Nieuwe serie vermogensschakelaars en -automaten (MCCB)

In de levenscyclus van gebouwen zijn energie-efficiëntie en veiligheid twee van de belangrijkste kwaliteitseisen. Hager introduceert een nieuwe serie vermogensautomaten en vermogensschakelaars onder de naam h3+ die perfect aan deze eisen voldoet.

Effectieve beveiliging van personen en de elektrische installatie is essentieel. De nieuwe h3+ vermogensautomaten en -schakelaars garanderen betrouwbare beveiliging tegen overbelasting en kortsluiting in combinatie met uitgebreide gerichte, geïntegreerde energiebewaking voor alle laagspanningsdistributiesystemen.

Het wordt steeds belangrijker om energie-efficiëntie direct in de ontwerpfase van het gebouw mee te nemen. Er zijn verschillende normen, certificeringen en regelgeving die het beheer van energieverbruik specifiek of als onderdeel bevatten, zoals het nieuwe deel 8 van de NEN 1010 en Breeam. De h3+ serie sluit naadloos aan op de normen en regelgeving voor het beheer van energieverbruik in commerciële gebouwen.

Breed aanbod

De h3+ serie bestaat uit een breed aanbod: een compacte frame-afmeting, verkrijgbaar van 25 tot 630 A in 3- en 4-polige uitvoering en met kortsluitwaarden tot wel 110 kA. De serie vermogensautomaten is uitgerust met een thermisch-magnetische, magnetische of elektronische trip-unit met veelzijdige instellingsmogelijkheden. Zo garandeert u bedrijfszekerheid en in geval van een storing verlaagt u de risico’s voor componenten van de installatie. Praktisch design en intelligente functies waren de uitgangspunten bij het ontwerp. Voorbeelden hiervan zijn de kwartslag-schroeven, de zichtvensters voor hulpcomponenten en de scharnierende frontkap. Configuratie doet u op het component zelf, via een paneeldisplay of via een tool op uw smartphone of tablet.

props.field_video &&

h3+ Energy: ga verder

Meet, verzamel, communiceer: de geavanceerde uitvoering h3+ Energy brengt de technologie van ‘connected’ switchgear naar een hoger niveau en kan worden geïntegreerd in een energiemonitoringssysteem voor het bewaken van het energieverbruik en de performance van de installatie.

H3+ Energy heeft uitgebreide mogelijkheden voor connectiviteit en alarmering. Het geïntegreerde OLED-display is onder alle omstandigheden goed af te lezen en is bovendien draaibaar, wat uitkomst biedt wanneer de MCCB op z’n kant wordt geïnstalleerd. Een apart display en connectie via Modbus behoren tot de mogelijkheden.

Eenvoudig te installeren

De serie h3+ vermogensschakelaars en -automaten is ontworpen voor professionals en voldoet zonder twijfel aan de hoogste installatie-eisen. Door zijn compactheid en ergonomie is h3+ eenvoudig te integreren in schakelkasten. Eenvoudige inbedrijfstelling, snelle bedrading: alles om het installeren te optimaliseren.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

ABL Professional en Hightech – excellence by design

De oprichter van ABL, Albert Büttner, vond in 1925 de SCHUKO-stekker uit. Hiermee definieerde hij een nieuwe standaard voor stekkers. De ABL-producten van de Professional- en Hightech-series zijn het zinnebeeld van moderne stekkers. Nieuwe materialen, zoals de sterk belastbare kunststofsoort Elamid, zorgen voor een lange levensduur en zijn bestand tegen de hoogste mechanische belasting.

Lees verder

Busch-Welcome® IP touch 7 en 10”

De Welcome IP touch van ABB is een bedieningspaneel voor deurcommunicatie met uitgebreide mogelijkheden en eigenschappen, zoals een ruimtetemperatuursensor en -controller, een inductielus voor gehoorapparaten en optionele integratie van IP-camera’s. 

Lees verder

Stekerbaar installeren in beton

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er zeker behoefte aan. Daarom heeft Attema samen met een aantal partijen uit de praktijk een snellere, eenvoudige installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren ontwikkeld. Hiermee valt bij grotere woningbouwprojecten flink wat tijdwinst te behalen.

Lees verder

Het belang van het (selectief) koppelen van rookmelders

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). In de praktijk komt de wetswijziging erop neer dat iedere bouwlaag vanaf dat moment een rookmelder moet hebben. Maar wat is nou de beste rookmelder? Wij helpen u met uw keuze.

Lees verder

Integreer een verwarmingssysteem in Niko Home Control

Met Niko Home Control monitort u nu ook het verwarmingssysteem vanaf één centrale plek. U bedient de essentiële functies van het verwarmingssysteem van partnermerken zoals NIBE, Vaillant, Mitsubishi, Daikin en Danfoss. Plaats de verwarming functies in een NHC-routine voor meer comfort.

Lees verder

Kosten besparen met Rexel MessageService 3.1

Rexel biedt een breed scala aan digitale oplossingen waarmee u inkoop-, administratie- en logistieke kosten fors kunt verlagen. Naast de webshop en app, kunt u gebruikmaken van slimme digitale koppelingen zoals MessageService 3.1.

Lees verder

De slimme inbouwdimmer van KlikAanKlikUit

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder