Toekomstbestendig led dimmen

Het dimmen van ledverlichting levert nog regelmatig problemen op. Goed dimbare verlichting begint bij de juiste dimbare lampen, maar wat zijn de mogelijkheden daarna en hoe creëert u een toekomstbestendige installatie?

Een goed dimbare verlichtingsinstallatie begint dus met het kiezen van de juiste ledlampen, bij de lamp staat het altijd aangegeven of deze dimbaar is. Vervolgens zijn de opties om de lampen te bedienen tegenwoordig eindeloos: van conventioneel met een draai- of tastdimmer, automatisch, bediening met telefoon of tablet tot aan spraakbesturing. JUNG biedt voor elke situatie de gewenste oplossing.

Draaidimmers

De meest conventionele dimmer is de draaidimmer. JUNG kent een Standaard en een Universeel uitvoering, beide kunnen werken volgens het fase-aan- of afsnijdprincipe. De universele uitvoering onderscheidt zich van de standaarduitvoering door zijn neventoestelingang, zijn grotere toegestane vermogen tot maximaal 400W en het feit dat het dimprincipe ook handmatig ingesteld kan worden.

Tastdimmers

Tastdimmers worden vaak als fraaier ervaren doordat deze dimmer het uiterlijk heeft van een normale schakelaar. De tastdimmers van JUNG zijn ook verkrijgbaar in een Standaard en een Universeel uitvoering, bovengenoemd onderscheid tussen deze twee uitvoeringen is gelijk bij de tastdimmer. Daarnaast is er ook een serietastdimmer Universeel verkrijgbaar om twee onafhankelijke verlichtingsgroepen te dimmen op een enkel bedienpunt.

Een ander voordeel van het kiezen voor een tastdimmer is dat deze oplossing vele uitbreidingsmogelijkheden biedt, ook richting de toekomst. Door simpelweg te kiezen voor een andere afdekking kunnen de functionaliteiten worden uitgebreid.

De Stuurafdekking Standaard is hierbij de ‘normale’ afdekking waarbij de reguliere bediening alleen op de dimmer zelf plaatsvindt. Met de Stuurafdekking Universeel wordt dit uitgebreid met tijdgestuurde bediening. Wordt gekozen voor de Timer Universeel Bluetooth dan kan de verlichting ook nog eens bediend en geprogrammeerd worden via Bluetooth met de smartphone via de Clever Config App.

eNet SMART HOME

Wenst de klant (eventueel later) nog meer functionaliteiten? Door het toepassen van de eNet Stuurafdekking op de reguliere tastdimmer wordt de dimmer eenvoudig opgenomen in het eNet SMART HOME systeem. Daarmee wordt zelfs spraakbesturing mogelijk! Nieuw is de eNet Stuurafdekking Standaard, met de vertrouwde enkelvoudige vormgeving.

Flexibele en toekomstbestendige installatie

Met het kiezen voor de JUNG tastdimmers ontstaat dus een toekomstbestendige installatie, die altijd met de (veranderende) wensen van de klant kan meebewegen.

Uiteraard zijn alle afdekkingen ook verkrijgbaar in het nieuwe grafietzwart mat en sneeuwwit mat.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over installatietechniek