Stekerbaar installeren in beton

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er zeker behoefte aan. Daarom heeft Attema samen met een aantal partijen uit de praktijk een snellere, eenvoudige installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren ontwikkeld. Hiermee valt bij grotere woningbouwprojecten flink wat tijdwinst te behalen.

Snel stekerbaar installeren: nu ook in beton

Met 100% winstalleren boden we installateurs al de mogelijkheid om 100% stekerbaar te installeren in de woningbouw. Alleen gebruiken we bij deze methode de installatieruimte in hollewanden en verlaagde plafonds. Het is dus niet toepasbaar bij betonnen wanden en plafonds. Daarom zijn we samen met een aantal partijen uit de markt op zoek gegaan naar een snelle installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren. En die hebben we nu ontwikkeld.

Zo werkt het

De oplossing bestaat onder andere uit nieuwe vloer- en wanddozen, waarmee u installatieruimte in beton creëert. Hoe dat in de praktijk in z’n werk gaat? Eigenlijk heel gemakkelijk. Eerst worden de installatiedelen voor wanden en vloeren prefab voorbereid. De betonfabriek brengt deze delen vervolgens tijdens het productieproces in het beton aan. Op de bouwplaats worden de wanden en vloeren tenslotte gewoon met elkaar verbonden door middel van de prefab aangebrachte stekerbare snoeren. De installatie wordt afgewerkt met een stekerbare Click-mate groepenkast.

De voordelen

Er zijn een hoop voordelen van volledig stekerbaar installeren in (prefab) betonnen wanden en vloeren. Het is sneller en makkelijker, waardoor er minder bouwtijd nodig is en de faalkosten en de TCO lager zijn. Dat lijken ons redenen genoeg om voortaan bij grotere woningbouwprojecten over te stappen op snel stekerbaar installeren.

Attema. Vernieuwende ideeën voor ’n veranderende wereld.

props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

Busch-free@home® flex

Busch-free@home® flex verandert elke willekeurige ruimte in huis in een slimme ruimte, om verlichting en zonwering met één druk op de knop op via een app te bedienen.  Busch-free@home® flex geeft bewoners de mogelijkheid om het systeem op elk moment te upgraden naar een compleet Smart Home met Busch-free@home®. Slim bedacht.

Lees verder

Uitdagingen bouwsector: snelheid biedt tegenwicht

De bouwsector staat voor grote uitdagingen. Onder andere de krappe arbeidsmarkt en toenemende materiaalkosten zorgen voor een verhoogde werkdruk en een overvolle planning. Tijd, of beter gezegd: tijdbesparing, speelt hierin een belangrijke rol. Zo ook in het bevestigen van pijpbeugels, draden en buizen. 

Lees verder