xComfort-noviteiten bieden energiebesparing, veiligheid en comfort

Eaton blijft het xComfort-assortiment updaten met producten voor energiebesparing, comfort en meer veiligheid. Nieuw in het assortiment zijn de xComfort universele bewegingsmelder en batterijgevoede radiator thermostaatkraan. Hiermee kunt u uw huis eenvoudig veranderen in een slim huis.

Ingmar de Winter, Field Product Manager bij Eaton: “De xComfort universele bewegingsmelder is een echt toekomstbestendig product. Dankzij de flexibele installatiemogelijkheden en de lange batterijlevensduur (netvoeding optioneel) is dit de voorkeursoplossing om het comfort en de veiligheid te verhogen en het energieverbruik van de klant te verlagen”.

De nieuwe draadloze xComfort universele bewegingsmelder maakt gebruik van bewegingsdetectie om voorgeprogrammeerde verlichtings- en verwarmingsfuncties te activeren. Een bewegingsdetectie kan bijvoorbeeld worden gebruikt om de verwarming naar de economy-stand te laten schakelen en vervolgens na een bepaalde periode naar de standby-modus en omgekeerd.

Verlichting kan op dezelfde manier worden geautomatiseerd, inclusief door de gebruiker te definiëren instellingen voor vertraagde uitschakeling of zelfs dimmen. Automatisch verlichten van ruimten is tevens een waardevolle veiligheidsvoorziening. Wanneer de verlichting bij het betreden van een ruimte automatisch wordt ingeschakeld, wordt het risico van letsel als gevolg van het lopen in een donkere ruimte uitgesloten.

De bewegingssensor kan ook de gemoedsrust bieden: Als de afwezigheidsmodus is geactiveerd in de Smart Home Controller, schakelt deze onmiddellijk alle lampen aan en opent hij alle jaloezieën wanneer beweging wordt gedetecteerd. Het lijkt of er iemand thuis is en inbrekers worden afgeschrikt.

De draadloze, batterijgevoede bewegingsmelder, met lange batterijlevensduur, is verkrijgbaar in meerdere kleuren en ondersteunt drie verschillende manieren van montage (wand/plafond opbouw, plafond inbouw en inbouw in een muurinbouwdoos met 55 mm afdekraam). Deze bewegingsmelder sluit naadloos aan bij de reeks bestaande producten uit het xComfort-pakket voor energiebesparing, comfort en meer veiligheid en is natuurlijk eenvoudig, zonder hak- of breekwerk of extra bekabeling te installeren. De draadloze bewegingsmelder is los verkrijgbaar en als Go Wireless pakket.

Dit Go Wireless pakket bevat naast de draadloze bewegingsmelder ook een schakelactor voor het in- en uitschakelen van bijvoorbeeld verlichting. Ook voor dit pakket geldt dat de componenten reeds voorgeconfigureerd zijn zodat ze na installatie direct werken.

De (batterijgevoede) radiator thermostaatkraan is de nieuwe standaard voor het regelen van de temperatuur in separate ruimtes in huis.

Als stand-alone is deze thermostaatkraan zeer eenvoudig te installeren en wordt de temperatuur automatisch geregeld.

In combinatie met de SHC en de bijbehorende APP kunt u de verwarming via de app bedienen en is het mogelijk om alleen daar te verwarmen waar dit nodig is, zelfs wanneer u niet thuis bent.

Door de Room Controller Touch samen met de SHC toe te passen kunt u alle kamerthermostaten via één centraal punt in de ruimte aansturen waardoor uw comforttemperatuur in deze ruimte altijd wordt gehandhaafd, ongeacht de omgevingsomstandigheden. Eventueel kan gedetecteerd worden of er ramen geopend zijn en op basis daarvan kan de verwarming uit- of lager geschakeld worden. Dit bespaart veel energie en bij het sluiten van de ramen kan het verwarmingsproces automatisch weer gestart worden.

Ook met de radiator thermostaatkraan verandert u uw huis eenvoudig in een slim huis.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over installatiemateriaal

Easy Strippable, installatiekabel die makkelijk stript

Nexans heeft de installatiekabels in een nieuw jasje gestoken. Op basis van de filosofie “Enjoy your day at work” heeft Nexans zowel de YMvK Dca s2 als Alsecure YMz1K Cca en YMz1K B2ca verbeterd. Met Nexans Easy Strippable stript u kabels voortaan in een handomdraai. 

Lees verder

Schneider Electric en PVX Multimount certificeren kabeldraagsysteem

Schneider Electric en PVX Multimount hebben de handen ineengeslagen om het veel gebruikte kabeldraagsysteem te certificeren. Het integrale kabeldraagsysteem, bestaande uit Performa Zinc+ draadgoot in combinatie met de PVX Multimount, het montagesysteem voor draadgoot en/of buis op platte daken, is in een windtunnel getest en gecertificeerd door het geaccrediteerde adviesbureau Peutz.

Lees verder

Testadapterset voor laadstations

Bij het testen van laadstations moeten de resultaten nauwkeurig en herhaaldelijk de werkelijke laadprocessen weergeven. Daarom moet een elektrisch voertuig tijdens het testen bij een laadstation worden gesimuleerd, omdat het laadstation geen laadspanning zal afgeven zonder dat een voertuig wordt gesimuleerd.  

Lees verder

JUNG contactdozen met USB

De nieuwe JUNG contactdozen met beschermingscontact en geïntegreerde USB-aansluiting(en) laden elke accu snel weer op zonder de contactdoos in beslag te nemen. De variant met JUNG Quick Charge heeft een laadvermogen tot 18W en laadt bijvoorbeeld een iPhone 11 binnen slechts 105 minuten op.

Lees verder