Eaton’s small E-stop compacte noodstop met ledverlichting nu ook beschikbaar als STOP-knop in zwarte uitvoering

Eaton’s RMQ small E-stop (nood)stopknop heeft een uniek compact design en verlicht de ruimte met zijn optionele 360° verlichte ring voor betere zichtbaarheid en verhoogde veiligheid. Hierdoor is de knop ook in donkere ruimtes goed zichtbaar. De knop is nu ook beschikbaar in zwarte uitvoering.

De extra compacte (nood)stopknoppen zijn toepasbaar op bedienpanelen, touch-displays, kleinere toepassingen zoals afstandsbedieningen, of kunnen direct op een machine worden gemonteerd. De knop kan ook achteraf ingebouwd worden in bestaande toepassingen.

30% Kleiner

Met een diameter van 30 mm en een hoogte van 32 mm is de knop 30 procent kleiner dan standaard (nood)stopknoppen en voldoet hij aan de vraag naar kleinere, slankere bedieningen. Zo is de small E-stop in de RMQ smalle behuizing te monteren, die momenteel de kleinste opbouwbehuizing in zijn soort is. Toch is de knop groot genoeg voor traditionele toepassingen. De betrouwbaarheid is gelijkwaardig aan de grotere E-stop-versies en overtreft de noodstopknop-eisen voor wereldwijde goedkeuringen en certificeringen.

Optionele verlichting

De optionele ledverlichting van de nieuwe serie zorgt voor een 360°-verlichte ring en bovenkant. Zo is de knop zelfs in een slecht verlichte of donkere omgeving vanuit alle hoeken zichtbaar. Met behulp van een RGB-LED kunnen zeven verschillende kleuren worden ingesteld. Hierdoor kunnen de knoppen worden gebruikt om de status van een machine weer te geven of om verschillende besturingsopties te visualiseren.

Robuust & duurzaam

De small E-stop heeft een hoge schakelcapaciteit van meer dan 4 Ampère, een IP65, IP66 en IP69k beschermingsgraad en ultrasoon gelaste actuatoronderdelen voor een robuuste en duurzame constructie, ongeacht de bedrijfsomgeving. 

Diverse uitvoeringen

De small E-stop is met trekontgrendeling of draaiontgrendeling te verkrijgen en met of zonder verlichte ring. De knoppen zijn verkrijgbaar in een standaard RMQ M22 (22mm) alsook een RMQ Flat M30 (30mm) variant. De knoppen zijn te combineren met andere knoppen en de bestaande accessoires uit het RMQ portfolio. Voor niet veiligheid gerelateerde toepassingen is de knop ook in een zwarte uitvoering beschikbaar.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

KNX/DALI GATEWAY DA64-230/KNX REG

Een interface tussen de KNX-installatie en de DALI-verlichtingsinstallatie. Met dit product kunnen DALI en DALI-2 apparaten in een KNX-netwerk worden geïntegreerd. Het DALI adres en de bijbehorende gegevens en bronnen worden toegankelijk vanuit het KNX-systeem alsof het deel uit maakt van het KNX-systeem.

Lees verder

EMC in de voedingsmiddelenindustrie

Als machinebouwer voor de voedingsmiddelenindustrie weet u alles van Hygienic Design, reinigbaarheid en hygiënisch bekabelen. Maar elektromagnetische compatibiliteit (EMC) mag hierbij niet vergeten worden, ook dit thema speelt een rol in omgevingen waar voedingsmiddelen worden verwerkt.

Lees verder

ABB e-Configure geïntegreerd in EPLAN Data Portal

Het ontwerpen, configureren en tekenen van verdelers en/of besturingskasten kan een tijdrovende klus zijn. Het proces van zoeken, selecteren van componenten wordt nu een stuk eenvoudiger en sneller. ABB integreerde een groot gedeelte van het laagspanningsportfolio met EPLAN.

Lees verder