i-persing van Intercable verovert installatie en industrie

De ontwikkeling van een compacte vormgeving van kabels door het samenpersen van de geleiders voor een betere geleiding heeft tot verwarring geleid bij gebruikers. Welke kabelschoen moet ik toepassen? Heb ik wel de juiste maat? Moet ik een pashuls gebruiken? Ik kan een grotere DIN kabelschoen niet kwijt in mijn kast, is er een compactere oplossing?

i-persing

Intercable produceert zowel kabelschoenen als gereedschap en doet veel onderzoek naar de verbinding tussen kabel en kabelschoen. Dit resulteerde in de innovatieve i-persing. Dit is een zeskantpersing met doorn aan de achterzijde. Hiermee is het mogelijk om met een normale R-buiskabelschoen alle types kabel te verbinden, klasse 2 of 5 zowel normaal als verdicht. Testen met bekende kabelmerken als Draka en Nexans laten uittrekwaardes zien tot wel 200% boven de normwaardes. Meer dan perfect dus!

Voordelen

Voordelen voor de gebruiker zijn de lagere kosten, minder persingen, dus minder arbeid en compactere vormgeving van de kabelschoen in alle uitvoeringen: recht (met of zonder zichtgat), 90 of 45 graden, smalle flens, vork of als verbinder.

Breed assortiment

Het totale assortiment is zeer breed met kabelschoenen voor zowel koper als aluminium kabel. Een complete serie gereedschap met handtangen en accu-hydraulische machines worden ontwikkeld en geproduceerd in de eigen fabrieken. Persbekken voor de i-persing passen ook in vele bestaande tangen en machines. Dus zonder grote investeringen is overstappen mogelijk. Naast persgereedschap heeft Intercable speciaal voor de elektrotechnische professional een ruim assortiment knip- strip- en krimptangen en 1000V gereedschap.

Alles is verkrijgbaar in de Rexel webshop.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over installatiemateriaal

Easy Strippable, installatiekabel die makkelijk stript

Nexans heeft de installatiekabels in een nieuw jasje gestoken. Op basis van de filosofie “Enjoy your day at work” heeft Nexans zowel de YMvK Dca s2 als Alsecure YMz1K Cca en YMz1K B2ca verbeterd. Met Nexans Easy Strippable stript u kabels voortaan in een handomdraai. 

Lees verder

Schneider Electric en PVX Multimount certificeren kabeldraagsysteem

Schneider Electric en PVX Multimount hebben de handen ineengeslagen om het veel gebruikte kabeldraagsysteem te certificeren. Het integrale kabeldraagsysteem, bestaande uit Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met de PVX Multimount, het montagesysteem voor draadgoot en/of buis op platte daken, is in een windtunnel getest en gecertificeerd door het geaccrediteerde adviesbureau Peutz.

Lees verder

Testadapterset voor laadstations

Bij het testen van laadstations moeten de resultaten nauwkeurig en herhaaldelijk de werkelijke laadprocessen weergeven. Daarom moet een elektrisch voertuig tijdens het testen bij een laadstation worden gesimuleerd, omdat het laadstation geen laadspanning zal afgeven zonder dat een voertuig wordt gesimuleerd.  

Lees verder

JUNG contactdozen met USB

De nieuwe JUNG contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluiting(en) laden elke accu snel weer op zonder de contactdoos in beslag te nemen. De variant met JUNG Quick Charge heeft een laadvermogen tot 18W en laadt bijvoorbeeld een iPhone 11 binnen slechts 105 minuten op.

Lees verder