nVent ERIFLEX Flexibar Advanced is nu ook verkrijgbaar in lengtes van 3 meter

nVent ERIFLEX Flexibar Advanced is een geïsoleerde flexibele busbar voor laagspanningstoepassingen die een zeer ingenieus alternatief is voor kabel. Het kan worden gebogen, gevouwen of gedraaid met een zeer kleine buigradius voor kortere en compactere stroomaansluitingen. Op deze manier verbetert Flexibar Advanced de ontwerp- en montageflexibiliteit aanzienlijk, evenals de esthetiek van afgewerkte elektrische panelen.

Verbindingen met Flexibar Advanced vereisen geen kabelschoenen, aangezien het gelamineerd koper wordt geponst, vastgeschroefd en vervolgens op het uiteinde van de geleider worden geklemd of gelast met nVent ERICO Cadweld. De verbinding is eenvoudiger en sneller te installeren en elimineert mogelijke foutieve verbindingen als gevolg van trillingen of materiaalmoeheid.

nVent ERIFLEX Flexibar Advanced is een geïsoleerde flexibele busbar voor laagspanningstoepassingen die een zeer ingenieus alternatief is voor kabel. Het kan worden gebogen, gevouwen of gedraaid met een zeer kleine buigradius voor kortere en compactere stroomaansluitingen. 

Een ideaal alternatief voor grote kabels en stijve busbars, nVent ERIFLEX Flexibar Advanced vermindert het totale gewicht en de voetafdruk van paneelsystemen. Daarbij verlaagt het ook de totale installatiekosten.

Het complete Flexibar Advanced-assortiment omvat 80 referenties in een lengte van 2 meter en nu ook NIEUW 21 artikelen met een lengte van 3 meter. Alle Flexibar Advanced-artikelen zijn bestand tegen een stroomcapaciteit van 125 A tot 5000 A volgens de IEC-norm.

Certificering en goedkeuringen

nVent ERIFLEX Flexibar Advanced voldoet aan een breed scala aan internationale normen en goedkeuringen en is daarom zeer geschikt voor wereldwijde projecten, waaronder spoorwegen en maritieme en offshore-toepassingen.

Wat zijn de voordelen?

Betrouwbaarheid

 • Geen kabelschoenen nodig, waardoor de installatietijd wordt verkort
 • Gewichts- en materiaalbesparing in vergelijking met kabelalternatieven
 • Uitstekende weerstand tegen trillingen, waardoor het risico op defecte verbindingen afneemt
 • Betere vermogensdichtheid dan kabel met lagere skin effect ratio
 • Geen extra handelingen zoals krimpen 

Ruimtebesparend ontwerp

 • Gemakkelijk te buigen, te vouwen en te draaien, waardoor de flexibiliteit van de montage wordt verbeterd, verbindingen tussen de componenten zijn korter hierdoor wordt de uitstraling van de kast netter.
 • Isolatie zorgt voor een kleinere afstand dan bij traditioneel busbarontwerp
 • Isolatiehuls met minder dan 20% contact met geleider maakt extreme buiging mogelijk

Veiligheid

 • Geïsoleerd met een hoogwaardig, halogeenvrij, vlam vertragend en rookarme materiaal
 • Bij brand veroorzaakt de isolatie geen vermindering in het zicht veld
 • Vermindert het risico op branduitbreiding
 • Vermindert schade aan elektrische apparatuur en installatie

Kostenbesparend

 • Verlaagt voorraadkosten
 • Lagere totale installatiekosten (materiaal + installatietijd)

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een vestiging bij u in de buurt of stuur een e-mail naar info@rexel.nl

Neem contact op

Lees meer over paneelbouw en industrie

EMC in de voedingsmiddelenindustrie

Als machinebouwer voor de voedingsmiddelenindustrie weet u alles van Hygienic Design, reinigbaarheid en hygiënisch bekabelen. Maar elektromagnetische compatibiliteit (EMC) mag hierbij niet vergeten worden, ook dit thema speelt een rol in omgevingen waar voedingsmiddelen worden verwerkt.

Lees verder

ABB e-Configure geïntegreerd in EPLAN Data Portal

Het ontwerpen, configureren en tekenen van verdelers en/of besturingskasten kan een tijdrovende klus zijn. Het proces van zoeken, selecteren van componenten wordt nu een stuk eenvoudiger en sneller. ABB integreerde een groot gedeelte van het laagspanningsportfolio met EPLAN.

Lees verder

Norton Lichtlijn Systeem (NLS) uitgebreid

Het Norton Lichtlijn Systeem (NLS) is hét verlichtingssysteem voor de industrie, logistiek en grootwinkelbedrijven. Standaard lengten en een efficiënte koffersluiting van de rails maken een razendsnelle, solide, gereedschapsloze montage mogelijk. 

Lees verder