Krachten bundelen om innovatie te bevorderen

Eldon’s en nu nVent HOFFMAN’s reputatie van innovatie wordt voortgezet. Innovatie zit bij nVent in het DNA en zij bieden een vruchtbare werkomgeving die creativiteit stimuleert in de gezamenlijke  inspanningen van al onze mensen.

nVent gelooft dat innovatie om meer gaat dan alleen nieuwe producten – ze willen problemen bij klanten oplossen, bijdragen aan een hogere productiviteit en de veiligheid en betrouwbaarheid bevorderen van producten die in veeleisende omgevingen gebruikt worden.

Het gecombineerde productaanbod bestaat nu uit het assortiment IEC behuizingen van Eldon plus additionele producten van nVent HOFFMAN. 

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van productverbeteringen:

 • Nieuwe gepatenteerde bevestigingsbeugel voor zijpanelen van de vloerstaande kasten
  Vereenvoudigt het assemblageproces en verkort montagetijd. De zijpanelen worden geleverd met de beugels reeds gemonteerd. Er zijn geen kooimoeren of gereedschappen nodig wat de montagetijd terugbrengt tot slechts een aantal seconden.
   
 • Koppelbare vloerstaande behuizing met IP66 beschermingsgraad
  Beschikbaar in plaatstaal en roestvaststaal biedt de nieuwe versie een hogere beschermingsgraad voor geïnstalleerde componenten, wat bijdraagt aan een beperking van de onderhoudskosten bij installatie in veeleisende omgevingen.
 • Nieuwe koppelbare vloerstaande behuizing voor buitengebruik
  Uitgevoerd met een plaatstalen frame en dubbele aluminium wanden. Het koppelbare ontwerp van de kasten biedt grote flexibiliteit binnen het project en maakt het mogelijk configuraties in verschillende afmetingen te bouwen.
 • Nieuw uitwendig montage profiel, CLPK
  Elk profiel heeft haken aan één kant dat het profiel in de gewenste positie vasthoudt terwijl de andere kant wordt vastgezet. Hiermee wordt de assemblage vergemakkelijkt. Het nieuwe profiel breidt het bestaande gatenpatroon naar buiten toe uit met een extra breedte van 25 mm.
   
 • Nieuwe montageplaat beugels, MPA04R
  Maakt het mogelijk de montageplaat vanaf de achterzijde in de kast te monteren. De plaat kan nu met een hijskraan of takel in de kast geplaatst worden wat soms handig kan zijn, met name wanneer de plaat erg zwaar is door montage van diverse componenten.
  Installatie van de montageplaat vanaf de achterzijde in plaats van de voorzijde biedt bovendien de mogelijkheid om de diepte met 20 mm uit te breiden.

 

Nieuwe accessoires

Hieronder volgen nog wat meer voorbeelden

 • Ledverlichting, EL
  De eerste verlichting specifiek ontworpen voor onze behuizingen. Biedt snelle assemblage met het “quick fixation” systeem zonder gebruik van gereedschap. Kabelverbinding is eenvoudig dankzij een plug-and-play ontwerp. Hetzelfde product kan gebruikt worden voor voltages van 100-240, multivoltage.
   
 • Uitgebreid assortiment van aardingsaccessoires
  Nieuwe PE-stroomrails, isolators, aardingspuntbevestigingen en een compleet assortiment koperen stroomrails ontworpen en getest voor Eldon (nu nVent HOFFMAN) behuizingen. Data wordt meegeleverd om engineering en design van betrouwbare aardingsverbindingen te vergemakkelijken in de projectplanningsfase. Kijk eens naar onze white paper met meer dan uitstekende prestatiewaarden voor aarding.
   
 • Nieuw vergrendelingssysteem voor gekoppelde behuizingen
  Het nieuwe ontwerp verkort de assemblagetijd en zorgt tegelijkertijd voor een soepelere vergrendeling en steviger mechanisme dankzij de nieuwe, L-vormige, ineengrijpende stangen, FMB. Gelanceerd in combinatie met de verbeterde reeks MCF vloerstaande behuizingen met centraal ontgrendelingssysteem, biedt de FMB een hoge mate van bescherming tegen indringing van stof en vocht en het zelfde gebruiksgemak als de sloten op de koppelbare MCS behuizingen. 

Uitgebreid productportfolio

Op dit moment, door de samenvoeging van nVent HOFFMAN en Eldon, is het aanbod voor klanten in Europa nog uitgebreider dan voorheen.

