Stekerbaar installeren in beton

Stekerbaar installeren in beton was nooit een optie. Toch was er zeker behoefte aan. Daarom heeft Attema samen met een aantal partijen uit de praktijk een snellere, eenvoudige installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren ontwikkeld. Hiermee valt bij grotere woningbouwprojecten flink wat tijdwinst te behalen.

Snel stekerbaar installeren: nu ook in beton

Met 100% winstalleren boden we installateurs al de mogelijkheid om 100% stekerbaar te installeren in de woningbouw. Alleen gebruiken we bij deze methode de installatieruimte in hollewanden en verlaagde plafonds. Het is dus niet toepasbaar bij betonnen wanden en plafonds. Daarom zijn we samen met een aantal partijen uit de markt op zoek gegaan naar een snelle installatiemethode voor (prefab) betonnen wanden en vloeren. En die hebben we nu ontwikkeld.

Zo werkt het

De oplossing bestaat onder andere uit nieuwe vloer- en wanddozen, waarmee u installatieruimte in beton creëert. Hoe dat in de praktijk in z’n werk gaat? Eigenlijk heel gemakkelijk. Eerst worden de installatiedelen voor wanden en vloeren prefab voorbereid. De betonfabriek brengt deze delen vervolgens tijdens het productieproces in het beton aan. Op de bouwplaats worden de wanden en vloeren tenslotte gewoon met elkaar verbonden door middel van de prefab aangebrachte stekerbare snoeren. De installatie wordt afgewerkt met een stekerbare Click-mate groepenkast.

De voordelen

Er zijn een hoop voordelen van volledig stekerbaar installeren in (prefab) betonnen wanden en vloeren. Het is sneller en makkelijker, waardoor er minder bouwtijd nodig is en de faalkosten en de TCO lager zijn. Dat lijken ons redenen genoeg om voortaan bij grotere woningbouwprojecten over te stappen op snel stekerbaar installeren.

Attema. Vernieuwende ideeën voor ’n veranderende wereld.

props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek

Busch-Welcome® IP touch 7 en 10”

De Welcome IP touch van ABB is een bedieningspaneel voor deurcommunicatie met uitgebreide mogelijkheden en eigenschappen, zoals een ruimtetemperatuursensor en -controller, een inductielus voor gehoorapparaten en optionele integratie van IP-camera’s. 

Lees verder

Het belang van het (selectief) koppelen van rookmelders

Per 1 juli 2022 zijn rookmelders niet alleen verplicht voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande bouw (gerealiseerd voor 2003). In de praktijk komt de wetswijziging erop neer dat iedere bouwlaag vanaf dat moment een rookmelder moet hebben. Maar wat is nou de beste rookmelder? Wij helpen u met uw keuze.

Lees verder

Integreer een verwarmingssysteem in Niko Home Control

Met Niko Home Control monitort u nu ook het verwarmingssysteem vanaf één centrale plek. U bedient de essentiële functies van het verwarmingssysteem van partnermerken zoals NIBE, Vaillant, Mitsubishi, Daikin en Danfoss. Plaats de verwarming functies in een NHC-routine voor meer comfort.

Lees verder

Kosten besparen met Rexel MessageService 3.1

Rexel biedt een breed scala aan digitale oplossingen waarmee u inkoop-, administratie- en logistieke kosten fors kunt verlagen. Naast de webshop en app, kunt u gebruikmaken van slimme digitale koppelingen zoals MessageService 3.1.

Lees verder

De slimme inbouwdimmer van KlikAanKlikUit

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder

Dimplex elektrische DTD-convectoren

De fraaie vlakke 40cm hoge DTD-convectoren met top-uitblaas zijn er tegenwoordig ook in 20 cm hoge uitvoering. Allemaal stand-alone in te zetten maar -eventueel veel later- ook eenvoudig om te zetten naar een elektrische systeemverwarming.

Lees verder