Nieuwe configuratie: Flatfix Wave Entry

Esdec, wereldwijd leverancier van dakgebonden montagesystemen voor zonnepanelen, lanceert een nieuwe configuratie van het FlatFix Wave systeem: FlatFix Wave Entry. Deze configuratie stelt de kleinere professionele installateur in staat om de markt van kleinere en middelgrote commerciële daken te betreden.

Met flinke ambities voor zon op daken in de verschillende Regionale Energiestrategieën, ziet de markt voor grote commerciële daken er rooskleurig uit. En met FlatFix Wave Plus faciliteerde Esdec de markt vorig jaar al met een systeem dat uitermate snel en veilig hele grote velden met grote panelen kan realiseren. Maar om alle mogelijkheden te benutten en de doelstellingen in de Regionale Energiestrategieën te helpen realiseren, zal er ook gekeken moeten worden naar de kleinere en middelgrote commerciële daken. En hier is juist behoefte aan werken met handzame panelen en montagesystemen zodat een kleinere installateur deze markt ook kan bedienen.

Met FlatFix Wave Entry heeft Esdec nu dus een configuratie, met de unieke geassembleerde basis modules, geschikt gemaakt voor plaatsing van handzame, functionele panelen. En door de kortere geassembleerde basis module, voor twee panelen, is het ideaal voor toepassing op kleinere en middelgrote commerciële daken. Een prijsconcurrerende en kwalitatieve oplossing voor de professionele installateur die ook graag het segment van commerciële daken wil betreden.

De volgende kenmerken omschrijven de nieuwe FlatFix Wave Entry configuratie:

  • Slechts één stuk gereedschap nodig.
  • Klemmen op korte en lange zijde voor maximale koppeling en optimale ballastering.
  • Voor panelen tot 1800mm (breedte: tot 1150mm) kunnen in dubbele opstelling geplaatst worden.
  • Geassembleerde basis modules voor twee panelen.

FlatFix Wave Entry is de meest recente uitbreiding op Esdec’s portfolio montagesystemen voor platte daken. FlatFix Wave Plus, voor de grotere commerciële projecten, is uitermate geschikt voor toepassing in heel Europa, waar u te maken heeft met verschillende vormen van dakbelasting (denk aan wind en sneeuw). Volgende uitbreiding in het Wave portfolio is de zuid-opstelling die volgend jaar op de markt komt.

Bekijk in de webshop

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over duurzame oplossingen

SolarEdge Wireless Gateway, altijd verbinding

Met de SolarEdge Wireless Gateway heeft de omvormer altijd verbinding. Ook nadat uw klant het wifi-wachtwoord heeft gewijzigd. Deze Wireless Gateway zal de standaard draadloze oplossing worden in de toekomst voor nieuwe installaties.

Lees verder

BENG: zo werkt Nederland aan een energieneutrale toekomst

In 2050 moet de energievoorziening in Nederland bijna helemaal duurzaam en CO2-neutraal zijn. Belangrijk is dus dat we in 2030 al een grote sprong vooruit gemaakt hebben. De woning- en utiliteitsnieuwbouw speelt hierin een grote rol. Daarom moeten nieuwbouwvergunningen vanaf 1 januari 2021 voldoen aan de eisen van bijna energieneutrale gebouwen (BENG). 

Lees verder

ClickFit EVO: ook de beste keuze in de agrosector

Zonnepanelen op agrarische daken blijven interessant. Agrariërs hebben vaak een groot dakoppervlak beschikbaar. Interessante regelingen vanuit SDE++ maken verduurzaming van daken nog interessanter. Maar waar moet je als installateur op letten als je een kwalitatief en betrouwbaar systeem wil aanbieden?

Lees verder

De PowerTag zit bovenop het energieverbruik

De PowerTag van Schneider Electric is de kleinste draadloze energiemeter ter wereld. De compacte energiesensor is snel en eenvoudig te installeren. De PowerTag geeft uw klant inzicht in gedetailleerde informatie van zijn elektrische installatie en kan alarmeringen versturen in het geval van afwijkende waarden.

Lees verder

Waar moeten kabels voor PV-installaties aan voldoen?

De behoefte aan stroom blijft groeien en het gebruik van hernieuwbare energie neemt met de dag toe. De hele energievoorziening, van opwekking tot opslag, wordt steeds duurzamer. Draka werkt continu aan de ontwikkeling en toepassing van hoogwaardige kabeloplossingen om energie en data veilig, betrouwbaar én duurzaam te transporteren.

Lees verder