 • IECEx en ATEX behuizingen
  IECEx en ATEX behuizingen zijn ontworpen om extra bescherming te bieden in gevaarlijke omgevingen zoals bijvoorbeeld bij de verwerking van petroleum of chemische stoffen. ZONEX behuizingen zijn ontworpen en gecertificeerd om aan zowel ATEX richtlijn 94/9/EC, als aan IECEx standaarden voor hogere bescherming van geïnstalleerde componenten voor toepassing in Zone 1 en Zone 2 te voldoen.
  De behuizingen zijn beschikbaar in zowel roestvaststaal als kunststof en zijn bij uitstek geschikt voor globaal opererende OEM’s en system integrators die automatiseringsoplossingen voor deze industrieën aanbieden.
 • Thermal Management
  nVent is een wereldwijde leider in thermal management oplossingen. Met duizenden bestaande globale klanten en toepassingen, kunnen klanten verwachten dat nVent HOFFMAN de beste oplossing voor hun applicatie aan kan bieden. Het productportfolio is zodanig ontwikkeld om in verschillende behoeften te kunnen voorzien uiteenlopend van Automotive tot bescherming in gevaarlijke omgevingen voor Oil & Gas en telecom.

Klanten in veel verschillende industrieën hebben baat bij ons assortiment van producten voor het waarborgen van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid in elektrische schakelkasten. De ‘Slim Fit’ koelingsunit heeft 3 montagemogelijkheden, aan de buitenkant van de behuizing, deels verzonken of geheel verzonken in de behuizing.

De ‘Slim Fit’ air conditioner is speciaal ontworpen om aan de eisen van wereldwijd opererende klanten te voldoen en maakt geautomatiseerde koeling eenvoudig voor systeem ontwerpers en onderhoudsteams.

De T-serie compacte outdoor units, uitgevoerd met een betrouwbare mechanische thermostaat en een compressor verwarming, zorgen ervoor dat de geïnstalleerde apparatuur blijft werken bij temperaturen tussen -40°C tot +55°C.

De thermo-elektrische koeler is een nieuw en zeer betrouwbaar koelingssysteem dat werkt op DC stroom en dat de luchtvochtigheid in de kast beperkt.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Lees meer over paneelbouw en industrie

Eenvoud en snelheid met systeemtoebehoren

Systeemtoebehoren vergroten het gemak bij het opbouwen van een schakel- en besturingspaneel. Met deze toebehoren kan de opbouw eenvoudiger en sneller en daarbij wordt het overzicht in het paneel vergroot. Soms zijn toebehoren ook noodzakelijk om aan de eisen van de toe te passen regelgeving te voldoen.

Lees verder

Flexibele stuurstroomkabels van Jobarco

Jobarco levert de serie KVCC en KVCY Dca flexibele stuurstroomkabels die aan alle eisen binnen de industriële sector voldoen: slijtvast voor heavy duty (met KEMA keur) toepassingen, olie- en UV- bestendig en toepasbaar in de ATEX omgeving. Voldoet aan de huidige rookclassificatie S3, maar zit in de testfase voor de nieuwe CPR S2.

Lees verder

Nieuw: nVent ERICO Cadweld Plus Impulse

De nieuwste innovatie op het gebied van exotherm lassen is het nieuwe ontstekingssysteem Impulse dat is ontworpen om de energie-opties, de veiligheid en het gebruiksgemak te verbeteren. Bovendien biedt de Impulse een functionele verbetering in het populaire Cadweld Plus exothermisch lassen assortiment.

Lees verder

Machinebeheer op afstand voor meer inzicht en controle

Machinebeheer op afstand is nu eenvoudiger dan ooit met EcoStruxure Machine Advisor. EcoStruxure Machine Advisor is een open en digitaal platform waarmee machinebouwers machines op afstand kunnen beheren, machineprestaties kunnen visualiseren en bewaken en machines op afstand kunnen programmeren. Ongeacht het merk en type besturing en componenten.

Lees verder

Rittal en Hummel: een prima combinatie

Of het nu gaat om voedingskabel of netwerkbekabeling; diverse kabels zullen ergens in uw kast naar binnen moeten. Deze opening is de achilleshiel in uw kastsysteem. Bij compacte behuizingen KX en wand-/vloerkastsystemen AX biedt een wartel vaak de oplossing.

Lees verder