Industrial Internet of Things (IIoT) – helemaal ‘ons ding’!

Veel producenten zijn bezig om hun fabrieken om te zetten naar ‘smart factories’. Hiervoor zijn IIoT-ready machines nodig. Eaton’s SmartWire-DT intelligente bedradingssysteem is niet alleen ontworpen om de bedradingstijd met 85% te verminderen, maar vooral om data te verzamelen uit uw proces door uw huidige systemen ‘slim’ te maken en u geen nieuwe machines hoeft aan te schaffen.

Een belangrijk thema is om productiemachines IoT-ready te maken. De weg naar een “smart factory” is vaak een lange weg die investeringen op lange termijn omvatten. Machines die men vandaag koopt hebben vaak een langere levensduur dan de tijd die nodig is om te schakelen naar een smart factory. Eaton’s SmartWire-DT intelligente bedradingssysteem helpt u in deze omschakeling en maakt uw huidige machines ‘slim’ zodat u geen nieuwe machines hoeft aan te schaffen en maar standaard componenten kan veranderen in ‘slimme’ componenten.

Standaard componenten

Eaton maakt gebruik van standaard componenten waarop een SWDT-module geplaatst kan worden. Hierdoor worden standaard componenten slim gemaakt. Een fabrikant van machines kan zijn ‘standaard’ machines blijven bouwen en op klantvraag eenvoudig aan passen naar een IIoT-ready machine. Is een ‘standaard’ machine eenmaal geplaatst, dan kan later met een retrofit, door toevoegingen van SWDT-modules, de besturing alsnog IIoT-ready gemaakt worden.

Speciale ASIC-chip

Dankzij een speciale ASIC-chip die in een breed gamma aan modules worden geplaatst, kan SWDT niet alleen gebruikt worden in schakelkasten op magneetschakelaars, motorbeveiligingen, frequentieregelaars, softstarters enzovoort, maar ook in remote I/O modules die buiten de kast geplaatst worden. Deze SWDT-modules kunnen naast het aansturen van deze apparaten, ook de procesgegevens van deze apparaten uitlezen per aangesloten apparaat.

Predictive maintenance

Neem als voorbeeld een magneetschakelaar en een motorbeveiliging. Als de magneetschakelaar voorzien wordt van een SWDT-module dan kan deze module de magneetschakelaar aansturen. De module controleert of de magneetschakelaar werkelijk is aangetrokken. Combineert men dit met een elektronische motorbeveiliging (PKE), dan kan men niet alleen de status van de PKE uitlezen (overload, kortsluiting) maar ook de motorstromen. Loopt de stroom op zonder aanwijsbare reden, dan kan dat de reden zijn om onderhoud te gaan plegen.

Remote I/O

SmartWire is ook te verkrijgen als decentrale I/O. De modules bestaan uit I/O eilanden en T-stukken. De I/O is dankzij SmartWire dusdanig intelligent dat als een standaard sensor defect is of niet aangesloten, dit teruggekoppeld wordt naar de besturing.

Cloud

De data kan natuurlijk ter plaatse in een besturing worden verwerkt, maar ook naar de cloud worden gebracht. Hier kunnen meer analyses worden gedaan waarmee de beschikbaarheid toeneemt en productieprocessen efficiënter kunnen worden ingezet.

Gateways

SmartWire-DT maakt gebruik van gateways om zo merkonhafhankelijk te kunnen werken. De gateways zijn verkrijgbaar voor alle gangbare veldbussen waaronder ethernet, profinet enzovoort.

Bedradingstijd Eaton’s SmartWire-DT intelligente bedradingssysteem is ontworpen om uw huidige systemen ‘slim’ te maken en data te verzamelen uit uw processen. Het nieuwe systeem is echter toekomstbestendig ontwikkeld en is daarom zo ontworpen dat het de bedradingstijd met 85% vermindert. De tijd van losse bedrading is voorbij doordat SmartWire-DT per gateway tot wel 99 modules ‘slim’ kan maken met een maximale kabellengte van 600 meter en daar direct data van kan uitlezen.

Bekijk de producten in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Via de onderstaande knop kunt u de producten bestellen in onze webshop.

Lees meer over paneelbouw en industrie