ABB e-Configure geïntegreerd in EPLAN Data Portal

Het ontwerpen, configureren en tekenen van verdelers en/of besturingskasten kan een tijdrovende klus zijn. Het proces van zoeken, selecteren van componenten wordt nu een stuk eenvoudiger en sneller. ABB integreerde een groot gedeelte van het laagspanningsportfolio met EPLAN.

De integratie is mogelijk gemaakt door het ABB e-Configure cloudplatform te harmoniseren met de het EPLAN Data Portal. Door gebruik van uniforme datasets is de ABB e-Configure bibliotheek direct in te lezen in EPLAN software. Dit maakt het gemakkelijk voor machine- en paneelbouwers, system integrators en elektrotechnische engineers om het omvangrijke en hoogwaardige laagspanningsportfolio van ABB te gebruiken bij hun ontwerpen, tekeningen en installatieschema’s.

Selecteren in enkele kliks

Via ABB e-Configure kunnen gebruikers in enkele kliks en dropdown-menu’s het component op de specificaties zoeken, selecteren en importeren voor gebruik in EPLAN. Gebruikers kiezen hiervoor eenvoudig een categorie, kunnen direct een product in de lijst zoeken, of filteren het juiste product eruit door de gewenste specificaties aan te geven in eenvoudige dropdown-menu’s. Is het product gevonden dan zijn gebruikers slechts een klik verwijderd van de productpagina op de ABB website, waar alle informatie, specificaties en documentatie van het betreffende product voor handen is. Via de Technische Unie plug-in kunnen de desgewenste producten direct besteld worden.

Kostbare tijd besparen

ABB kiest voor integratie met het bekende EPLAN Partner Network om het voor engineers gemakkelijker te maken om ABB producten te vinden, selecteren en gebruiken. Dankzij de integratie kunnen zij kostbare ontwerptijd besparen. Bovendien daalt de foutmarge aanzienlijk omdat gebruikers direct beschikken over de juiste, actuele informatie en complete specificaties.

Voor gebruik van het ABB e-Configure platform binnen EPLAN is een korte uitlegvideo beschikbaar:

Ontdek het assortiment van ABB
props.field_video &&

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

KNX/DALI GATEWAY DA64-230/KNX REG

Een interface tussen de KNX-installatie en de DALI-verlichtingsinstallatie. Met dit product kunnen DALI en DALI-2 apparaten in een KNX-netwerk worden geïntegreerd. Het DALI adres en de bijbehorende gegevens en bronnen worden toegankelijk vanuit het KNX-systeem alsof het deel uit maakt van het KNX-systeem.

Lees verder

EMC in de voedingsmiddelenindustrie

Als machinebouwer voor de voedingsmiddelenindustrie weet u alles van Hygienic Design, reinigbaarheid en hygiënisch bekabelen. Maar elektromagnetische compatibiliteit (EMC) mag hierbij niet vergeten worden, ook dit thema speelt een rol in omgevingen waar voedingsmiddelen worden verwerkt.

Lees verder