud van industriële installaties.

De Fluke Connect app biedt de mogelijkheid om de meetresultaten naar uw smartphone te sturen en zo gemakkelijker de data achteraf te kunnen terugvinden, zonder de noodzaak om iets op papier te noteren.

De Fluke-393FC/E wordt geleverd met een stevige beschermtas, meetsnoeren CAT III 1500V, een flexibele stroomtang tot 2500A AC en een TPAK magnetische ophangriem.

Het toestel geniet van een garantieperiode van 3 jaar.

Bekijk in de webshop
props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

Busch-free@home® flex

Busch-free@home® flex verandert elke willekeurige ruimte in huis in een slimme ruimte, om verlichting en zonwering met één druk op de knop op via een app te bedienen.  Busch-free@home® flex geeft bewoners de mogelijkheid om het systeem op elk moment te upgraden naar een compleet Smart Home met Busch-free@home®. Slim bedacht.

Lees verder

Uitdagingen bouwsector: snelheid biedt tegenwicht

De bouwsector staat voor grote uitdagingen. Onder andere de krappe arbeidsmarkt en toenemende materiaalkosten zorgen voor een verhoogde werkdruk en een overvolle planning. Tijd, of beter gezegd: tijdbesparing, speelt hierin een belangrijke rol. Zo ook in het bevestigen van pijpbeugels, draden en buizen. 

Lees verder