IoT: hoe verbindt u installaties op afgelegen locaties met de cloud?

Monitor uw installaties op afstand

Of het nu gaat om het op afstand bewaken van het vulniveau van een perscontainer, het bewaken van de drukdrempel van een irrigatiesysteem, het doorgeven van de aan/uit status van externe installaties of het detecteren van open/dicht posities van beveiligde deuren, de gewijzigde status van deze gebeurtenis wordt vastgelegd door de XIOT cloud connected sensor.

Real-time informatie via de cloud

De gewijzigde status van een gebeurtenis wordt door de XIOT zender via de cloud en via beveiligde servers als alarmmelding of waarschuwing afgeleverd op een pc, tablet of smartphone. Via een webbrowser of via de XIOT app heeft de gebruiker toegang tot alle aangesloten zenders. Een breed aanbod van diensten zijn beschikbaar. Deze variëren van het inzien van de huidige status, locatie, signaalsterkte en eventgeschiedenis, tot aan de configuratie van alarmmeldingen en het instellen van gebruikers.

Verhoog de beschikbaarheid van uw installaties

Het toepassen van de XIOT zender biedt gebruikers een inzicht in de actuele status en eventgeschiedenis van afgelegen installaties zonder fysiek op locatie aanwezig te hoeven zijn. Dit stelt gebruikers in staat om sneller te reageren en direct actie te ondernemen wanneer de gewijzigde status van een installatie of machine hierom vraagt. Hierdoor kan de beschikbaarheid van installaties of machines aanzienlijk worden verhoogd.

Robuuste standalone zender

De XIOT zender is vanwege zijn eigenschappen bij uitstek geschikt voor buitengebieden waar standaard geen elektriciteit of internetverbinding aanwezig is. Voor het verbinden met de cloud wordt gebruik gemaakt van LPWAN-technologie (Low Power Wide Area Network) van Sigfox. Via dit IoT-netwerk kunnen op grote schaal machines, apparaten en sensoren met een zeer laag energieverbruik veilig en tegen lage kosten met het internet worden verbonden.

  • Ingebouwde lithiumbatterij (batterijduur tot 10 jaar bij 2 berichten per dag)
  • IP66 beschermingsgraad
  • -25°C tot +70°C omgevingstemperatuur
  • Schroefmontage

Veelzijdigheid aan toepassingen

De XIOT cloud connected zender kan worden toegepast op alle installaties, apparaten, sensoren of componenten die voorzien zijn van een spanningsloos contact (potentiaal vrij contact). De XIOT zender is hiermee breed toepasbaar in een groot aantal industriële applicaties.

 

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de XIOT cloud connected sensor? Neem dan gerust contact op met uw Rexel-contactpersoon. U kunt ook bellen naar 088 500 70 00 of mailen naar info@rexel.nl.

Lees meer over slimme woningen en gebouwen

Slimmer wonen wordt nog slimmer

Woningen worden met de dag slimmer. Zo zijn tegenwoordig alle functies in huis en daarbuiten met slechts één druk op de knop te bedienen en zijn steeds meer apparaten slim te koppelen. Dat vertaalt zich in nieuwe mogelijkheden voor consument en installateur.

Lees verder

Smart homes slimmer installeren

Vaak bent u als installateur meer bezig in de zaak dan mét de zaak. Uitvoerend in plaats van adviserend. Logisch, want de werkdruk ligt hoog. Busch-Jaeger begrijpt dat en biedt slimme tools om relatief snel en simpel een optimaal Smart Home neer te zetten.

Lees verder

Bij een deurintercom hoort toegangscontrole!

De vingerafdruk, een cijfercode, een kaart of een draadloze transponder: Zij allen complementeren of vervangen de gebruikelijke sleutels. Siedle integreert moderne toegangscontrole in de communicatiesystemen Siedle Steel, Classic en Vario.

Lees verder