Meer grip op energie met nieuwe Siemens SENTRON-technologie

Grote bedrijven en nieuwbouwpanden zijn bij wet verplicht inzage te bieden in hun energieverbruik en energie-reductiemaatregelen. De nieuwste SENTRON-technologie van Siemens voor industrie-, infrastructuur- en utiliteitstoepassingen registreert energiewaarden en maakt deze inzichtelijk voor verdere archivering en analyse in energiemanagementsystemen en cloudapplicaties.

SENTRON Powermanager V4.1

Deze monitoringsoftware maakt alle energiegrootheden van aangesloten apparatuur inzichtelijk, waaronder spanningen, energiestromen, energieverbruik en netkwaliteit. Maar ook kasttemperaturen, schakel-statussen en maintenance-informatie. Op basis hiervan kunnen maatregelen worden genomen om uitval te voorkomen, kan het energieverbruik worden geanalyseerd om de netkwaliteit te verbeteren en worden energiebesparingsmaatregelen zichtbaar. Versie 4.1 heeft een open interface voor de koppeling met cloudapplicaties zoals MindSphere. Alle gegevens worden beschermd, veilig en eenvoudig in de cloud opgeslagen, waarmee vervolgens ook koppelingen met andere systemen gemaakt kunnen worden.

SENTRON PAC 3120 en 3220

Deze nieuwe meters voor het bemeten en inzichtelijk maken van energieverbruiken en netkwaliteit hebben een industrieel design. Ze hebben naast de IEC-certificering ook de UL-certificering. Door de geïntegreerde web-interface van de PAC3220 kunnen de meters lokaal worden uitgelezen. Ze zijn toepasbaar in TN-, TT- en IT-stelsels en hebben diverse beveiligingsfeatures. Ze zijn geschikt voor 1 of 5 ampère  stroomtrafo’s en kunnen tot 690V zonder spanningstrafo’s worden ingezet. Beide meters kunnen de actieve energie en het actief vermogen met een nauwkeurigheid van 0,5% bepalen en harmonische vervorming (THD) meten. Ze kunnen via Ethernet of Modbus gekoppeld  worden aan een hoger liggend energiemanagementsysteem en cloud-omgevingen. De PAC3220 heeft 2 digitale in- en uitgangen en 2 switchend Ethernet-poorten. Hij is uit te breiden met een 2 poorten switchend PROFINET, PROFIBUS, Modbus RTU en andere modulen. De PAC3120 heeft 2 digitale in- en uitgangen, maar is standaard uitgevoerd met Modbus RT-communicatie.

SENTRON Powercenter 3000

Op deze intelligente dataconsentrator kunnen tot 40 apparaten worden aangesloten. Hij functioneert als zelfstandig energiemanagementsysteem en kan als gateway, een soort hub, dienen naar diverse energiemanagementsystemen. De verzamelde energieparameters kunnen lokaal én op afstand, via de cloud, worden uitgelezen. Hij voldoet aan de ISO50001 en ISO50003, de normering voor de energieaudit.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over duurzaamheid

De PowerTag zit bovenop het energieverbruik

De PowerTag van Schneider Electric is de kleinste draadloze energiemeter ter wereld. De compacte energiesensor is snel en eenvoudig te installeren. De PowerTag geeft uw klant inzicht in gedetailleerde informatie van zijn elektrische installatie en kan alarmeringen versturen in het geval van afwijkende waarden.

Lees verder

Waar moeten kabels voor PV-installaties aan voldoen?

De behoefte aan stroom blijft groeien en het gebruik van hernieuwbare energie neemt met de dag toe. De hele energievoorziening, van opwekking tot opslag, wordt steeds duurzamer. Draka werkt continu aan de ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige kabeloplossingen om energie en data veilig, betrouwbaar én duurzaam te transporteren.

Lees verder

Combinerbox: geen hogere wiskunde meer

Om te voldoen aan de NEN1010 en de veelal aanvullende eisen van investeerders en/of verzekeraars, wordt de PV-installateur min of meer gedwongen om combinerboxen toe te passen in grote en middelgrote PV-installaties. 

Lees verder

Het succesrecept van Sunforce

In 2013 interviewden we eigenaar Erik de Jongh over het toen net opgezette bedrijf Sunforce, specialist in zonnestroomsystemen voor de particuliere en zakelijke markt uit Oosthuizen.

Lees verder