Integreer een verwarmingssysteem in Niko Home Control

Met Niko Home Control monitort u nu ook het verwarmingssysteem vanaf één centrale plek. U bedient de essentiële functies van het verwarmingssysteem van partnermerken zoals NIBE, Vaillant, Mitsubishi, Daikin en Danfoss. Plaats de verwarming functies in een NHC-routine voor meer comfort.

Om een verwarmingssysteem van een partnermerk met Niko Home Control aan te sturen, heeft u een slim toestel van die partner nodig. De functionaliteit is per merk verschillend, in onderstaand overzicht zijn de functies weergegeven die vanuit Niko Home Control gestuurd kunnen worden.

Mogelijkheden via Niko Home Control

 NIBE

 Mitsubishi Electric

 Vaillant

Danfoss (Icon)

DAIKIN 

De kamertemperatuur regelen

 

De kamertemperatuur en de temperatuur buitenshuis bekijken

De programmeerroutine kiezen (vakantie, automatisch, thuis, afwezig, enz.)

De werkingsroutine voor de verwarming kiezen (verwarmen, koelen, zomer, winter, enz.)

 

De temperatuur van uw warmwatersysteem bekijken

 

De temperatuur van uw warmwatersysteem boosten

 

De ventilatiesnelheid bekijken en regelen 

 

 

 

De ventilatiesnelheid boosten

 

 

 

 

Uw systeem aan/uitschakelen

 

 

 

De koppeling met deze toestellen activeert u op mynikohomecontrol.niko.eu. Zodra u dat gedaan heeft, begint de Niko Home Control installatie te communiceren met het partnersysteem, en kunt u ook geavanceerde acties aanmaken.

De meeste systemen kunnen zowel met een NHC bus installatie als met een NHC systeem voor traditionele bekabeling werken. Het Danfoss Icon systeem werkt echter alleen met NHC voor traditionele bekabeling.

Bekijk de NHC Connected controller in de webshop
props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

ABL Professional en Hightech – excellence by design

De oprichter van ABL, Albert Büttner, vond in 1925 de SCHUKO-stekker uit. Hiermee definieerde hij een nieuwe standaard voor stekkers. De ABL-producten van de Professional- en Hightech-series zijn het zinnebeeld van moderne stekkers. Nieuwe materialen, zoals de sterk belastbare kunststofsoort Elamid, zorgen voor een lange levensduur en zijn bestand tegen de hoogste mechanische belasting.

Lees verder

Busch-Welcome® IP touch 7 en 10”

De Welcome IP touch van ABB is een bedieningspaneel voor deurcommunicatie met uitgebreide mogelijkheden en eigenschappen, zoals een ruimtetemperatuursensor en -controller, een inductielus voor gehoorapparaten en optionele integratie van IP-camera’s. 

Lees verder

Stekerbaar installeren in beton

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er zeker behoefte aan. Daarom heeft Attema samen met een aantal partijen uit de praktijk een snellere, eenvoudige installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren ontwikkeld. Hiermee valt bij grotere woningbouwprojecten flink wat tijdwinst te behalen.

Lees verder

Het belang van het (selectief) koppelen van rookmelders

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). In de praktijk komt de wetswijziging erop neer dat iedere bouwlaag vanaf dat moment een rookmelder moet hebben. Maar wat is nou de beste rookmelder? Wij helpen u met uw keuze.

Lees verder

Kosten besparen met Rexel MessageService 3.1

Rexel biedt een breed scala aan digitale oplossingen waarmee u inkoop-, administratie- en logistieke kosten fors kunt verlagen. Naast de webshop en app, kunt u gebruikmaken van slimme digitale koppelingen zoals MessageService 3.1.

Lees verder

De slimme inbouwdimmer van KlikAanKlikUit

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder

Dimplex elektrische DTD-convectoren

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder