Slim verlichtingssysteem Interact Pro voor gemeente Oss

Rexel is al jarenlang een voorkeursleverancier van Van Bakel Elektro. Dit excellerende elektrotechnische installatiebedrijf is 25 jaar geleden opgericht door Anthony van Bakel en ontzorgt relaties met een breed scala aan slimme technische oplossingen. Hij is de directeur- eigenaar en komt in dit artikel aan het woord over de levering en installatie van een slim verlichtingssysteem genaamd Interact Pro van Signify. Daarnaast spreken we Patrick Veldman, accountmanager bij Signify, over zijn rol tijdens dit project.

De gemeente Oss is veel bezig met vermindering van het energieverbruik en kijkt ook naar de mogelijkheden van slimme verlichting, het Interact Pro systeem sluit perfect bij deze zoektocht aan. Het systeem is nu ruim anderhalf jaar op de markt.

Kennismaking Interact Pro

Patrick Veldman vertelt: “Vorig jaar hebben wij installateurs kennis laten maken met Interact Pro. Anthony belde mij na de presentatie op en gaf aan dat hij het systeem graag wilde installeren bij de gemeentewerf van Oss. Ik heb het gehele project begeleid. Het begint met het maken van een lichtplan. Daarin bereken je alle ruimtes en ook of daarmee voldaan wordt aan de door de NEN gestelde eisen wat betreft lichtniveau (lux-waarde) en gelijkmatigheid. Vervolgens adviseer ik over het systeem en heb ik installateurs van Van Bakel Elektro getraind. Tot slot ondersteun ik ook nog tijdens de installatie.”

Anthony van Bakel heeft de algemene leiding bij Van Bakel Elektro en verzorgt ook de inkoop. “Ik ben zelf betrokken bij de ontwerpplannen, zo ook in dit project. Het Interact Pro systeem hebben we aan de hand van het lichtplan voorgesteld aan de klant. Rexel heeft het systeem uiteindelijk geleverd en wij hebben het geïnstalleerd in het gehele pand met hulp van Signify.”

Driehoeks-samenwerking

Anthony van Bakel vertelt ons over de samenwerking met Rexel. “Rexel is één van onze voorkeursleveranciers. Daniel Goossens van Rexel begeleidt het hele proces tussen Signify en ons. Rexel neemt ons werk uit handen doordat zij een kennispartner zijn. Zij adviseren ook producten die een meerwaarde bieden en je merkt dat ze vooroplopen als het gaat om nieuwe technieken, zoals de Interact Pro. Rexel is de verbindende factor tussen de installateur en de fabrikant.”

Daniel Goossens: “De langjarige relatie zorgt ervoor dat we elkaar goed kennen en dat alles goed verloopt.” Ook Patrick Veldman is tevreden over de samenwerking. “Wij werken al jaren samen met Anthony van Bakel en Rexel is voor ons een belangrijke strategische groothandelspartner. De relatie tussen ons alle drie is goed. Rexel biedt momenten voor de installateur waarop kennis gedeeld kan worden. Zij faciliteren bijvoorbeeld de trainingen die ik geef. Rexel en Van Bakel Elektro zijn dus echt vooruitstrevend in nieuwe technieken. Zo zijn we uiteindelijk bij elkaar gekomen in dit project. We weten elkaar te vinden om mooie projecten te realiseren.”

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het Interact Pro verlichtingssysteem? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 7000 of mailen naar info@rexel.nl. 

Lees meer over verlichting