3M Scotchcast hars 4 GS - Krachtig, veilig en duurzaam

Een unieke hars van 3M voor elektrotechnische verbindingen.

Bij het verbinden of aftakken van kabels worden gietharsen gebruikt om permanent betrouwbare en veilige verbindingen tot stand te brengen. Met de Scotchcast epoxyhars 4 GS, maakt 3M deze taak nog eenvoudiger en veiliger. Dankzij het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, combineert dit nieuwe product toepassingsvoordelen met een hoge duurzaamheid. 

3M™ Scotchcast™ kunsthars 4 GS is een hoogwaardige premium elektrische (epoxy) hars voor algemene toepassingen, geleverd in een tweecomponentenzak. Een zakopener wordt meegeleverd. Het product is geschikt voor de elektrische isolatie en mechanische bescherming van elektrische lassen voor toepassing tot 1 kV.

3M™ Scotchcast™ kunsthars 4 GS voldoet aan de vereisten van IEC 60455-3-8 en aan de EU-richtlijn 2011/65/EU (RoHS) en de EU-richtlijn 1907/2006/EG (REACH), hetgeen elektrische isolatie van de hoogste graad waarborgt voor professioneel en veilig gebruik. Temperatuur voor continu gebruik: -40 °C tot +110 °C.

Enkele unieke kenmerken:

1. Nieuw ontworpen formule biedt een kleur verandering indicator voor hars mengen
Een nieuwe kleurindicator geeft precies aan wanneer het mengproces klaar is. Dit maakt het installatieproces nog transparanter en gebruiksvriendelijker. Verandert de kleur van de hars tijdens het mengen in GROEN, dan is de hars goed gemengd en kan het verwerkt worden. Verandert de kleur na afgieten in BLAUW, dan is de hars volledig uitgehard.

2. Vrij van CMR stoffen, isocyanaten, halogenen en SvHC (zeer zorgwekkende stoffen)
De amineverharder in de nieuwe epoxyhars 3M™ Scotchcast™ 4 GS wordt grotendeels verkregen uit de olie van cashewnotenschalen en bestaat voor meer dan 60 procent uit hernieuwbare grondstoffen. De nieuwe hars is CMR- en isocyanaatvrij, waardoor het risico voor de gezondheid van de gebruikers tot een minimum wordt beperkt.

3. Verbeterde water- en vochtbestendigheid tijdens uitharden
Scotchcast 4GS is ongevoelig voor water, zowel tijdens de opslag, tijdens het uitharden en na het uitharden.

4. Snelle installatie, zonder geknoei
Dit is mede door ons GMG-systeem (Gesloten mengen en gieten). Het transparante, als één deel ontworpen schaaldeel, is eenvoudig dicht te klappen en sluit door middel van een automatisch kliksysteem. Het door 3M gepatenteerde gesloten systeem (GMG) voorkomt contact met het giethars tijdens de verwerking.

5. Wordt geleverd in zakken of als onderdeel van de Scotchcast 92 GS-serie gietmofpakketten
De nieuwe 3M™ Scotchcast™ 4 GS zijn los in zakken aan te schaffen maar kunnen ook in verschillende lengte-, Y-aftak- en T-aftak pakketten aangeschaft worden.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

nVent CADDY Rod Lock Veerstalen Pendelhanger

Deze nieuwe generatie pengelhangers is de combinatie van meer dan 60 jaar ervaring in het ontwikkelen van verenstalen bevestigingsmiddelen en het gepatenteerde push-to-install technologie. Het elimineert de moeilijke en tijdrovende stap van de draadstang in de hangers te bevestigen. Waarom draaien als je gewoon kunt duwen?

Lees verder

DA64-230/KNX REG, de nieuwe KNX-DALI-gateway van B.E.G.

De nieuwe DA64-230/KNX REG (93302) ondersteunt Tunable White (DT8) en RGB. De interface tussen een KNX-installatie en een DALI-systeem waarbij voor de detectie en sturing van de DALI-verlichting gebruik wordt gemaakt van DALI-LINK multisensoren van B.E.G. direct in de DALI-bus.

Lees verder

One stop shopping bij de Cable Connectivity Group

Jobarco, Elspec, Pantaflex en TKD zijn 4 sterke distributiepartners van de Cable Connectivity Group (CCG), een internationale speler in de markt voor speciaal kabels en connectiviteitsoplossingen, met vestigingen in onder andere Nederland en Duitsland.

Lees verder

Bedieningsgemak met TOPJOB® S aansluitklemmen

De serie TOPJOB® S aansluitklemmen (DIN-rail aansluitklemmen) van WAGO is uitgebreid met twee nieuwe bedieningsvarianten: met een bedieningshendel en drukknop. WAGO biedt met de twee nieuwe aansluitklemvarianten de mogelijkheid om aders gereedschaploos te monteren.

Lees verder