Industrie 4.0: Het Industrial Internet of Things (IIoT) whitepaper

Machinebediening in toekomst gefocuste fabrieken is veelal afhankelijk van gebruiksvriendelijke machine interfaces die inspelen op de gewoontes van gebruikers, die men heeft ontwikkeld bij het thuisgebruik van smartphones en tablets. De volgende generatie machineoperators verwacht dus een human machine interface (HMI) die aansluit op de interface die zij gewend zijn van hun persoonlijke mobiele apparaten in hun privéleven.

Dergelijke machinebediening is geïntegreerd in HMI-panels die tevens onderdeel zijn van de koppeling met clouddiensten en bedieningsapparaten. Deze nieuwe ontwikkelingen zorgen voor een voortdurende groeiende stroom van informatie die beheert en gebruikt kan worden om de efficiëntie in o.a. fabrieken aanzienlijk te vergroten. Nieuwe ‘Smart’ apparaten verschijnen daarom op steeds meer plekken in de werkomgeving.

Steeds meer fabrieken willen meegaan met deze trend en hun machines digitaal (Smart) maken om minder uitvaltijd en hogere productiviteit te realiseren. Zo maken ze hun fabriek toekomstbestendig en dus bedrijfsklaar voor Industrie 4.0: Het Industrial Internet of Things (IIoT).

Bekende voordelen van slimme machines zijn:

Toegang tot de status van machines, datasheets of serviceplannen via het internet, waar u ook bent
Fouten en problemen tijdig oplossen door snelle herkenning en lokalisatie
Gebruikersrollen toekennen om alleen relevante gegevens aan een bepaalde gebruikersgroep toe te wijzen
Informatie afstemmen op bepaalde werksituaties om informatie doelgerichter voor te bereiden.
Ontdek alle voordelen van Industrie 4.0: Het Industrial Internet of Things (IIoT) en download de whitepaper geschreven door Simon Sittig, een onderzoeker aan de RWTH Aachen University, die uitlegt wat deze nieuwe ‘slimme’ ontwikkelingen

Download de whitepaper

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Industrie 4.0? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Lees meer over paneelbouw en industrie