Kosten besparen met Rexel MessageService 3.1

Rexel biedt een breed scala aan digitale oplossingen waarmee u inkoop-, administratie- en logistieke kosten fors kunt verlagen. Naast de webshop en app, kunt u gebruikmaken van slimme digitale koppelingen zoals MessageService 3.1. Hiermee wordt een ‘system to system’ connectie tot stand gebracht tussen uw ERP-systeem en het ERP-systeem van Rexel.

Wat is Rexel MessageService 3.1?

Ketenstandaard heeft samen met installatiebedrijven, fabrikanten en groothandels een standaard webservice ontwikkeld, MessageService 3.1. Deze service legt een veilige verbinding tussen twee partijen die elektronische berichten willen uitwisselen. Denk hierbij aan het uitwisselen van orders, orderbevestigingen, pakbonnen en facturen. Door gebruik te maken van MessageService 3.1 wordt uw bestelproces eenvoudiger, sneller en vooral minder foutgevoelig.

Voordelen op een rij:

  • Directe communicatie zonder tussenkomst van telefoon, e-mail of brokers
  • Meer inzicht doordat u direct een elektronische terugkoppeling op uw order krijgt
  • Eenvoudiger en sneller bestelproces
  • Faalkosten worden gereduceerd
  • Tijdsbesparend
  • Uw ERP-systeem als centrale informatiebron

Hoe kunt u gebruikmaken van Rexel MessageService 3.1?

Als u lid bent van DICO/Ketenstandaard of 2BA, kunt u gebruikmaken van de MessageService. Voor uw aanvraag heeft u een zogenaamd GLN-nummer nodig. Hiermee herkent ons systeem uw bedrijf en afleverlocatie. Dit nummer kunt u opvragen bij 2BA of DICO.

Via de onderstaande button vraagt u eenvoudig en snel MessageService 3.1 aan.

Nu aanvragen

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon, mail naar ecommerce@rexel.nl of bekijk alle EDI-oplossingen online

Lees meer over installatietechniek

ABL Professional en Hightech – excellence by design

De oprichter van ABL, Albert Büttner, vond in 1925 de SCHUKO-stekker uit. Hiermee definieerde hij een nieuwe standaard voor stekkers. De ABL-producten van de Professional- en Hightech-series zijn het zinnebeeld van moderne stekkers. Nieuwe materialen, zoals de sterk belastbare kunststofsoort Elamid, zorgen voor een lange levensduur en zijn bestand tegen de hoogste mechanische belasting.

Lees verder

Busch-Welcome® IP touch 7 en 10”

De Welcome IP touch van ABB is een bedieningspaneel voor deurcommunicatie met uitgebreide mogelijkheden en eigenschappen, zoals een ruimtetemperatuursensor en -controller, een inductielus voor gehoorapparaten en optionele integratie van IP-camera’s. 

Lees verder

Stekerbaar installeren in beton

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er zeker behoefte aan. Daarom heeft Attema samen met een aantal partijen uit de praktijk een snellere, eenvoudige installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren ontwikkeld. Hiermee valt bij grotere woningbouwprojecten flink wat tijdwinst te behalen.

Lees verder

Het belang van het (selectief) koppelen van rookmelders

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). In de praktijk komt de wetswijziging erop neer dat iedere bouwlaag vanaf dat moment een rookmelder moet hebben. Maar wat is nou de beste rookmelder? Wij helpen u met uw keuze.

Lees verder

Integreer een verwarmingssysteem in Niko Home Control

Met Niko Home Control monitort u nu ook het verwarmingssysteem vanaf één centrale plek. U bedient de essentiële functies van het verwarmingssysteem van partnermerken zoals NIBE, Vaillant, Mitsubishi, Daikin en Danfoss. Plaats de verwarming functies in een NHC-routine voor meer comfort.

Lees verder

De slimme inbouwdimmer van KlikAanKlikUit

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder

Dimplex elektrische DTD-convectoren

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder