Fluke-393FC/E - meten tot 1500V DC aan zonnepaneelinstallaties

De installatie en het onderhoud van installaties met zonnepanelen stelt hoge eisen aan meetapparatuur met o.a. de mogelijkheid om spanningen boven de 1000V DC veilig te kunnen meten.

Voor deze toepassing, maar ook voor andere toepassingen waar nood is aan een spanningsmeting boven de 1000V DC (bijv. spoorweginfrastructuur, datacenters etc.) introduceert Fluke de nieuwe Fluke-393 FC/E stroomtang. Deze stroomtang laat niet alleen toe om spanningen tot 1500V DC en 1000V AC te meten, maar ook stroom tot 1000A AC/DC. Met de handige flexibele stroomklem kan zelfs tot 2500A AC gemeten worden. Een bijkomend voordeel is de meetbek die zo dun mogelijk ontworpen is om makkelijker in overvolle verdeelkasten de nodige werkzaamheden te kunnen verrichten. De nieuwe Fluke-393FC/E beschikt natuurlijk ook over andere functies die u van een stroomtang kan verwachten zoals frequentiemeting (tot 500Hz), weerstandsmeting (tot 60kOhm), doorbeltest en capaciteitsmeting (tot 1000µF). Het grote scherm laat toe om 2 meetresultaten gelijktijdig visueel weer te geven zoals bv. V DC en A DC. Daarenboven biedt het toestel de mogelijkheid om rechtstreeks DC-vermogen (kVA) weer te geven op het scherm.

Met een IP54 beschermingsraad is de stroomtang uitermate geschikt voor buitenwerkzaamheden en de Fluke-393FC/E biedt een CAT III 1500V veiligheidsbescherming. Voor het invangen van startstromen van motoren beschikt het toestel over een specifieke functie die een meting verricht gedurende de eerste 100ms van het opstarten van de motor en alzo wordt het toestel ook breed inzetbaar bij het onderhoud van industriële installaties.

De Fluke Connect app biedt de mogelijkheid om de meetresultaten naar uw smartphone te sturen en zo gemakkelijker de data achteraf te kunnen terugvinden, zonder de noodzaak om iets op papier te noteren.

De Fluke-393FC/E wordt geleverd met een stevige beschermtas, meetsnoeren CAT III 1500V, een flexibele stroomtang tot 2500A AC en een TPAK magnetische ophangriem.

Het toestel geniet van een garantieperiode van 3 jaar.

Bekijk in de webshop
props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

Busch-Welcome® IP touch 7 en 10”

De Welcome IP touch van ABB is een bedieningspaneel voor deurcommunicatie met uitgebreide mogelijkheden en eigenschappen, zoals een ruimtetemperatuursensor en -controller, een inductielus voor gehoorapparaten en optionele integratie van IP-camera’s. 

Lees verder

Stekerbaar installeren in beton

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er zeker behoefte aan. Daarom heeft Attema samen met een aantal partijen uit de praktijk een snellere, eenvoudige installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren ontwikkeld. Hiermee valt bij grotere woningbouwprojecten flink wat tijdwinst te behalen.

Lees verder

Het belang van het (selectief) koppelen van rookmelders

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). In de praktijk komt de wetswijziging erop neer dat iedere bouwlaag vanaf dat moment een rookmelder moet hebben. Maar wat is nou de beste rookmelder? Wij helpen u met uw keuze.

Lees verder

Integreer een verwarmingssysteem in Niko Home Control

Met Niko Home Control monitort u nu ook het verwarmingssysteem vanaf één centrale plek. U bedient de essentiële functies van het verwarmingssysteem van partnermerken zoals NIBE, Vaillant, Mitsubishi, Daikin en Danfoss. Plaats de verwarming functies in een NHC-routine voor meer comfort.

Lees verder

Kosten besparen met Rexel MessageService 3.1

Rexel biedt een breed scala aan digitale oplossingen waarmee u inkoop-, administratie- en logistieke kosten fors kunt verlagen. Naast de webshop en app, kunt u gebruikmaken van slimme digitale koppelingen zoals MessageService 3.1.

Lees verder

De slimme inbouwdimmer van KlikAanKlikUit

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder

Dimplex elektrische DTD-convectoren

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder