Maximale beschikbaarheid en minimale downtime

Ongeplande of plotselinge motorstops kunnen leiden tot procesverstoringen en zijn daarmee zeer kostbaar. Dat is te voorkomen met ABB’s serie universele motorcontrollers UMC. Een besturing die tal van hoogwaardige functies en eigenschappen combineert met gebruiksgemak.

Processen draaiend houden – dat komt bij ABB’s UMC-serie op de eerste plaats. Het is kenmerkend voor de manier waarop ABB producten en methoden ontwikkelt om installaties te vereenvoudigen, processen te verbeteren en veiliger te maken en stilstand en downtime tot een minimum te beperken. De UMC100.3 motorbesturing is daar een goed voorbeeld van.

Maximale beschikbaarheid en minimale downtime

Bij de ontwikkeling van deze motorbesturing vormden maximale beschikbaarheid en minimale downtime de uitgangspunten. Het resultaat is een universele motorcontroller die modulair en uitbreidbaar is. Het systeem wordt ingezet voor motorbeveiliging en zorgt daarmee voor minder stilstand en downtime. De UMC100.3 verzamelt voortdurend bedrijfs-, onderhouds- en diagnostische informatie van de motor en verzendt deze naar het besturingssysteem. Mogelijke motorproblemen worden vroegtijdig herkend en snel gediagnosticeerd. De motor is zo altijd beveiligd en een continu-bedrijf gegarandeerd; zelfs wanneer het besturingssysteem of de veldbus het laten afweten. Typerende procesomgevingen waar die voordelen maximaal tot hun recht komen, zijn de olie- en gas-, papier-, metaal-, chemische, energie-, voedingsmiddelen- en (afval)waterindustrie.

Dankzij het nauwkeurige elektronische meetsysteem kunnen klanten de aangesloten motoren optimaal benutten. Het tripgedrag van de besturing is uiterst betrouwbaar en langdurig stabiel terwijl een hoogwaardig diagnosesysteem ondersteuning biedt bij het lokaliseren en herstellen van fouten.

Universeel en modulair

De UMC heeft een universeel en modulair ontwerp dat veel voordelen biedt. Het slimme ontwerp zorgt voor minder bekabeling – alle noodzakelijke beveiligings-, monitoring- en besturingsfuncties zijn in één module ondergebracht. Eén versie leent zich voor alle spanningsbereiken, communicatie en veldbussen. Dat vereenvoudigt de planning én zorgt voor minder voorraad en meer overzicht bij het onderhoud.

De UMC is eenvoudig uit te breiden met verschillende modules voor meer I/O’s, analoge en temperatuurmetingen en meting van de motorfasespanningen. De besturingsfuncties zijn eenvoudig te configureren via parameters terwijl toepassing-specifieke functies programmeerbaar zijn.

Met de nieuwe FIM UMC Edition-software gaat het configureren van de UMC100.3 universele motorcontroller sneller en  eenvoudiger. Het scannen, identificeren en toegankelijk maken van de controller is nu nog slechts een kwestie van minuten. Dat maakt de UMC100.3 nu ook interessant als intelligente datahub voor diagnostische functies, onderhoud en assetmanagement in kritische procesindustrieën. Juist in deze industriële procesomgevingen vormen data dé sleutel naar continue verbetering van de betrouwbaarheid. Met meer data kunnen fouten sneller worden herkend en kunnen tijdig maatregelen worden genomen om ze te voorkomen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de UMC motorcontrollers? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Via de onderstaande knop kunt u de producten bestellen in onze webshop.

Bekijk de producten in de webshop

Lees meer over paneelbouw en industrie