Eaton’s ‘SmartWire’ maakt uw traditionele machinebesturing intelligent

Industry 4.0 doet steeds meer zijn intrede. Vaak wordt gedacht dat hier hoge kosten aan verbonden zijn. Toch is dit niet altijd het geval. Bij Eaton willen wij dat u de waardevolle data kan halen uit uw huidige machines zonder deze opnieuw te hoeven ontwerpen.

Met behulp van eenvoudig te plaatsen I/O-modules op uw standaard componenten kunt u zonder de machinebesturing te herontwerpen of onderdelen te vervangen, de I/O naar de componenten toe brengen. Met één enkele kabel verbindt u met 1 klik alle I/O’s op uw normaal ‘niet intelligente’ Eaton componenten die u nu gebruikt in uw huidige conventionele besturing. Hiermee maakt u deze intelligent zonder deze te vervangen. Eaton’s intelligente ‘SmartWire’ bekabeling zorgt op deze manier zowel binnen als buiten de besturingskast voor communicatie, en brengt tevens energie naar de betreffende componenten. Hierdoor kunt u niet alleen de I/O op de componenten afhandelen, maar ook waardevolle data uitlezen uit uw processen en van de componenten zelf. U kunt uw besturing hierdoor eenvoudig en snel updaten naar Industrie 4.0. Of dat nu vandaag, morgen of over enkele jaren is.

Niet alleen bespaart u met SmartWire-DT kosten door reeds aangeschafte componenten intelligent te maken, u bespaart ook in aansluittijd, projectplanningskosten en ruimte in de besturingskast. Doordat SmartWire-DT de PLC I/O vervangt, bespaart het tot wel 40% ruimte in de besturingskast. Ook vervangt het de gehele stuurstroombedrading.

Bij seriematige machinebouw is er nog een extra voordeel. Als u 1 kabel op maat heeft gemaakt, kunt u deze loskoppelen en dupliceren. Hiermee krijgt u geprefabriceerde kabels, waardoor er tot wel 85% op bedradingstijd kan worden bespaard. Daarnaast voorkomen de connectoren ook bedradingsfouten, waardoor de tijd die nodig is voor het testen van de bedrading en de inbedrijfstelling met 70% kan worden gereduceerd.

Eén SmartWire-DT kabel kan tot wel 600 meter lang worden en er kunnen 99 modules aan gekoppeld worden. Via een gateway kan u SmartWire-DT koppelen met alle gangbare PLC’s en veldbussystemen. Hiermee blijft de hardware in en buiten de kast hetzelfde en verandert alleen de bovenliggende besturing.

Op een eenvoudige manier kunt u met Eaton’s SmartWire dus snel uw machine updaten voor Industrie 4.0 in uw eigen tempo. Inmiddels is SmartWire te combineren met veel van Eaton’s standaardcomponenten, zoals magneetschakelaars, motorbeveiligingen, frequentieregelaars, softstarters, vermogensautomaten, drukknoppen, signaallampen, signaalzuilen, stuurrelais en remote I/O. SmartWire gebruikt zo uw huidige componenten in uw conventionele installatie en maakt deze intelligent door de I/O’s via een vlakbandkabel naar de componenten toe te brengen. Hierdoor kan zowel procesdata als de status van actoren en sensoren geanalyseerd worden.


Met Eaton bent u dus nu al klaar voor de toekomst!

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

Nieuwe configuratie: Flatfix Wave Entry

Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, lanceert een nieuwe configuratie van het FlatFix Wave systeem: FlatFix Wave Entry. Deze configuratie stelt de kleinere professionele installateur in staat om de markt van kleinere en middelgrote commerciële daken te betreden.

Lees verder

Draka Instruline®, de kabeloplossing voor downtime

Ongeplande stilstand is de nachtmerrie van elke procesoperator. Zeker nu (proces)industriële netwerken steeds omvangrijker en complexer worden. Om systeemuitval en vervolgschade te voorkomen, moeten kabels ongestoord presteren. Overal en altijd weer. Vertrouw daarom op Instruline®, de complete range instrumentatiekabels voor bedrijfskritische processen, van Draka.

Lees verder

Nieuwe generatie 3-fase omvormers met Synergy Technologie

De 3-fase omvormer met Synergy Technologie van SolarEdge heeft sinds de lancering bijgedragen aan eenvoudigere commerciële installaties en meer onderhoudsgemak. Dit alles dankzij een unieke systeemarchitectuur die een hoge capaciteit combineert met een modulair, lichtgewicht ontwerp.  

Lees verder

Het juiste koelaggregaat voor uw besturing

Bij machines is de besturingselektronica het hart van het systeem. Stilstand door oververhitting komt helaas nog regelmatig voor en kan een organisatie veel geld kosten. In veel gevallen had dit eenvoudig voorkomen kunnen worden door goede klimatisering. 

Lees verder

Hygiënisch bekabelen: totale veiligheid in de voedingsindustrie

Aan het ontwerp- en het productieproces van installaties en machines in de voedingsindustrie worden steeds hogere veiligheidseisen gesteld. Hygienic Design is daar het sleutelwoord. Waar moeten machinebouwers aan voldoen en welke oplossingen biedt Hemmink? Lees meer in ons whitepaper over Voedselveiligheid en in de nieuwe Hygienic Design brochure.

Lees verder